Jump to content

Witch

Members
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Stampersgat, NB

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Een variatie van 5 of 6 slasoorten en ei uit eigen kip. Daarbij (niet uit eigen tuin) gehakt balletjes gedraaid met ui, knoflook, en rode peper erin, daarover lauwwarme pasta met lenteui, ingemaakte paprika en
 2. Vijf keer Kelvedon Wonder erwten en vijf keer Kleine Rheinländerin erwten. Allebei voor het eerst dus ben benieuwd.
 3. Witch

  Bonen toren (ofzo)

  Vandaag met 3 65L bakken, wat stokken, en een stukje net een klimrek voor de kapucijners, peultjes, en Scarlet runner beans gemaakt. Dat het maar grote boontjes mogen worden. Te beveiliging tegen sloper 1 en sloper 2 (die de eieren aanleveren) staat er een stuk kippengaas omheen. Ook nog 3 Pink Banana Jumbo planten in de omgezette composthoop gezet, ze mogen over het container hok heen groeien. Nog 6 zaailingen over, we zijn op zoek naar een nieuwe eigenaar daarvoor. Ik kan er maar zoveel kwijt voordat ik er zelf niet meer bij kan... In de 3 grote bakken gaat het zoetjes. Bak 1 is nog bijna leeg nu, alleen 2 rijtjes aarbei spinazie. Wel gewied, en geschoffeld. Bak 2 staat bijna vol wortels, uien, snijbiet, en een paar verkeerd uitgeplante tuinbonen. Bak 3 staat 3kwart vol met ui, wortel, broccoli, spitskool, en snijbiet. In bak 1 komen nog alle lage bonen, mais, en komkommer. In bak 2 nog een volgende ronde sla over een tijdje, en in bak 3 nog andijvie en veldsla. We moeten nog plek maken/verzinnen voor 3 andere pompoen soorten en wat ik nog meer in mijn hoofd haal. Onder de overpakking in een breed assortiment aan containers staan sla, aardbeien, wortels, uien, bessen, bramen, radijsjes (waar ik de komende dagen nog een nieuwe ronde van moet zaaien). In de kleine plastic kassen staan nog pompoenen, verschillende bonen en 2 soorten prei te wachten tot ze groot genoeg zijn om naar de juiste bak te verhuizen. Er zijn nog genoeg plannen, en dromen (een echte kas *zucht*) en er is een hoop gaande. Het dak is tijdelijk van het afdak af, want het dak was doorgerot. Er komt nu een dak van damwand profielen op, binnenkort. Onder het afdak (dat staat tegen de achterkant van ons huis) gaan we muren groeien van klimop in bakken. Er moet nog een bank worden geknutseld en we gaan dit jaar beginnen aan stukje bij beetje de bestrating in de tuin er uit halen, na 5 jaar zou de zevenblad dood moeten zijn. Wie dit leest, help met duimen 🤞.
 4. Heb je ze al gevonden? Ik heb nog 600 gram “Gigant” liggen, woon bij Roosendaal.
 5. Ik heb ong 600 gram Aardpeer “Gigant” over (vandaag binnengekomen bij mij). Dit zijn geel-witschillige. Wie heeft er belang bij en kan ze vlot komen ophalen (moeten zsm de grond in) in West Brabant. Ik ben morgen de hele dag thuis. Ik hoef er niks voor.
 6. Hier zijn de aardappelplantjes al groter dan de afrikaantjes die ik er omheen heb gezet. Ik ben erg blij dat ze op gekomen zijn, we hadden nachtvorst en we waren de jutezak vergeten er over te doen een week of twee geleden.
 7. Dat poepen is niet zo erg, onze kippen loppen ook los dus we vegen/spuiten vaak. Maar we gaan er nog eens goed overnadenken.
 8. De mijne zitten erin, Agria, Dore, en Roseval. In emmers, onder een dikke laag aarde, we gaan voor het eerst op de deze manier proberen. Iemand interesse in pootaardappeltjes van deze rassen?
 9. Hoi iedereen, ik heb een hoop info verzameld en kom op dit plan uit (voel vrij kritiek of opmerkingen te geven): 2 dames loopeenden, voor eieren en plezier een extra kotje bij/onder het kippenhok ik heb circa 80 vierkante meter tuin met nu 2 kippen waarin ze vrij mogen bewegen (geen gevaar van roofdieren) een plastic schelp badje of iets wat daarop lijkt (elke paar dagen uitspuiten en vullen) ze eten mee met de kippen indien honger (die eten legvoer en keukenscraps) Klinkt dit als een eendwaardig bestaan?
 10. Worteldoek in een composthoop??? Ja, helaas nodig omdat mijn tuin letterlijk vergeven is van zevenblad, en na advies van een aantal forumleden, leek dit de beste oplossing. Vandaag een zakje levende compost gehaald bij Nynkef, en kijken of het wil aanslaan, ik heb goede hoop.
 11. Rabarberplantje geplant na 3 uur onkruid te hebben gewied op het plekje waar hij moest komen, 2 sperzieboontjes geplant en sla gezaaid. Ik had van de week een stukje vrijgemaakt voor de composthoop, paaltjes stonden al en vandaag heb ik er kippengaas omheen gedaan aan 3 kanten en een stuk worteldoek op de grond gelegd. Verder pauze genomen, in het zonnetje, op de schommelbank met een nieuw tijdschrift
 12. Nynkef, mijn ouders wonen in Rotterdam, dus daar ben ik met enige regelmaat. Als ik een beetje mocht komen halen zou ik er erg blij mee zijn. Weet alleen niet precies wanneer ik er weer ben, sowieso pas volgende week. En, voor zover ik weet, inderdaad weinig vtv's hier. Alleen maar velden, koeien en wegen.
 13. Ik denk dat ik dan een stuk worteldoek ga proberen (moest ik toch al hebben omdat we een stukje vol aan storten met grind) want van de 120 m2 is er ruim 100 letterlijk overwoekert. Ik vecht er al een jaar tegen en hier en daar ben ik aan het winnen, maar vooralsnog zijn het eilandjes die ik met hand en tand verdedig. Op de plek waar ik de composthoop maak, is vorig jaar 1 keer alles bovengronds geplukt, nu op het plekje zelf een deel wortel verwijderd, maar dat lukt nooit helemaal natuurlijk, zeker niet in die 1 a 2 uur die ik er nu aan had besteed. Als ik niemand heb voor levende compost, wat zou ik dan het beste kunnen doen? Al mijn buren hebben stenen achtertuinen.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...