Jump to content

tuinkabouter

Members
 • Posts

  95
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by tuinkabouter

 1. Dat kan je natuurlijk ook doen xd Vind je het tot nu toe voor herhaling vatbaar?
 2. Wanneer ga je de bieten oogsten? Volgens mij mag het nu wel hoor Ben wel benieuwd naar je opbrengst mvg
 3. pfft.. Men planten DEDEN het goed, ze groeiden goed, er zaten al aardig wat bloemen in en een klein tomaatje Had spijtig genoeg echt geen tijd meer gehad om ze binnen te zetten en dacht dat ze -1 nog wel zouden aankunnen. Niet dus :s Vond het wel een beetje spijtig.. Maarja, had eigenlijk ook geen plaats binnen dus misschien is dit het beste. R.I.P. tomatenplantjes.
 4. Dankje alle! Was wel even verschieten win namelijk nooit iets. Vond het zelf ook een zeer leuk initiatief! ( zeker nu ik gewonnen heb ) Nu is men dag toch nog goed .
 5. Zal morgen nog eens een foto gaan maken. Maar denk niet dat het iets gaat worden, ze staan namelijk nog steeds buiten maar morgen meer
 6. De hop groeit bij ons als onkruid.. Overal langst de weg zie je het wel staat En in het bos achter ons kun je bijna niet meer door dankzij de hop Maar als ik dan zie dat het 30 euro/kg is dan zal ik ook eens wat drogen Voor wat gebruiken jullie het?
 7. vind het raar dat ze zoet smaken Dat dit bij een suikerbiet zo is weet ik
 8. Het lijkt mij het beste als je er een per pot neemt. Maar waarschijnlijk kan iemand anders er meer over vertellen dan mij
 9. De eerste bloemetjes! Ze staan nog steeds buiten en ben ook van plan ze daar nog even te laten staan Nu alleen nog hopen op een mooi najaar.
 10. Als je ze persé wil, is het dan niet beter om ze te knotten? Als je dit ieder jaar doet worden ze niet hoog.
 11. Leuk Ik met kerstomaatjes, eigenlijk gewoon omdat ze wat minder groot worden
 12. Ik heb er nu 7 of 7 buiten staan. Maar denk dat ik er 3 ga binnen zetten ( wegens plaatsgebrek ;p) Maar welke soort tomaten heb jij?
 13. 13 vakens Ik denk dat ze toch nog steeds hun best moeten doen om alles op te krijgen ;p Hoeveel wil je ze iedere dag geven? Als je echt te veel hebt eten je kippen het trouwens ook ;p
 14. Ik heb ergens eens iets gelezen van iemand die uien op worteldoek teelde en hier zeer positief over was . Dus moet wel lukken lijkt me. Met de rest heb ik geen ervaring
 15. Zou ook kunnen lijkt me De meest gebruikt methode is gewoon inpakken in een zeil met hooi/stro ertussen Het zeil moet ook onder de bieten liggen Blijkbaar kunnen ze ook ingekuild worden, maar dit is meestal in combinatie met mais. Hierbij wordt er altijd eerst 30 cm mais gelegd, dit is voor het vocht. Maar als ik jou was zou ik ze gewoon op een zeil leggen met hooi/stro erboven op en alles goed inpakken. Dan kan je iedere week een bepaalde hoeveelheid nemen en controleren hoe het met het hooi is. Weet je trouwens dat varkens de bladeren er ook van eten? Deze moeten wel vers zijn. Je kan een week voor je begint te oogsten iedere dag ook al wat bladeren oogsten en de knollen laten zitten. Zo kan je toch wat langer de bladeren aan de varkens voeren. Begrijp je? De normale opbrengst is 90 tot 120 ton/ha. NU zal het bij jou wel wat minder zijn door de problemen die je er al mee had. Maar hoeveel varkens heb je? want je al toch een aardige oogst hebben Hoop dat ik het een en ander heb duidelijk gemaakt ;p
 16. Ja, dan zal je ze wat minder lang kunnen houden denk ik. Maar heb zonet nog wat zitten lezen en dacht dat ik gezien had dat je veel balen voordroog had? Deze kan je er niet voor gebruiken aangezien deze zo rotten. Er schiet me net nog iets te binnen. Zou het eigenlijk niet beter zijn als je: - de bieten stapelt en inpakt - er dan hooi over - en opnieuw inpakken Lijkt me beter, zo zal het hooi niet zo snel rotten en als het rot kan het je bieten niet aansteken. Zal het even aan men vader vragen. Laat nog iets van me horen.
 17. Voor het bewaren: Gewoon stapelen, bieten die beschadigd zijn uiteraard niet. Dik pak hooi erop en dan goed inpakken in plastiek. Zo kan je ze toch een zeer lange tijd bewaren. En iedere 2 weken controleren of het hooi niet gaat rotten ( gebeurt wel eens..) Maar kan je ze ergens binnen bewaren? Want als ze in -20 °C liggen overleven ze het toch ook niet lang hoor..
 18. Zou wel willen, alleen is 200 km wel een beetje ver :s
 19. Dan maak ik kans Ze krijgen een plekje voor een groot schuifraam recht op het zuiden ;p Maar we zien wel.. Heb er daarnet nog een vernield ( was er op gaan staan ) Veel succes allemaal
 20. Begrijp niet heel goed wat je bedoelt. Heb je gekocht als zaad of niet? Want anders denk ik niet dat het gaat lukken. Volgens mij moeten bonen eerst drogen aan de plant en krijg je zo pas zaden die ook zullen kiemen. Maar ik zou zeggen probeer het gewoon, wie weet wordt het wel iets.
 21. Verse grijze garnalen ( zelf gevangen ) Noem het ook oogst
 22. jawel, maar ga ze dan wss binnen zetten, maar zijn kerstomaatjes en geen grote tomaten dus zal wss 3 planten binnen zetten.
×
×
 • Create New...