Jump to content

jens

Members
 • Posts

  106
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  mechelen
 1. De maypole is eigenlijk meer een sierappel, hij heeft een zure ietwat bittere smaak dat hem niet zo geschikt maakt voor verse comsumptie maar wel lekker en leuk om rode appelmoes of gelei te maken.
 2. Lijkt wel een beetje op de maypole die ik in mijn vorige tuin had. Is hij rood van binnen?
 3. Hier zijn de wespen vreemd genoeg al verdwenen, ze waren er vooral eind juli hier.
 4. Ik heb net ook mijn alkmene getest, sommige pitten waren bruin maar de meeste nog wit. De smaak was wel al goed maar erg zuur en het heerlijke cox aroma was nog niet sterk aanwezig. Het proefde een beetje als een granny smith met smaak. Ik laat ze nog een week of 2 hangen denk ik. Wat ik wel niet begrijp is dat mijn reinette de france nu al enkele vruchten laat vallen, dat is toch een winterappel???
 5. Als de boompjes klein moeten blijven kan je best appel of perenbomen nemen op een zwakgroeiende onderstam. Ik heb in een perkje van 2 op 1 meter naast de oprit 2 appelboompjes staan, deze staan er 2.5 jaar en zijn 1.6 meter hoog, je moet deze boompjes natuurlijk wel snoeien maar dat is niet zo moeilijk.
 6. En waarom geen appel of perenboompjes geleid tegen die schutting? Ik heb vorig jaar men eerste eigen appeloogst gehad en ik kan je zeggen dat die veel beter smaken dan uit de winkel. Bovendien zijn het mooie en makkelijke boompjes, het enige waar ik tot nu toe last van heb gehad is de appelzaagwesp en die is eenvoudig te bestrijden door de aangetaste vruchten te verwijderen. edit: ow ik lees nu pas dat je de struiken al hebt, weer slecht gelezen van mij...
 7. In april 2014 heb ik in mijn tuin een abrikoos "Bigred" geplant, deze gaf in hetzelfde jaar al 3 vruchten die zeer lekker waren, echter wel een wrange schil hadden. Ik vind abrikoos vooral heerlijk in confituur, ijs of taarten maar vers zijn ze ook best lekker. De abrikoos is echt een prachtige boom vind ik zelf en is eigenlijk de enige boom (samen met de reinette de france) die in mijn baggergrond vol stenen echt al goed groeit. Helaas had ik dit jaar geen vruchten omdat deze soort blijkbaar een bestuiver nodig heeft terwijl op het kaartje zelfbestuivend stond, ik ben dus van plan er deze winter eentje bij te zetten. Abrikoos is volgens mij een goede keuze!
 8. Hoe gaat het inmiddels met de boompjes? Ik vraag me trouwens af of dit ook mogelijk is met pruimenbomen. Weet iemand of dit mogelijk is?
 9. Bedankt allemaal voor de antwoorden, het is nu duidelijk. Ik ben er nog niet helemaal uit of ik er wil planten maar als ik het doe zal ik het waarschijnlijk in september of oktober doen. grts jens
 10. Heeft deze plant dan geen last van eventuele vroege vorst? want ik had ergens gelezen dat je aalbessen, kruisbessen,... best wat vroeger kunt planten zodat ze last zouden hebben van de vorst. Geldt dit dan niet voor de kiwibes?
 11. Wanneer is het eigenlijk de beste periode om kiwibessen te planten, ik zou denken in de late zomer na de oogst?
 12. ik heb dezelfde roze vlekken op mijn aardbeien,ik ben wel benieuwd naar wat dat is
 13. in mijn boek over leifruitbomen staat dat appels(uitgezonderd witte wintercalville) niet van muren of schuttingen houden omdat daar inderdaad de lucht stilstaat en er een grotere kans op schimmels,een appel kan beter aan draden in de openlucht gekweekt worden,ik zou de appel inderdaad verplaatsen en op de plaats waar de appel stond een peer plaatsen,die houden van warme muren en schuttingen,dan worden ze heerlijk sappig en zoet
 14. het kan aan de grond vriezen tot 4 graden,maar ik verwacht dat niet vannacht,veel te veel wind
×
×
 • Create New...