Jump to content

Dorien

Members
 • Posts

  238
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Zwolle
 • OCCUPATION
  Student aan de kunstacademie in Zwolle, ik studeer illustratie.
 1. Documentaire De wereld volgens Monsanto (vlaams/nederlands ondertiteld) Aanwezig in 46 landen, is Monsanto marktleider in genetisch gemanipuleerde gewassen en wordt het stilaan één der meest controversiële bedrijven in de industriële geschiedenis. Sinds de oprichting in 1901 vocht het bedrijf rechtszaak na rechtszaak uit vanwege de dubieuze samenstelling van haar producten. Heden ten dage heeft het bedrijf zichzelf gepositioneerd als 'levenswetenschapsbedrijf' dat zich streng houdt aan de waarden van het duurzaam ondernemen. Gebruikmakend van tot dusver ongepubliceerde documenten en getuigenissen van slachtoffers, wetenschappers en politici, schetst De Wereld volgens Monsanto een nauwgezet beeld van een industrieel Rijk, gebaseerd op leugens, botsingen met de Amerikaanse regering, chantage en corruptie, dat wereldleider is geworden in de genetisch gemanipuleerde gewassenproductie - dit alles zonder enige controle op en respect voor de effecten die haar producten hebben op de natuur en de menselijke gezondheid. Intussen onderdrukt Monsanto eerlijke informatie hierover, houdt zijn producten zo lang mogelijk op de markt en ontloopt zijn verantwoordelijkheid. In Nederland hebben zij het bedrijf De Ruiter Seeds overgenomen in 2008. http://vimeo.com/22904575
 2. Chemieloos voedsel produceren is volgens mij absoluut niet decadent maar bittere noodzaak! Het is niet bewezen dat wij door gebruik van gif meer voedsel produceren. Bovendien, wat heb je aan voedsel dat eigenlijk niet echt gezond is en wat verstaan wij onder welvaart? Veel cijfertjes op je bankrekening? Dat de hele wereldbevolking voeden niet mogelijk is zonder gif is onwaar. We moeten even ons dieet en onze manier van leven heroverwegen. Ik denk dat we allemaal zoveel gezonder, minder stressvol en veel gelukkiger zouden kunnen.
 3. Gewoon niks aantrekken van het gezeur! Je leert het doordat je het doet.. En bs dat je je tuin maar op één manier goed kan doen.. Zeikerds.. Mijn achterbuurman vond ook al dat ie mij moest helpen, want er moest nog zoooo veel aan mijn tuin gebeuren volgens hem.. Dat kon zo'n klein meisje nooit in dr eentje.
 4. Ziet er allemaal al goed uit! Over die worteltjes: dat worden gekke dingen hoor! Ik werkte afgelopen zomer ergens waar ze de wortels ook hadden voorgezaaid en verplaatst en het werden wortels met allemaal uitsteeksels en vervormingen.. Hoeft op zich niet erg te zijn, maar ik vraag me af of het de plant meer moeite kost en het is wat lastiger schoonmaken en schrappen
 5. Oh dus daar had je die voor nodig! Ik heb vorig jaar voor mijn erwten gewoon in mijn compost-/rommelbak gegraven.. Het was niet hoog, maar wel mooi, met allemaal gekke takjes en dingetjes.. Ik ben benieuwd hoe jouw constructie eruitziet met die takken..
 6. Wow! Wat een verbetering! Chapeau! Weken brandnetelsoep gegeten? Het ziet er echt goed uit! Misschien kun je een soort kooi-constructies bedenken tegen de beestjes? Of een hekje om de tuin?
 7. Veldsla en winterpostelein-slaatje Het was gelijk alles wat ik nog had staan, maar dat maakt het des te lekkerder!
 8. Dank jullie wel! Foto 1 is paksoi, op foto 2 winterpostelein. En de bloemen zijn natuurlijk een krokus en een viooltje. De derde ben ik niet zeker van, heeft iemand me een keer de naam van verteld maar weet m niet meer Vorig jaar had ik: sla (pluksla, kropsla, veldsla), spinazie, bonen (stamslabonen, tuinbonen, erwten, sugar snaps, snijbonen en pronkbonen), rode en witte uien, knoflook, wortels, boerenkool. Ik had ook tomaten, maar die waren verpest door het natte weer. Ik had paprika's van iemand hier op het forum (wie was dat toch?) en die deden het op zich goed, maar te langzaam om echt rijp te worden. Ik was te laat met het zaaien van maïs en spruitjes, die bleven heel klein. En de prei ging ook niet hard genoeg trouwens. Maar ik had al zat opbrengst Meer sla dan ik kon eten, heel veel bonen en ook aardig wat uien . Oh en niet te vergeten: aardpeer! Dit jaar wil ik: Veel verschillende soorten sla, ook weer mijn repertoire aan bonen ik hou van boontjes.. Uien, worteltjes, misschien ook aardappels.. Tomaten (en heel hard hopen dat het dit jaar beter gaat, maar ik hou van tomatenplanten..) Paksoi, spinazie, veldsla, postelein Rode bieten De aardperen gaan ook lekker gewoon door in mijn tuintje.. Prei.. Pompoenen, courgettes. (zo, ik geloof dat dat het was, maar ben er niet helemaal zeker van..) En ik had ook nog wat fruit: aardbeien (een gigantische opbrengst! zo veel dat ik op een gegeven moment zelfs geen zin meer had om te plukken! op het hoogtepunt had ik met 1 keer plukken 7 bakken vol.. en ja, hoe neem je dat mee op de fiets?) wat frambozen enzo en wijnbessen (superlekker! ik hoop dat die dit jaar harder gaat..) ik heb van een tuinbuur een gojibes (geloof dat dat t was) gekregen, dus ik hoop dat die aanslaat.. En heel veel snijbloemen
 9. Ik ben een poosje weggeweest van dit forum, maar nu ben ik er weer! Ik dacht, laat ik ook maar weer een moestuinseizoen aanmaken. Ik ben dit jaar aan het afstuderen, dus ga het heel druk hebben. Ik heb er niet minder plannen om Vorig jaar was nog een beetje uitproberen, maar had toch veel groente uit eigen tuin.. Nu ga ik lekker nog een jaar probeerselen. Ik heb nog geen overzichts-foto van mijn hele tuin, wel een paar 'survivors' die ik op de foto had gezet..
 10. Hee Chaotik! Ziet er mooi uit! (Je Zwolle-medemoestuinier hier..) Kunnen we het de volgende keer ook eens hebben over die permacultuuropleiding? Zit ook over zoiets te denken. Die in Utrecht leek me heel goed, maar wel steeds een eindje reizen. En ik ben ook heel nieuwsgierig naar jullie reis- en leefplannen voor de toekomst.. Ik ben die van mij ook beetje bij beetje aan het vormen. Is nog in progress maar zou wel eens op die van jullie kunnen lijken..
 11. Oh dat vind ik ook interessant! Ik ben benieuwd.. Een die je waarschijnlijk al kende, maar de meest logische combinatie: wortels en uien (of andere ui-ige dingen zoals prei, bosuitjes, ...) Dat heb ik vorig jaar geprobeerd en werkte heel goed
 12. Mijn spruitjes waren ook behoorlijk dood, maar mijn prei komt er misschien wel weer bovenop en ik had zelfs wat survival-paksoi.
 13. Ahhh Ik ben net te laat om mee te doen. Jammer.
 14. Echt? Welke? Wat stond erin? We worden beroemd!!!
 15. Wat een verschrikkelijk mooie moestuin zo rond en dan met dat hek eromheen! Voor mij een voorbeeld Dat wilde ik even laten weten.. Heerlijk om die foto's zo te zien..
×
×
 • Create New...