Jump to content

mearn

Members
 • Content Count

  75
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  heemskerk

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Zoek eens op minigoot, zowel gamma als wildkamp hebben ze. Misschien past een van deze. https://www.gamma.nl/assortiment/martens-uitloop-t-b-v-minigoot-grijs-65-mm/p/B772552
 2. Denk dat het een Red Highland Burgundy is.
 3. informeren bij gemeente of omgevingsdienst of er voor het perceel een schone grond verklaring is. Ook via www.bodemloket.nl kan je veel vinden. Anders via Google zoeken op schone grond verklaring.
 4. Die van mij is nog intact, Heb hem wel met een D greep. Gebruik hem voor het grovere werk, daar kan hij goed tegen.
 5. Is dat niet een bulldog spade. heb er ook al jaren een. Die heeft inderdaad een lekkere lange steel. De mijne heb ik in een bouwmarkt gekocht in Engeland.
 6. Mijn ervaring is dat als je wacht tot de planten ongeveer 50 cm hoog zijn, dat je ze dan zo eruit kan trekken en de knollen meestal uitgeput zijn en niet meer opkomen. Heb ze zelf al vele jaren in 15 ltr emmers staan. Ook makkelijk met rooien. Je gooit de emmer leeg en sorteert de aardperen. Wat je nog niet wilt gebruiken stop je gewoon weer in de emmer onder het zand. Alleen wel 1 knol per emmer doen anders scheurt je emmer open door de vele knollen.
 7. Deze site ben ik enkele keren al tegengekomen. Zij verkopen al jaren wol compost. Misschien vind je er tips https://www.dalefootcomposts.co.uk/
 8. Volgens mij moet je zoeken naar platen 10mm. Dan vind je diverse leveranciers b.v. https://www.hmg-benelux-shop.com/polycarbonaat-kanaalplaat-10-mm-breedte-1050-mm-glashelder-3510sdpc105.html Ze zijn dan wel niet op maat, maar platen zelf om maat zagen gaat heel goed met een cirkelzaag. Ook Gamma, Praxis, Hornbach enz. hebben ze soms. Hier kan je ze eventueel op maat laten zagen. Als je een set passend voor je kasje wil kopen zal een stuk moeilijker zijn.
 9. Ze heten trouwens Chase barn glass cloches. Als je gaat zoeken op internet kom je ze wel te koop tegen. Alleen 35 pond per stuk is aardig aan de prijs https://www.gardenandwood.co.uk/product/chase-barn-cloche/ Deze ook gevonden https://www.hibbitt.co.uk/prodinfo.php?prod=CC003&cat=10 Of deze https://www.worthpoint.com/worthopedia/vintage-chase-glass-garden-cloche-168522485
 10. In Engeland kom je ze inderdaad in diverse tuinen tegen. Maar heb ze zelf nooit kunnen vinden in Engeland. Ook niet via Internet.
 11. https://www.gardenersworld.com/how-to/maintain-the-garden/how-to-make-leafmould-in-plastic-sacks/?fbclid=IwAR1GgKkIJzhGCSn5m0OBJrjGfM9sdKiGwGV02s5OtIttsWEQiqQ-yGkZxQ8
 12. mearn

  Saffraan kweken

  Bij mij beginnen ze pas te bloeien , eerste kop vandaag. hopelijk kan ik morgen mijn eerste saffraan van dit jaar oosten.
 13. Kan je een of meerdere foto's plaatsen van de gehele installatie. Ben er benieuwd naar. Dank groetjes Jos
 14. mearn

  Pastinaak in potgrond?

  Misschien zijn diepe Rootrainers of closetrollen een optie. Wortelgewassen kunnen slecht tegen verplanten, maar met rootrainers of closetrollen lukt het misschien. De closetrollen rotten weg in de grond en je het daar m.i. geen last van tijdens het groeien. De engelse exhibition kwekers maken met stokken gaten in de grond, vullen deze met zand en zaaien hierin. Dat zou ook een optie kunnen zijn, gaatje maken ter grote van een P9 pot, deze vullen met schoon zand en hierin zaaien. Alleen wel zorgen dat de pastinaken welke enige voeding in het zand kunnen vinden, als ze wat groter worden groeien ze door in de klei. Je hebt dan geen onkruidgroei rond de kleine pastinaak plantjes.
 15. Je moet al het blad wegknippen en ook alle uitlopers verwijderen. Als je deze wilt blijven behouden dan zou ik die op een andere plek neerzetten of oppotten. Maar wel uit de buurt van de oude planten.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...