Jump to content

aussiekarin

Members
 • Posts

  60
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by aussiekarin

 1. Tja Jorieke, als je alleen de filets en de poten van de kip haalt dan is dat zeker het aller gemakkelijkst. Maar wij gebruiken de hele kip en halen dus de ingewanden eruit, en dat is dus gemakkelijker bij een konijn dan een kip. En zoals ik al schreef wij vinden een kip enorm stinken als je de buikholte openmaakt en dat is bij een konijn niet. (Mijn partner heeft nogal een gevoelige neus ). Zeker gaan we volgend jaar weer konijnen aan onze veestapel toevoegen. Mochten we weer gaan slachten dan zal ik het hier melden.
 2. Aangezien wij onze schuur aan het verbouwen zijn hebben wij dit jaar ook geen konijnen. Afgelopen jaren hebben we gemiddeld 15 konijnen per jaar geslacht. Een konijn slachten gaat gemakkelijker dan een kip. Ook stinken ze niet zo als een kip zodra je buikholte openmaakt. Het vlees vinden wij vergelijkbaar met kip en gebruiken het dus ook als zodanig. Meestal hebben we de achterpoten, voorpoten en gehakt (waarvan we ook worstjes maken).
 3. In de Foodies van April staat ook een recept voor het drogen van eierdooiers. Dit recept gebruikt alleen zeezout om te drogen. Ik ben erg benieuwd wat het eindresultaat is.
 4. bedankt Rob, ik heb een aantal sites gevonden Karin
 5. Ik wil graag dit najaar een fruitkooi plaatsen rond mijn bramen, frambozen en aalbessen. Nou was ik al een tijdje aan het zoeken naar de beste methode. Tijdens het fietsen laatst zagen we bij iemand in de tuin een goed ontwerp: Helaas was er niemand thuis aan wie we meer informatie konden vragen over de gebruikte materialen. Heeft iemand enig idee hoe die kappen heten en waar ik die zou kunnen kopen? Karin
 6. Van een bevriende jager hebben we van 't weekend wild zwijn gekregen. Gisteravond heerlijke hongaarse goulash ermee gemaakt met eigen zuurkool. mmmmm om je vingers erbij op te eten.
 7. Ik heb dit recept zo'n 15 jaar geleden uit de allerhande geknipt. Ik maak het nu met nog meer pompoen en zonder de koffieroom.
 8. Gisteravond gestoofde konijnenpoten in bier met pruimen, rode kool en aardappels.
 9. Tja, pompoen kan met sinaasappel en vanille gecombineerd worden. Dus ik denk het wel.
 10. Net de laatste courgettes verwerkt tot courgette & orange cake http://www.bbcgoodfood.com/recipes/courgette-orange-cake-cream-cheese-frosting. Ik had 1450 gram geraspte courgettes, dus dat zijn 4 cakes geworden. Drie verdwijnen er naar de diepvries.
 11. Hoi Jorieke, heb je het bier al geproefd?
 12. Ik heb gister de green tomato pickle gemaakt. Hoewel de smaak nog niet echt getrokken is, zal ik wel een potje meenemen. Ik neem ook 2 stokbroden mee.
 13. Hoi Jorieke, daar zou ik wel een stekje van willen. Ik heb het op mijn geheugenlijstje gezet
 14. Ben benieuwd hoe dit gaat smaken. Ik droog de stengels van mijn mais voor mijn konijnen. Maar na een tijdje vinden die ze ook niet lekker meer. Hou ons op de hoogte
 15. D'r zitten nog maar 9 zaden in het zakje. Dus dat moet je even met angela regelen.
 16. @angela ik heb de beginpost aangepast met de soorten van ieder zakje. Laat maar weten of je nog interesse hebt. @balkontuinder Daar zou ik wel 3/4 zaadjes van willen. Is er iets waar ik jou mee blij kan maken?
 17. Hèhè, ik heb ook eindelijk een lijstje gemaakt Ik heb te ruil: p9 stekpotjes, in totaal heb ik er 400 over (gekregen van lokale kweker) stekjes aardbei Frau Mieze Schindler & Ostara zaad van de goudsbloem (oogst 2015) zaad van de oost-indische kers (oogst 2015) zaad van peultjes Lage Grijze roodbloeiend (oogst 2015), tot begin augustus kunnen plukken zaad van de volgende tomaten (oogst 2015): Brown Berry, Moneymaker, Coeur de Boeuf zonnebloem pitten (oogst 2015) waren 150cm hoog 480 gram zaad vd blauwe lupine (oogst 2014) aangebroken zakjes zaad gekocht in 2014: bleekselderij"Tall Utah" veldsla "Valerianella Locusta L." bindsla "Blanke Zelfsluitende" puntpaprika "Dulce de Espaňa" paprika "Rood van de AH" bloemkool "Alpha" savooikool "Barbosa" chin. kool "Granaat" tomaat pomodori minuscolo "Klein Duimpje" (plantje is inderdaad niet groter geworden dan 20 cm) 18 weckpotten 750ml (#743) het nieuwe stort model, graag ruilen voor 250 (#741) of 500 ml (#742)of over te nemen voor €1 per stuk 10 ronde sap flessen van 750ml Wenslijst: stekjes vroege lekkere aardbei (liefst met hoge opbrengst) zaad voor gele kerstomaat zaad voor gele tomaat zaad van een heet pepertje (een 8 op schaal van 1 tot 10) zaad voor lekkere vroege erwt (met hoge opbrengst ) lavendel stekjes spil van de Bijenboom (Tetradium daniellii) spil van de fluweelboom(Rhus Typhina) Afgesproken: Angela krijgt 2 zakjes zaad voor lavendel plantje
 18. Ik heb een Indiaase courgette chutney en een piccalilly. Bovendien hoop ik tegen die tijd ook een green tomato pickle te hebben. Ik vind het ook wel lekker om het op een stukje brood te proeven. Dus ik zal ook een (stok)brood meenemen.
 19. Ik neem weer plastic borden mee en een 11/2 liter fles coca cola. Voor Jorieke neem ik keukenrollen mee.
 20. Pot honing aan de buurman. Net vorige week geslingerd.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.