Jump to content

MarjaP

Members
 • Posts

  13
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Barsingerhorn

Recent Profile Visitors

636 profile views
 1. En o ja mijn lief komt ook mee
 2. Marja uit Barsingerhorn komt ook graag
 3. MarjaP

  Vogel in de tuin

  Helaas, vliegen er vogels heel af en toe tegen ons huis aan. We wonen in een voormalig consultatiebureau wat een laag gebouw is. We hebben wel veel glas en ik denk dat dit de oorzaak zou kunnen zijn. Deze mooie vogel is het internet opgegaan om te weet te komen welke vogel dit betreft. We zijn uitgekomen op een jonge groenling mannetje. Mocht een van jullie vinden dat ik dat helemaal verkeerd heb, dan wil ik dat graag weten.
 4. MarjaP

  Knoflook geoogst

  Vandaag de 5e dag met COVID thuis, door het mooie weer is het niet vervelend om de dag door te brengen. Gisteren de knofloken en olifinatenknofloken geoogst, straks ophangen om te drogen.
 5. Wil graag een potje reserveren
 6. MarjaP

  Kersendag

  O nu weet ik een verjaarscadeau, een kersenontpitter!
 7. MarjaP

  1 juli?

  M, prachtig bijtje en fijn om zo toch even je tuin te kunnen bekijken. Ik zal eens kijken of ik ook wat kan poosten op het forum.
 8. Volgens mij zijn het ordinaire oorknijpers, ik heb er ook last van.
 9. Beste cupcake, wat een heerlijk naam heb jij. Ik zou best van het voorjaar naast=r de moestuin forum dag willen komen. Wanneer is deze, weet jij mij dat te vertellen? Ik ben altijd in voor fruit en dan met name de bramen en andere soorten. Ik had in mijn andere huis een Japanse bes, een beetje plakkerig besje en o zo'n heerlijke smaak. Heb jij daar misschien een stekkie van voor mij, of een andere bedsoort dat ik langs een raster kan laten groeien zoals braam (graag wel zonder doorn). Ik heb nog niet veel te ruilen omdat ik net begin, wel ben ik een jam maker. Als ik een jam meeneem, is dat ook goed? jam uit eigen tuin dan kruisbes, pruim en rode bes? Misschien tot dan?
 10. Vandaag de aardbeien gepland, ze staan prachtig in mijn moestuin perk. Ik geniet van de permanente cultuur die ik heb aangebracht in de herfst, nog nooit in ons Noord Hollandse kleigrond zo fijn kunnen werken in de grond. De tuinbonen staat ook sinds vandaag in de grond. De rabarber steekt zijn koppie boven de grond. Morgen mij eens oriënteren welke klimboon ik ga zetten in de volle grond, maar eerst nog een klimtouwtje langs de bamboe zetten!
 11. Barsingerhorn-Noord Holland 1000 plekken die je echt gezien moet hebben, Flip van Doorn De lange arm van de ruilverkaveling heeft Barsingerhorn nooit bereikt. Mede daardoor heeft het stadje in 1993 de exclusieve titel ‘Provinciaal Beschermd Dorpsgezicht’ gekregen. Het is de samenhang lintdorp en omgeving, tussen de karakteristieke bebouwing en de omliggende polders, die Barsingerhorn zo bijzonder maakt. Sinds 1415 heeft het plaatsje stadsrechten, die het wel moet delen met het nabijgelegen Haringhuizen. De oorsprong ligt minstens vijfhonderd jaar eerder, toen een aantal terpen door een dijk werd verbonden. Op sommige plaatsen zie je nog hoe boerderijen op terpen zijn gebouwd. Op het kerkhof staan een paar bijzondere houten grafmonumenten, soms lijkt het of bijna alles in Barsingerhorn de tand des tijds heeft weten te weerstaan. Wanneer je aankomt, vind je in een houten tramabri uit 1910 een paneel met toeristische informatie. In het poppige Oude Raedthuys is op de bovenverdieping een museale ‘kijkzolder’ ingericht. Pal er tegenover zie je het nieuwe onderkomen van mij, een heerlijke tuin waardoor ik nu ook op het moestuin forum ben gekomen. Hoop veel van jullie te kunnen leren en aan jullie mee te geven van mijn ervaringen. MarjaP
 12. Beste allen, dank jullie wel voor de reacties. Ik heb een denkfout gemaakt, ik heb de peren geplukt half september vanwege de vele wespen die ook op bezoek kwamen. De smaak is enigszins zurig en sappig, lekker fris. Dit brengt mogelijk weer tot nieuwe idee vorming?
 13. hoi, ik ben hier met appelvrouwtje die mij heeft geïntroduceerd in het moestuin forum. Ik ben blij daar nu deel van uit te maken en zal mij dit weekend, als jullie samenzijn op de moestuinforum dag voorstellen via dit medium. Ik heb voor jullie nu een vraag waar wij samen niet uit kunnen komen, maar met elkaar vast wel. In mijn tuin, in Barsingerhorn heb ik enkele fruitbomen staan. weten jullie hoe deze peer heet? Hij proeft heel lekker zoet en is sappig. Inmiddels ook al op. Ik heb deze half augustus geplukt nadat ik zag dat al 10 peren bezoek hadden van de wespen.
×
×
 • Create New...