Jump to content

goudroes

Members
 • Posts

  24
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  west friesland
 • OCCUPATION
  rolstoelbuschauffeuse
 1. In totaal heb ik 20 m2 tot mijn beschikking. Dus een bed met aardappelen bestaat uit 5 aardappelen haha. In totaal zo´n 10 vakken, maar daar staan ook al vaste kruiden in, zoals tijm, munt, salie, bieslook, lavas, kruisbessen en citroenmelisse.
 2. Hier wat foto´s van mijn mini tuintje. De eerste foto, in het midden heb ik een pompen gezet met rondom wat dille zaadjes. Het leek me wel handig dat het rondje in het midden wat hoger staat, zodat de vruchten naar beneden kunnen hangen. Ik heb nog 1 bed met aardbeien staan en langs bijna alle randen heb ik jonge aardbeien gezet. Achterin de hoek staan een aantal frambozen. De 2e foto staat het kweekkasje, er staan 2 vergeten aardappels onder en verder niets, staat alleen de aarde op te warmen. Op de hoek rechts een pol met brandnetel.
 3. Wat een leuk experiment, ga ik ook eens proberen.
 4. Je kan een voorteelt doen van prei of ui, dit zou een gunstig effect kunnen hebben. Maar ook de plantenwortels in een heermoes aftreksel dompelen voor het planten en tijdens de groei herhaaldelijk spuiten met dit aftreksel of leg een stukje rabarberstengel in het plantgat. Ook kalk en 7 tot 8 jaar geen kool planten in dit stuk land. Dit volgens het handboek van het ecologisch tuinieren.
 5. Bedankt voor jullie welkom. Dat gaat niet lukken Thea, dan hebben we een familieweekend op 4 mei. Bedankt voor de uitnodiging. @ Geertlaurent, dat wordt nog even puzzelen hoor, met de combinatie teelt. Gelukkig heb ik de bijbel van het ecologisch tuinieren bij de hand, dus ik kan een heel eind komen.
 6. Hmmm, goed idee. Wij hebben hier ook nog takken kronkelwilg al een jaar lang buiten liggen. Ga ik ook eens proberen.
 7. goudroes

  voorstellen

  Wees welkom hier.
 8. eigenwijze bieslook dus.
 9. Ik maak ook zelf mijn yoghurt. Eerst deed ik dat met wat kefir. Maar dat vind ik niet lekker, scherp en zuur. Nu heb ik rauwe koemelk die ik in een steelpannetje warm tot 40 °. Dan 2 eetlep dikke yoghurt, grieks of turks of een bio yoghurt cultuur. Die erdoor scheppen en dan in een thermoskan doen. Dop erop draaien en de 24 uur in een glazen fles overgieten, afkoelen en 24 uur in de koelkast laten staan en dan smullen maar. 2 eetlep overhouden voor de volgende sessie enz. Ik heb het ook wel in een soort van hooikist gedaan, maar neemt zoveel ruimte in op het aanrecht. Ik had een thermoskratje met stoelkusssentjes waarin ik een schaaltje met yoghurt had gezet. De thermoskan vind ik eigenlijk makkelijker en stabieler qua temperatuur.
 10. Ziet er goed uit, wat is je minimum prijs? Ik heb er geen idee van hoe duur dit allemaal is.
 11. Ik heb ook nog een paar big bags liggen, maar durf ze niet echt te gebruiken. Ik weet niet goed wat voor materiaal het is. Een soort plastic denk ik wel en ik weet niet of dit giftige stoffen afgeeft die mijn planten dan weer opnemen. Op plastic kun je vaak recycle codes terugvinden. De veilige codes zijn 1,2,4 en 5. Probeer de nummers 3,6 en meestal ook 7 te vermijden. Hebben jullie daar enig idee van? http://www.greenjump.nl
 12. He, dit wist ik niet. Bedankt voor de tip Riekie.
×
×
 • Create New...