Jump to content

Joyce12

Members
 • Posts

  78
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Joyce12

 1. Mijn eerste 3 zaailingen hebben het uitplanten helaas niet overleefd. Reden voor mij onbekend. Wellicht verbrand? Qua uitplanten niets anders gedaan dan normaal gesproken. de 2 laatste zaadjes kiemen nu net, hopen op beter geluk!
 2. Hier ook nog redelijk jong, nu 31! Maar sinds een jaartje of 10 wel een volkstuin van 165 m2.
 3. Hier heb ik de tomaten ook zojuist gezaaid: grappoli de inverno SGT peppers Marmande Honey Moon Dragons eye Granny smith Ossenhart
 4. Van mij helaas niet erg groot en zwaar. Erg laat gezaaid ivm verhuis. Maar leuk om mee te doen!!
 5. Ik heb geen idee. Wel zie ik dat vorig jaar de bekendmaking was op 30 november. Wellicht dit jaar weer rond deze periode?
 6. Ohjeee, wat ik hier lees klinkt mij niet zo positief in de oren. Had eigenlijk een leuk winkelmandje gevuld, maar ik ga toch maar links en rechts ergens anders kijken. Ondertussen een leuke bestelling gedaan op een Engelse website en zag dat Diana ook weer een klein zadenlijstje (maar wel leuk) online had gezet.
 7. Is het al bekend wat voor teeltwedstrijd de volgende gaat zijn? Of is er elk jaar een peperwedstrijd [emoji4]
 8. Hallo allen, Het is alweer een hele tijd geleden dat ik actief ben geweest op dit forum, vandaar dat ik me even (opnieuw?) wil voorstellen. Ik ben inmiddels zo een jaar of 6 lid van de volkstuinvereniging. Tot nu toe bevalt het erg goed. Ik heb een stukje grond van ongeveer 180M2. Het lijkt me leuk om weer wat actiever te worden op dit forum, om op deze manier jullie wat te laten zien. Ook hoop ik weer wat kennis/inspiratie op te doen door met wat regelmaat op dit forum te neuzen. Bijgevoegd een foto ter idee van mijn stuk grond (van het voorjaar)
 9. @jaydot: logisch dat ik het zelf kan testen, echter niet het antwoord op mijn vraag. Blijkbaar heeft hier niemand ervaring mee dus zal het ook niet nuttig zijn om heermoes te bestrijden.
 10. En heb je je boompje nog gehaald?
 11. Mijn 2 ananaskersen staan er zo bij (de rest is opgevreten):
 12. Ik heb in mijn tomatengedeelte al flink wat basilicum, minitomatenplantjes, afrikaantjes staan. Dus zo vol mogelijk gezet. Echter vind ik het een erg groot nadeel als ik niet goed bij de tomaten kan om te dieven/opbinden. Er zullen dus altijd gaten zijn zodat ik er prima bij kan.
 13. Zojuist heb ik het volgende artikel gelezen: http://blog.natuurlijkemoestuin.be/heermoes-is-geen-lastig-onkruid/ Iemand ervaring met lavagruis door de tuin werken en heeft het hetzelfde effect als beschreven?
 14. Ik ga er eens mee aan de slag wat betreft het watergeven, bedankt voor de tip. Waarschijnlijk wordt het dus erg lastig om erachter te komen waar het aan ligt, dat de aardbeien redelijk hard zijn. Ik heb wat voeding betreft de aardbeienmest dcm gebruikt... Mijn buren lijken enkel patentkali te hebben gegeven.
 15. 100 plantjes met de gieter, ben ik wel heel lang bezig. Hoe bedoel je onderin water laten? We praten toch over volle grond ook?
 16. Dat ik te weinig water heb gegeven lijkt me ook sterk, zeker met warme dagen heb ik savonds elke avond water gegeven, van bovenaf. Minimaal een kwartier lijkt me genoeg?
 17. Hoeveel/hoe lang geven jullie water ( bv in een droge week)
 18. Korona, volgens mij is dit juist een zacht ras
×
×
 • Create New...