Jump to content

Lonaa

Members
 • Posts

  30
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Enschede

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Wat waren de verschillen? Droog blad of ook in oogst? Wat betreft schaduw, we moeten nog even kijken waar we de parasol uberhaupt neer zetten (voor onszelf) dus misschien kan dat gecombineerd. Tegen de schuur is denk ik bij nader inzien uberhaupt niet een goed idee. Er komt daar een strook van 40 cm x 90 cm vrij, ietsje verhoogd denk ik, voor plantgoed. Aangezien de kiwibes vrij oppervlakkig maar wel breeduit wortelt lijkt me dat niet ideaal. Dan kan ie beter wortelen onder het terras. De Siberische vind ik inderdaad ook erg mooi en dat van de katten eigenlijk wel een grappige bijkomstigheid. Er is ook nog een plekje naast de openslaande deuren. Dan zou ie omhoog en boven de deuren kunnen groeien. Het is een wat donkerder hoekje met alleen ochtendzon (daar staat op dit moment bijv. ook mijn daslook), maar ik weet niet of het genoeg ruimte is.
 2. Ik heb alweer het hele topic doorgespit en ik lees wisselende dingen, hopelijk kan iemand advies geven. Voor in de tuin overweeg ik een Issai of een kolomikta ‘Szymanowski’, welke ook een zelfbestuiver zou zijn. De Siberische kiwi kan tegen de schutting op het noord-oosten, want ze willen weinig zon. De Issai daarentegen wil wel zon, maar niet teveel, begreep ik uit het topic? Eigenlijk had ik een plek bedacht tegen de muur van de bijkeuken, dat is zuidzuidoost. Denken jullie dat dat teveel zon is? Andere mogelijkheid zou zijn tegen de schuur, richting het westen maar wel vrije toegang van de zon. Zou me wel slecht uit komen in mijn toch-al-veranderende-planning.
 3. Ik kan haast niet geloven dat er al ruim een maand niet in dit topic gepost is! Vorig jaar heb ik voor het eerst wat Gardeners Delight gezaaid en geoogst. Ik kwam er achter dat ik dus wel van tomaten hou, wat lekker zeg. Dus dit jaar wil ik 9 soorten zaaien. 😂 Ik heb geen kas en daar heb ik mijn soorten op geprobeerd uit te zoeken. De meeste zullen in kweekpotten komen en misschien 1 of 2 in de volle grond als experiment. Ik zit nog wel een kijken wat voor grond ik in de kweekbakken doe en hoevaak en wat ik ga voeden. Wat doen jullie?
 4. Gaat dat goed, pastinaak voorzaaien? En wanneer (en hoe) plant je die dan uit?
 5. Gezaaid: Wortel, ui, biet, knoflookbieslook, borage, goudsbloem, echinacea, verbana, dille, cima di rapa.
 6. Vandaag: Turf gekocht, bosbes geplant Vlinderstruik uit iemand z'n tuin gehaald en hier in een grote pot gezet Alle bakjes en tuingereedschap uitgezocht en opgeruimd Kokossnippers bij de aardbeien, aalbes en bosbes gelegd. Op zoek gegaan naar compost hier in de buurt, niet van het tuincentrum. Is een lastige opgave. Ook nog intens gestaard naar de tomaten, aubergine en paprika zaden die ik probeer te laten ontkiemen met de Deno-methode. Het meeste is allemaal oud zaad. De paprikazaden zijn al wat opgezwollen. De nieuwe tomatenzaden zijn al aan het ontkiemen!
 7. De kweker vertelde me inderdaad dat het een zure kers was vandaag. Dat was niet de bedoeling want ik wil wel zoete kersen. Ik heb een 'Van' meegenomen en vandaag geplant. De ent is een Colt, de eerste zijtakken zitten op zo'n 70 cm, dus zo'n beetje tussen laag en halfstam in. Er zitten al vruchtknoppen in, dus ik ben heel benieuwd! Zo uit mijn hoofd krijgt ie op die plek vanaf 11 uur zon. Tot in de avond.
 8. Gisteren de eerste aardbeien in hun bakken gezet. Junidragers, Vima Zanta. Nog even op zoek naar een stuk of 12 doordragers en dan zijn de aardbeien bakken 'af'. Verder hoop ik vandaag de kersenboom nog de grond in de te krijgen, als het ooit nog droog wordt...
 9. Wat een mooie uitgebreidde (informatieve) post! De boom komt aan het einde van de border, dat is op de noord-oost kant. Daar krijgt ie zon in de middag. Ik wilde er eerst nog een vlinderstruik achter zetten, maar ik denk dat ik dat laat, dan kan de boom verder naar achter en heeft ie iets meer ruimte. Een hele rijke opbrengst is mooi, maar ook niet per se noodzakelijk. De boom die ik op het oog heb is een Safir laagstam op een Colt onderstam. Ik was al bang dat ik met snoeien wel iets kan bereiken, maar niet de wereld. Dat werkt bij binnenplante ook zo (daar heb ik wel ervaring mee). Als ik hem achter in de border zet kan/mag ie best 3 meter hoog worden en ook wel ongeveer zo breed. Dan kan er direct onder wat bodembedekking en kan ik op zo'n 2 meter vanaf de stam gewoon dingen planten, lijkt me. Nogmaals dank
 10. Ik heb, bij de Lidl, een zakje met 8 Charlotte pootaardappels gekocht, en een zakje Maris Piper. De Charlotte gaan over 2 weken de pot in. De Maris Piper half april
 11. Ik heb geprobeerd het verschil te zoeken tussen 'laagstam' en 'zuilfruit', maar het verschil zit m dan in hoe je snoeit, toch? Even er van uitgaande dat ook de laagstaam geent is op een langzaamgroeiende stam.
 12. Hallo! Ik ben vrij nieuw in de wereld van moestuinen en fruit en ik heb zodoende een vraag. Graag zou ik een (zelfbestuivende) kersenboom in mijn tuin hebben. Ik heb een border van 8x1 meter en flink wat terras (en iets dat ooit een grasveldje was, die komt volgend jaar aan de beurt) Nu wil ik in die border wat gaan moestuinieren en wat vaste bloeiende planten kwijt. Ook overwoog ik daar de kersenboom in te zetten (aan het 'einde' ) en relatief klein te houden dmv snoeien. Echter zat ik me nu af te vragen hoe dat zit met de wortels van de kersenboom? Blijft de rest van de border dan nog wel 'beplantbaar'/'moestuinbaar'? Of zou het beter zijn om de kers in een flinke pot/speciekuip te houden op het terras? Wat is jullie mening?
 13. Ik heb een beetje vals gespeeld en bij het tuincentrum 2 aubergineplantjes gekocht.
 14. Mooi! Ik heb de blaadjes er wel afgeknipt, maar ik zal m dan verder met rust laten.
 15. Mijn tomatenplant doet het prima, maar sinds een dag of 2 zijn de uiterste bladeren van de onderste 2 stelen aan het uhm verdorren? Te weinig water? Te veel? Aanraking? Erg, niet erg?
×
×
 • Create New...