Jump to content

Nielsmeboer

Members
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Oploo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. zien er goed uit! hoe bevalt het je tot nu toe?
 2. Hallo Zijn er hier mensen die ervaring hebben met het afmest voer golden meat van havens? Wil Dit misschien gaan gebruiken om de welsumer hanen af te mesten maar vraag me af vanaf welke leeftijd ik hiermee begin?
 3. ik ga eens googlen! bedankt voor de tip
 4. houd er rekening mee dat je een vergunning van de gemeente moet hebben wil je dit legaal doen.. niet jan en alleman mag namelijk zomaar op ratten jagen dit is bij de wet verboden. op facebook is er een groep ratten vangen daar zitten veel ''liefhebbers'' die ratten vangen met oa fretten/honden en kooien. ook een aantal die met een vergunning op zak ratten schieten. misschien daar eens informeren?
 5. bedankt voor je antwoord! helaas heb ik hier niet genoeg ruimte om alles zo zelf te verbouwen. wat is dat voor machine waarmee je alles maalt? kan je daarmee zelf je mais vermalen tot kippen/kuiken voer?
 6. leuk om te zien dat jullie zo bezig zijn met de vlees kuikens! hier komen binnenkort de eerste broedeieren van vlees kuikens in de machine te liggen. wat voeren jullie de kuikens? gewoon standaard zoals alle kip kuikens of krijgen ze extra eiwit rijk voer?
 7. ik kan daar niet terug vinden of er ook mest in verwerkt kan worden...
 8. hallo ik zoek een oplossing om ipv een compost hoop mijn groenafval uit de moestuin/ gemaaid gras en snoeiafval uit de tuin te verwerken. daarnaast hebben we ook redelijk wat mest van knaagdieren ( muizen ratten hamsters) en genoeg paarden mest met stro is dit te verwerken in een wormen toren? het probleem is dat ik namelijk geen geschikte plek heb voor een composthoop. nu gaat alles in de mest put en word het over de weides uitgereden maar ik wil graag iets hebben waar ik het apart kan verwerken zodat ik voeding voor de moestuin heb aangezien niet alles blij is met verse paardenmest. hebben jullie een oplossing?
 9. Hallo is er iemand die toevallig wat mest/compost wormen over heeft voor mij om een wormenbak te starten? liefst omgeving Boxmeer af en toe ben ik ook in apeldoorn dus omgeving apeldoorn zou ook kunnen.
 10. Bedankt voor de reacties. Vanochtend voor het werk het boven raam op een kier van +- 5cm gezet. Te droog is het ook 1 malig geweest vergist in hoe snel dat ging..
 11. Hallo Wat gaat er mis met mijn opgekweekte groente? Vooral de sla in het bakje rechts gaat niet zo lekker... Te dik gezaaid? Verbrand door de zon? Het kastje staat tegen een muur gericht op Het zuiden en blijft in principe de hele dag gesloten. Verder heb ik er van de week courgette en tuinbonen in voorgezaaid
 12. De kippen krijgen een weide om in te lopen waar ze zelf het grootste gedeelte bij elkaar mogen scharrelen. Daarnaast een volledige legkorrel in het nachthok. Als afwisseling wilde we inderdaad maïs/tarwe verbouwen om ze zo wat bij te kunnen voeren als lekkernij. Zonnebloemen zijn ook een goed idee! Iemand een idee hoe ik het makkelijkste de maïs van de kolf krijg zodat ik het makkelijker kan bewaren?
 13. Wat voor granen zou ik dan aan moeten denken?
 14. hallo ik zit eraan te denken om volgend jaar voor een deel zelf het voer voor de kippen te gaan verbouwen. maar nu zit ik met het volgende, wat ga ik verbouwen en hoe ga ik het bewerken zodat ik het zolang mogelijk houdbaar kan houden? ik zat te denken aan mais en dan de volledige plant door de tuin hakselaar te halen. zou dit fijn genoeg zijn voor de kippen en hoe maal ik de volledige kolf want die past niet door de invoer. iemand nog tips om andere groenten te verbouwen als voedsel voor: - kippen - schapen - paarden we zitten te denken aan: mais/voederbieten/voerwortels

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...