Jump to content

aussiekarin

Members
 • Posts

  60
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Maas en Waal
 1. Tja Jorieke, als je alleen de filets en de poten van de kip haalt dan is dat zeker het aller gemakkelijkst. Maar wij gebruiken de hele kip en halen dus de ingewanden eruit, en dat is dus gemakkelijker bij een konijn dan een kip. En zoals ik al schreef wij vinden een kip enorm stinken als je de buikholte openmaakt en dat is bij een konijn niet. (Mijn partner heeft nogal een gevoelige neus ). Zeker gaan we volgend jaar weer konijnen aan onze veestapel toevoegen. Mochten we weer gaan slachten dan zal ik het hier melden.
 2. Aangezien wij onze schuur aan het verbouwen zijn hebben wij dit jaar ook geen konijnen. Afgelopen jaren hebben we gemiddeld 15 konijnen per jaar geslacht. Een konijn slachten gaat gemakkelijker dan een kip. Ook stinken ze niet zo als een kip zodra je buikholte openmaakt. Het vlees vinden wij vergelijkbaar met kip en gebruiken het dus ook als zodanig. Meestal hebben we de achterpoten, voorpoten en gehakt (waarvan we ook worstjes maken).
 3. In de Foodies van April staat ook een recept voor het drogen van eierdooiers. Dit recept gebruikt alleen zeezout om te drogen. Ik ben erg benieuwd wat het eindresultaat is.
 4. bedankt Rob, ik heb een aantal sites gevonden Karin
 5. Ik wil graag dit najaar een fruitkooi plaatsen rond mijn bramen, frambozen en aalbessen. Nou was ik al een tijdje aan het zoeken naar de beste methode. Tijdens het fietsen laatst zagen we bij iemand in de tuin een goed ontwerp: Helaas was er niemand thuis aan wie we meer informatie konden vragen over de gebruikte materialen. Heeft iemand enig idee hoe die kappen heten en waar ik die zou kunnen kopen? Karin
 6. Van een bevriende jager hebben we van 't weekend wild zwijn gekregen. Gisteravond heerlijke hongaarse goulash ermee gemaakt met eigen zuurkool. mmmmm om je vingers erbij op te eten.
 7. Ik heb dit recept zo'n 15 jaar geleden uit de allerhande geknipt. Ik maak het nu met nog meer pompoen en zonder de koffieroom.
 8. Gisteravond gestoofde konijnenpoten in bier met pruimen, rode kool en aardappels.
 9. Tja, pompoen kan met sinaasappel en vanille gecombineerd worden. Dus ik denk het wel.
 10. Net de laatste courgettes verwerkt tot courgette & orange cake http://www.bbcgoodfood.com/recipes/courgette-orange-cake-cream-cheese-frosting. Ik had 1450 gram geraspte courgettes, dus dat zijn 4 cakes geworden. Drie verdwijnen er naar de diepvries.
 11. Hoi Jorieke, heb je het bier al geproefd?
 12. Ik heb gister de green tomato pickle gemaakt. Hoewel de smaak nog niet echt getrokken is, zal ik wel een potje meenemen. Ik neem ook 2 stokbroden mee.
 13. Hoi Jorieke, daar zou ik wel een stekje van willen. Ik heb het op mijn geheugenlijstje gezet
×
×
 • Create New...