Jump to content

BioTuinder

Members
 • Posts

  46
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by BioTuinder

 1. Hier 2 watermeloenplanten. Die in de kas doet werkelijk helemaal niets. Krijgt vruchten maar sterven constant af. Geen idee waarom. Buiten daarentegen groeit hij als kool. Dit terwijl ik hem superlaat heb overgeplant uit een kweekpotje naar volle grond. Hij leek bijna dood maar hem hem gewoon in de grond gezet en tot mijn grote verbazing groeide hij gewoon verder en kreeg vruchten. Er zaten er 2 aan, nu nog maar 1 helaas.
 2. San marzano, komkommer, courgette, snack komkommers, aubergines, rode peper en adjuma pepers.
 3. Inmiddels staat alles er zo bij:
 4. @jootje meeste is al klaar, moet nog 2 paksoi snijden wassen en blancheren.
 5. 2e keer wortels, weer paksoi, tatsoi, pluksla, ijsbergsla en snijbiet.
 6. @acpronk geen idee, ik heb bio moestuingrond en ze staan in bakken met een net erover. De grootste weegt 2.8 kilo. Meer doe ik eiegenlijk niet. Ik bespuit niks.
 7. Ja bizar he. En de sperziebonen en snijbonen zitten nog volop in de bloemen ook...
 8. Vandaag oogst dag. 5 kilo sperziebonen, 3 kilo snijbonen, 6 kilo paksoi, heel veel wortels, preien wortels, sjalotten, radijsjes, , bosuien en bramen. Heerlijk ! En over paar weken de kas weer! Daarin staan tomaten, komkommers, pepers, meloenen, aubergine en paprikas. Op de eettafel ligt de helft, ik deel de tuin met mijn ouders dus die hebben de andere helft. Dat wordt de komende tijd veel wassen, snijden, doppen, blancheren en invriezen. Voor een 1e jaar en als beginnende moestuinder, ben ik heeeeeel blij.
 9. @redzebra snap ik hoor! Thanks voor je tip mbt toppen. Ik heb hem nu laten zakken, das goed gelukt, als hij nu weer zo hoog wordt zal ik hem gaan toppen! Ik zal alleen nog even op @HuubvG reageren, en dan ren ik snel weg uit dit topic! het is deze komkommer, ik zie geen specifiek ras staan maar gewoon "komkommer"
 10. Nee dat topic kon ik ook niet vinden. Ja ze zijn erg mooi, en vooral heel veel komkommers. Ik ga hem zo weer laten zakken in de kas, hij is nu 2, 5 meter hoog en kan niet verder doorgroeien dus ga hem proberen te laten zakken. Zal ook gelijk kijken welke het zijn.
 11. Ik ga zo naar de tuin, ik zal even kijken op het kaartje welke het zijn! Ik heb er 2 van, 1 ervan staat buiten en die doet het net zo goed. Ik zal straks even plaatsen welke het zijn. Deze staat buiten in een pot:
 12. Dat is in Almere. Is zelfs een wachtlijst. Het heet Onze volkstuin in de kas. Het kost 25 euro per maand voor 12m2. (4x3) Ik zit serieus 100 meter verder op de reguliere volkstuin en daar betaal je dat bedrag ongeveer per jaar, net iets meer, geloof iets van 35 euro per jaar ofzo. En ik heb 150m2..
 13. Hier inmiddels al 15 komkommers geoogst. Helaas van de grootste geen maat opgemeten, dus degene die ik nog overheb even gemeten. Dit was paar dagen geleden de oogst incl 2 snack komkommers. Ik doe niet mee met de wedstrijd , wil alleen even trots mn komkommers showen🤣
 14. @redzebra Thanks voor je uitgebreide antwoord. Bij mij zijn alle snoeiwonden praktisch tot op de stengel, ik let daar extra op, juist om hetgeen wat jij inderdaad zegt. Het kan zijn dat ik er 1 over het hoofd gezien heb. Ik ga morgen gelijk kijken! Waar op de foto zie je het precies zitten? Want de foto die je hebt omcirkeld met rood is niet van mij namelijk.
 15. Volgens mij krijgt mijn Piel de Sapo de eerste vruchten. Op foto 1 volgens mij een vrouwelijke bloem met vruchtbeginsel en op foto 2 de mannelijke. Heb ik dat juist? Ben een beginner in moestuinland.
 16. Hoi hoi, Ik heb echt een gigantische komkommerplant staan. Inmiddels al meer dan 15 volgroeide komkommers eraf kunnen halen, maar nu een probleem. De plant heeft sowieso meeldauw, dit heb ik eergisteren ingespoten met magere melk en water en dat ga ik over een week nogmaals doen. Maar nu... De komkommers die hij nu aanmaakt, sterven af. Sommige worden al heel snel geel, als ze net 2 cm groot zijn, maar ook komkommers die al een cm of 10 zijn worden ineens slap en sterven af. Hij krijgt 3 keer in de week 10 liter water en op hete dagen in de avond ook. De grond is gewoon vochtig, niet zeiknat of kurkdroog, gewoon goed. Iemamd enig idee? Mist hij voeding en zo ja wat voor voeding dan? Ik wil mn mooie plant niet kwijt 😢 Alvast bedankt!!
 17. Omg die tomberrys!! Die wil ik volgend jaar oooook hahaha
 18. Nou zeg, echt precies hetzelfde wat ik net heb gepost hahaha. Ga toch maar wat magnesium toevoegen dan! Iemand een tip welke voeding? Ik heb nu tomatenvoeding van DCM
 19. @HuubvG ja iets van een tekort dacht ik ook al maar eigenlijk zou dat niet moeten kunnen want een maand geleden nog voeding voor tomaten gehad... Hij staat nog volop in blad hoor, alleen bij de onderste trossen niet. Hij is 2.5 meter hoog en op de foto zie je de helft haha. Er hangen nu zo ongeveer 120 vruchtbeginsels aan per plant. De andere (cherry) tomaten hebben het overigens niet. Dit zijn de anderen:
 20. Mijn san marzano doet het erg goed, hij krijgt alleen een soort van verkleuring vh blad. Iemand enig idee wat dit is?
 21. Het staat er allemaal goed bij! I
 22. Hij kan in principe de hele kas rond onder de andere planten door dus dat zou in principe goed moeten komen denk ik? Thanks voor je uitleg! Dat verschil wist ik inderdaad. Thanks!
 23. Onze buurvrouw op de moestuin heeft een cox orange staan, zij vertelde mij gisteren toevallig dat deze na 7 jaar nu eindelijk voor het eerst appels geeft.
 24. Hier een madam jeanette die nu begint te kleuren. Zo leuk! Hij hangt ook helemaal propvol. De zwarte habanero begint nu bloemen te vormen. Kwam er alleen achter dat de habanero verschrikkelijk pittig is 😅 de rode pepers hebben een klap gehad van luizen en slakken maar de eerste pepertjed beginnen zich nu te vormen. Hier de madame jeanette:
×
×
 • Create New...