Jump to content

sky

Members
 • Posts

  66
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by sky

 1. Inderdaad zaadje, je hebt een punt! Alvorens ik compostthee ben gaan gebruiken heb ik zoveel mogelijk wetenschappelijk onderbouwde info verzameld hierover. Mijn vrouw werkt al eens met etherische oliën voor medicinale doeleinde en wijst me er dikwijls op dat we met de plantenextracten niet voorzichtig genoeg kan zijn.
 2. sky

  Nieuw bezoek

  Deze nieuwe bezoeker had ik nog niet gezien...Dheuuu...is meestal bij nieuwe bezoekers hé Een of andere zwarte bijensoort. Mijn eerste controlebox kreeg maar geen bezoek en heb de transparante flexibel buis vervangen door kleinere glazen labopipetjes....met succes! Je ziet zo mooi de opbouw van nectar, het eitje en de afsluitschacht van modder.
 3. Welkom Marcootje. Biologisch tuinieren zeg je! Hmm..werk je ook met compostthee!?
 4. sky

  Insecten hotel

  Interressante site Erny! Wat ook goed werkt is een blok klei waar je 6-8 mm. gaatjes in maakt. Op enkele dagen is deze uitgehard. Het valt op dat elke beisoort echt wel een voorkeur heeft betreffende huisvestingmateriaal en groote van het gat. De laatste tijd krijg ik bezoek van een kleine zwarte bij- of vliegsoort die de kleinere gaatjes opzoekt. Mijn controlebox kreeg maar geen bezoek, ik heb de flexibele transparante stukken darm vervangen door kleinere glazen pipetjes die ze gebruiken in labo's. Deze hebben ondertussen bezoek gehad en je ziet zo mooi de opbouw van het larvenest en de nectar. Ik zal bij gelegenheid een foto op mijn blog posten.
 5. Wees maar zeker dat ze er plezier aan gaan hebben!! Ondertussen zijn er al 9 scheuten tevoorschijn gekomen!!
 6. Tevreden van beide. Hoe is je Engels? Hier een link naar een voordracht van compost en compostthee.
 7. Dat tweede filmpje is overdreven. Ik experimenteer al enkele jaren met compostthee en wacht verder wetenschappelijk onderbouwde info af. Ik werk voor een externe firma op een Belgische universiteit en daar experimenteerd momenteel een groep op composthee en de impact op diverse gewassen. Het wordt volgens mij niet echt gepromoot vanwege de economische gevolgen...het doet me denken aan het steviaverhaal. Tijdens een eendagworkshop ivm soilmanagement leerde ik van een expert die er al jaren in verdiept was hoe goede compost en compostthee te bereiden :.http://www.proefcentrum-kruishoutem.be/portal/page?_pageid=53,603321&_dad=portal&_schema=PORTAL Belangrijkste is dat je vertrekt van een compost die is samengesteld uit zoveel mogelijk diverse materialen en dat je de thee met een degelijke luchtpomp belucht met een beluchtingssteen die groot genoeg is. hier vindt je mss nog nuttige info; http://www.bio-compost.be/pages/producten.html Ik heb zelf een composttheebereider gemaakt en ben wel tevreden over het resultaat. Zie mijn blog op het forum; blog/sky/index_start-10.html Alvast succes!
 8. sky

  klasbezoek in de tuin

  Jha...de saus mankeerde!
 9. sky

  klasbezoek in de tuin

  Gisteren bezoek gehad van een klas 8-jarige. Het was in eerste instantie de bedoeling dat Christel de uitleg deed over diverse kruiden en hun medicinale en keukentoepassingen maar al gauw werd duidelijk dat we best de bende in twee splitste waarbij ik de actievelinge onder mijn hoede nam en meenam naar de groetetuin. Natuurlijk wilde ze proeven van al wat de tuin te bieden heeft......voorlopig enkel sla Een kropje of twee werd er binnengewerkt. Er moest natuurlijk ook gewerkt worden. Chistel had ook zelfgemaakte cintroenmellisselimanade gemaakt die wel in de smaak viel. Hoedanook de kids hadden op een leuke manier kennis gemaakt met de tuin bij juf Christel.
 10. sky

  18-5 update+skoeffel

  Hm...Wel interresant die skoeffel! Je brengt me op ideën Dient die enkel om het onkruid te wieden?
 11. sky

  Maandag aspergedag

  Met wat vertraging de foto! Ik dacht dat groene asperges een ras appart was en niet in een bed moesten liggen!?
 12. sky

  Maandag aspergedag

  Vandaag deze jongens geoogst. Ondanks de laate opkomst van mijn derdejaarsasperges toch nog de moeite!
 13. sky

  Nog wat foto's

  Phoew! wat een fruitgaard ....meneer Materne
 14. Welkom! Een goed begin zo te zien.
 15. Welkom! Stap voor stap aanpakken zou ik zeggen. Als je je een beetje organiseerd valt die tijd wel best mee. Ikzelf werk met verhoogde bakken en heb hierdoor al minder werk met met bv onkruid wieden. Het is een zoektocht waar je zelf moet ondervinden wat je wil. Alvast succes!
 16. Gewoon de ganse constructie verhuizen, het gewicht valt wel mee...belangrijk is wel dat je verhoogde bedden precies allemaal even breed zijn. De bovenste zeef heeft grotere mazen en indien nodig werk ik maar met één zeef.
 17. sky

  Laatste loodjes

  Ambitieus project!! Met zo'n plan heb je natuurlijk een beter overzicht en kan je het stapsgewijs aanpakken. Alvast succes!
 18. Mijn oude zeef was aan vervanging toe en heb een verbeterde versie bedacht dankzij enkele ideetjes op youtube.. Deze staat nu op mijn verhoogde bedden en heeft een dubbel ziftsysteem. Ik heb een aantal foto's gepost zodat een beetje doe-he-zelver wel doorheeft hoe hij eraan moet beginnen. Je kan het geheel ook groter maken zodat er een kruiwagen onderkan.
 19. De oogst! Zien ze er niet prachtig uit???? Uiteraard toch maar even wat foto's gemaakt, ze zijn echt geweldig mooi! Wat een superoogst...je zou der zo je tanden inzetten! Zo zie je maar dat als ergens de juiste energie insteekt het wel loont hé.
 20. [De vernieuwde versie van de compostzeef is klaar De constructie rijdt op de boord van mijn verhoogde bakken. Ik heb met 2 zeeflades gewerkt, bovenaan grootmazig en de lade eronder kleinmazig. Gewoon de boel opschuiven alnaargelang ik zeef. De zeeflades rollen ook op wieltjes. Ik zal enkele detailfoto's onder rubriek doe-het -zelf posten voor de geïnteresseerde.
 21. sky

  Verhuis bananenboom

  Phoew! Een serieuze verhuis was dat! Mijn goede vriend Guyske, ook actief op het forum hier mag zich binnenkort gelukkige eigenaar noemen van een serre van 6 x6 meter. Spijtig genoeg stond er voor de constructie een prachtige 8 jaar oude bananenboom in de weg. Magoed Guyske besloot om de bananenboomwortel op te splitsen en te verhuizen. We schrokken wel even van de omvang van de wortelkluit maar waren des te gelukkiger dat er niet teveel vertakkingen aan waren. We hebben de kluit in 6 delen verdeeld. En elk stuk was nog maar net draagbaar door 2 personen. Het zou echt zonde zijn van zo'n boom niet te kunnen recupereren. Ik heb zelf 2 kluiten mee naar huis gekregen om daar te planten ...en nu maar duimen hé! [/img]
 22. Inderdaad als het kan wachten. Zelf heb ik ooit eens in begin juni 15 jaar oude muur-perenbomen verhuist. Het was verhuizen of afzagen. Een appelteler had mij destijds hetvolgde geadviseerd; -Serieus insnoeien alvorens te verhuizen. - In het nieuwe plantgat een halve emmer tarwezaadjes en een emmer water onder de wortelkluit. Het was het proberen waard want de meeste perenbomen hebben het gehaald.
×
×
 • Create New...