Jump to content

Nielsmeboer

Members
 • Posts

  71
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Oploo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Allouette zijn hier goed bevallen afgelopen jaar
 2. Ik heb in de winter ook ruimte zat. Echter starten de meeste hennen toch pas na de winter lijkt het. Heb nu 8 jonge hennen lopen maar nog niet 1 ei can ze
 3. In het najaar kuikens zodat ze het voorjaar erop leggen. In het najaar dan de oude opruimen. In de winter word er toch amper gelegd. Na hoeveel jaar we vervangen weten we nog niet
 4. Ik heb hendrix genetics een bericht gestuurd of die voor particulieren ook wat kunnen betekenen. Die zitten op 10 min rijden afstand. Dan is er voor jullie lijntje misschien ook vers bloed.
 5. Dat is precies de reden waarom wij oa de kippen en schapen hebben naast de moestuin. Scheelt behoorlijk tijdens de boodschappen! Hier zitten we voor de legkippen ook aan een roulatie systeem te denken. We werken met verschillende rassen en willen ze per ras steeds vervangen. Dat is makkelijker met nieuwe broedeieren kopen.
 6. Ik heb in 2020 een 40 eieren van de ross308 uitgebroed en daar 16 kuikens van opgefokt. Prima vlees maar ze zakken toch snel door de poten heen helaas. Omdat ik naast gezond en eerlijk vlees diervriendelijkheid toch ook mee tel was ik opzoek naar iets anders wat zich beter houd en eventueel toe te voegen is aan de groep marans/barnevelder/creamlegbar/welsumer. Zodoende kwam ik weer bij dit topic uit via Google.
 7. https://www.hendrix-genetics.com/en/contact/ Er zit een bedrijf in Nederland dat ze hier in Nederland vermarkt. Echter weet ik niet of die aan de particulier leveren. Weten jullie nog welk "type" je hebt gehad?
 8. Super! Kan je ze eventueel ook opsturen? Het is een behoorlijk stuk rijden richting jou helaas. heb je er afgelopen jaar nog dieren uit deze lijn geslacht? een andere haan vinden zal niet heel makkelijk zijn. Weet je het oorspronkelijke ras nog of niet?
 9. Dat zijn mooie gewichten jorieke! Hier gaan we komend jaar ook weer kippen opzetten voor het vlees. Tot nu toe de overtollige hanen gedaan maar die hadden te weinig vlees naar mijn zin
 10. Heeft iemand een adres hoe ik aan wat broedeieren zou kunnen komen? Tot nu toe doen we het thuis met marans/cream legbar/marans/barnevelder maar dit lijkt me een mooie toevoeging
 11. Gisteravond aan het zoeken geweest en blijkt dat die 6 rijer nog erg duur is rond de 650 euro. Die kleine metalen rijenzaaiers 1 en 4 rij lopen vaak vast als er zand tussen het metaal komt dus die review zijn niet erg goed.
 12. Ik heb ze op beton randjes liggen die op de zijkant liggen. Moet er nog 2 op maat slijpen voor de voor en achterkant. Daarna kan ik dan al mooi zaaien dus. Bedankt voor je uitleg!
 13. Ik heb van die dubbele plexiglas ramen die ik erop heb liggen. Alleen de bak is nog niet volledig gesloten die aanpassing moet ik nog doen.
 14. Super zoiets is handzamer op de kleine bedden denk ik. Zeker die single row aangezien ik de rijen uien en wortels afwissel als combinatie teelt. Ik ga hierop verder zoeken dankjewel
 15. @Patrijs heb je een foto van jou koudebak? Durf het hier nog niet aan omdat het nog te koud word denk ik om wortelen in de grond te zaaien. Ik gebruik nu wel een muur kasje voor het een en ander maar dat gaat niet met wortels bijv.
×
×
 • Create New...