Jump to content

mearn

Members
 • Content Count

  69
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  heemskerk
 1. Deze site ben ik enkele keren al tegengekomen. Zij verkopen al jaren wol compost. Misschien vind je er tips https://www.dalefootcomposts.co.uk/
 2. Volgens mij moet je zoeken naar platen 10mm. Dan vind je diverse leveranciers b.v. https://www.hmg-benelux-shop.com/polycarbonaat-kanaalplaat-10-mm-breedte-1050-mm-glashelder-3510sdpc105.html Ze zijn dan wel niet op maat, maar platen zelf om maat zagen gaat heel goed met een cirkelzaag. Ook Gamma, Praxis, Hornbach enz. hebben ze soms. Hier kan je ze eventueel op maat laten zagen. Als je een set passend voor je kasje wil kopen zal een stuk moeilijker zijn.
 3. Ze heten trouwens Chase barn glass cloches. Als je gaat zoeken op internet kom je ze wel te koop tegen. Alleen 35 pond per stuk is aardig aan de prijs https://www.gardenandwood.co.uk/product/chase-barn-cloche/ Deze ook gevonden https://www.hibbitt.co.uk/prodinfo.php?prod=CC003&cat=10 Of deze https://www.worthpoint.com/worthopedia/vintage-chase-glass-garden-cloche-168522485
 4. In Engeland kom je ze inderdaad in diverse tuinen tegen. Maar heb ze zelf nooit kunnen vinden in Engeland. Ook niet via Internet.
 5. https://www.gardenersworld.com/how-to/maintain-the-garden/how-to-make-leafmould-in-plastic-sacks/?fbclid=IwAR1GgKkIJzhGCSn5m0OBJrjGfM9sdKiGwGV02s5OtIttsWEQiqQ-yGkZxQ8
 6. mearn

  Saffraan kweken

  Bij mij beginnen ze pas te bloeien , eerste kop vandaag. hopelijk kan ik morgen mijn eerste saffraan van dit jaar oosten.
 7. Kan je een of meerdere foto's plaatsen van de gehele installatie. Ben er benieuwd naar. Dank groetjes Jos
 8. mearn

  Pastinaak in potgrond?

  Misschien zijn diepe Rootrainers of closetrollen een optie. Wortelgewassen kunnen slecht tegen verplanten, maar met rootrainers of closetrollen lukt het misschien. De closetrollen rotten weg in de grond en je het daar m.i. geen last van tijdens het groeien. De engelse exhibition kwekers maken met stokken gaten in de grond, vullen deze met zand en zaaien hierin. Dat zou ook een optie kunnen zijn, gaatje maken ter grote van een P9 pot, deze vullen met schoon zand en hierin zaaien. Alleen wel zorgen dat de pastinaken welke enige voeding in het zand kunnen vinden, als ze wat groter worden groeien ze door in de klei. Je hebt dan geen onkruidgroei rond de kleine pastinaak plantjes.
 9. Je moet al het blad wegknippen en ook alle uitlopers verwijderen. Als je deze wilt blijven behouden dan zou ik die op een andere plek neerzetten of oppotten. Maar wel uit de buurt van de oude planten.
 10. Wat je zou kunnen proberen is naast bemesting en water de planten ongeveer 2-3 cm boven de grond afknippen en al het blad afvoeren. Je verwijderd hierdoor de schimmel. De planten kunnen hier goed tegen. Wel zorgen dat ze voldoende water krijgen en eventueel wat koemestkorrels.
 11. kooitje van kippengaas maken.
 12. Dit gaas word ook veel verkocht onder de naam muizengaas. Tevens kijken bij Volière bouw, meeste aanbieders hebben het wel.
 13. Op mijn werk (ziekenhuis) gebruiken we een 5% oplossing om te vernevelen. Hierbij hetzelfde verhaal als van Wortel, meters en controle punten om te voorkomen dat je het inadem. Dus ook een lage concentratie om te vernevelen is gevaarlijk. Dit geld ook voor de z.g.n. plantenspuit. Dat is ook vernevelen. Is dit anders niet een optie, geen ervaring mee, maar vond het op internet. https://www.greengardener.co.uk/shop/pest-control-underglass/garlic-greenhouse-candles.html Ook in de duivensport gebruiken ze een soort van rooktabletten om hokken te ontsmetten, misschien kan je die wel gebruiken.
 14. Heb dit in het verleden wel eens gedaan via de AVVN. Goed advies gekregen. https://avvn.nl/bemestingsadvies
 15. mearn

  zaaien in perspotjes

  Ja dat weet ik, De 4-v zijn 4,5x4,5x5 en de 5-v zijn 3,8x3,8x3,8. De 5-v is ook de maat van het gele perspotje, dus die zullen het wel worden denk ik. Nu alleen nog even kijken waar ik ze ga kopen. De pond is goedkoop dus misschien wel in Engeland. https://soilblockers.co.uk/

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...