Jump to content

Yuras

Members
 • Posts

  1,026
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Yuras

 1. Een pot liter of 30 en ingraven. Later bij verplanten (na 2 jaar of zo) wortesdie uitsteken wegsnijden. In 2 jaar tijd gebeurt er weinigmet de wortels, makkeijk te verplanten.
 2. Ik bedoel wel iets zachtere materiaal, zoals druiven takken, hazelaar, zonnebloemen enz.
 3. Ik heb hakselaar met messen. Zou nu niet met messen aanschaffen, alleen met wals. Nadelen van messen zijn als eerst te vaak loopt vast door groen of niet uitgedroogde hout met groene bast. Elke 5min moet stoppen en messen schoonmaken. Dat is ongeacht het merk.
 4. @Jorieke123 Dat zijn de zaden van spaanse paprika uit Menorca, ras is onbekend. Zou we dat Reuse van veldvarkens noemen?
 5. Inderdaad in de kas of binnenhuis worden ze goed rijp, buiten geen kans. Volgende jaar wel kan eerste oogst verwachten...
 6. Er zijn meerdere bestuivers dan Prune de Prince, welke - weet niet, er zijn veel andere rassen naast. Een van, vermoedelijk, is Aprimira en/of Mirabelle de Nancy, ze bloeien op zelfde tijdslot. Pruimen zijn heel lekker, een van de favorieten.
 7. Ik heb paar stekken van, gebruik als onderstam voor perziken.
 8. Net gezien je vraag. Ja, eerste jaar kan je geënte boompjes in potten houden, mits genoeg ruimte is voor de wortels en genoeg water. Ik doe het in minimaal 10L potten, werkt prima. 5L lijkt me te weinig voor het boompje.
 9. Heerlijk! Lijkt, hier heb ik in loterij jack pot gewonnen 😍
 10. Mij eigen abrikoos begint te rijpen. 4de jaar met vruchten, ooit gezaaid steentje van onbekende spaanse abrikoos van markt...
 11. Ter duidelijkheid ... Zure kersen (zoete ook, maar in mindere maten) op eigen wortels maken veel wortelsopslag, vooral als die wortels eens beschadigd zijn (spitten, snoeien, muizen....). Geënte kersen en krieken maken minder tot geen worteluitlopers, afhankelijk van gebruikte onderstam. Enten van zoete kersen op krieken (zure kersen) kan wel, levert veel kleinere boompje, maar dan krijgt men probleem met verschil in groeikracht van beide en dikte van kers wordt veel groter dan dikte van onderstam, als gevolg boompje breekt af op de plek van ent. Er zijn maatregelen om dit te voorkomen, maar ik vind het niet moeite waard.
 12. Ze beide zijn erg lekker 😍
 13. Udense Spaanse en Donisse gelbe doen het goed hier zonder net, vogels blijven meestal af van die rassen. Maar ze zijn lekkerrr 😃👍
 14. Lijkt op een van de krachtige fungicide van Syngenta of Bayern... Zeker niet bordeauxe pap. En ja, het is al te laat vor zulke behandeling.
 15. @HuubvG Op eerste kijk lijkt het op zaailingen van druiven....
 16. Da´s waar, alleen van Windindewilgen gaat het om bestrijden van deze ziekte, hier heb ik een plaatje gegeven van verschil in beeld en schaal van krul bij meerdere rassen.
 17. Paar foto's van krulziekte op perziken en gevoeligheid van verschillende rassen... Foto´s in volgorde: Avalon Pride (zou minst gevoelig zijn) Benedicte (zou minder gevoelig) Fertile de septembre (zou iets minder gevoelig) Fruteria Zou weinig gevoelig) Melred (gevoelig) Peche de vigne (gevoelig) Red haven (minder gevoelig) Saturn (gevoelig) Vaes oogst (minder gevoelig) Zaailing van platte perzik (gevoelig) Alle perziken zijn onbehandeld....
 18. Nu niet. In de zomer of in de winter enthout snoeien. Nu is te laat of te vroeg., afhankelijk van entmethode. Als onderstam wordt kweepeer gebruikt, mag gewone peer of meidoorn of lijsterbes, maar dan komt verwantschap in beeld - niet alle peren/meidoorn/lijsterbes verwant met alle kweeperen. Goede onderstam is Kwee A of Adams. Stekken kweeperen vaak lukt wel, maar ook niet de beste tijd nu... Voor winterstek is te laat, voor zomerstek te vroeg
 19. Yuras

  Mirabilis

  Witte mirabilis van begin heeft iets meer behaarde bladeren.
 20. Niet vergeten tot 2 a 3 knoppen terug snoeien....
 21. Deze boom is als goed als dood. Weg doen. Paddenstoelen zijn tekens van het eind. Ik zou het nu rooien en jaartje wachten met het nieuwe boompje planten. In tussentijd veel compost op dit plek en laten van alles groeien, behalve ernstige onkruid. Bij het snoeien moet altijd rekening houden met verhouding wortels-kruin, dit moet in evenwicht blijven.... Kan ook zijn dat in afgelopen winter met veel sneeuw, te veel strooizout op de boomspiegel terechtgekomen, wat was ook dodelijk.
×
×
 • Create New...