Jump to content

BioTuinder

Members
 • Posts

  46
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hier 2 watermeloenplanten. Die in de kas doet werkelijk helemaal niets. Krijgt vruchten maar sterven constant af. Geen idee waarom. Buiten daarentegen groeit hij als kool. Dit terwijl ik hem superlaat heb overgeplant uit een kweekpotje naar volle grond. Hij leek bijna dood maar hem hem gewoon in de grond gezet en tot mijn grote verbazing groeide hij gewoon verder en kreeg vruchten. Er zaten er 2 aan, nu nog maar 1 helaas.
 2. San marzano, komkommer, courgette, snack komkommers, aubergines, rode peper en adjuma pepers.
 3. Inmiddels staat alles er zo bij:
 4. @jootje meeste is al klaar, moet nog 2 paksoi snijden wassen en blancheren.
 5. 2e keer wortels, weer paksoi, tatsoi, pluksla, ijsbergsla en snijbiet.
 6. @acpronk geen idee, ik heb bio moestuingrond en ze staan in bakken met een net erover. De grootste weegt 2.8 kilo. Meer doe ik eiegenlijk niet. Ik bespuit niks.
 7. Ja bizar he. En de sperziebonen en snijbonen zitten nog volop in de bloemen ook...
 8. Vandaag oogst dag. 5 kilo sperziebonen, 3 kilo snijbonen, 6 kilo paksoi, heel veel wortels, preien wortels, sjalotten, radijsjes, , bosuien en bramen. Heerlijk ! En over paar weken de kas weer! Daarin staan tomaten, komkommers, pepers, meloenen, aubergine en paprikas. Op de eettafel ligt de helft, ik deel de tuin met mijn ouders dus die hebben de andere helft. Dat wordt de komende tijd veel wassen, snijden, doppen, blancheren en invriezen. Voor een 1e jaar en als beginnende moestuinder, ben ik heeeeeel blij.
 9. @redzebra snap ik hoor! Thanks voor je tip mbt toppen. Ik heb hem nu laten zakken, das goed gelukt, als hij nu weer zo hoog wordt zal ik hem gaan toppen! Ik zal alleen nog even op @HuubvG reageren, en dan ren ik snel weg uit dit topic! het is deze komkommer, ik zie geen specifiek ras staan maar gewoon "komkommer"
 10. Nee dat topic kon ik ook niet vinden. Ja ze zijn erg mooi, en vooral heel veel komkommers. Ik ga hem zo weer laten zakken in de kas, hij is nu 2, 5 meter hoog en kan niet verder doorgroeien dus ga hem proberen te laten zakken. Zal ook gelijk kijken welke het zijn.
 11. Ik ga zo naar de tuin, ik zal even kijken op het kaartje welke het zijn! Ik heb er 2 van, 1 ervan staat buiten en die doet het net zo goed. Ik zal straks even plaatsen welke het zijn. Deze staat buiten in een pot:
 12. Dat is in Almere. Is zelfs een wachtlijst. Het heet Onze volkstuin in de kas. Het kost 25 euro per maand voor 12m2. (4x3) Ik zit serieus 100 meter verder op de reguliere volkstuin en daar betaal je dat bedrag ongeveer per jaar, net iets meer, geloof iets van 35 euro per jaar ofzo. En ik heb 150m2..
 13. Hier inmiddels al 15 komkommers geoogst. Helaas van de grootste geen maat opgemeten, dus degene die ik nog overheb even gemeten. Dit was paar dagen geleden de oogst incl 2 snack komkommers. Ik doe niet mee met de wedstrijd , wil alleen even trots mn komkommers showenšŸ¤£
 14. @redzebra Thanks voor je uitgebreide antwoord. Bij mij zijn alle snoeiwonden praktisch tot op de stengel, ik let daar extra op, juist om hetgeen wat jij inderdaad zegt. Het kan zijn dat ik er 1 over het hoofd gezien heb. Ik ga morgen gelijk kijken! Waar op de foto zie je het precies zitten? Want de foto die je hebt omcirkeld met rood is niet van mij namelijk.
 15. @Roland de sweetie
×
×
 • Create New...