Jump to content

Stampy

Members
 • Posts

  66
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Hoogvliet
 1. Stampy

  tomatenoogst

  Na alle nare verhalen over een slechte tomatenoogst, tomatenziekte, nu ook eens een positief verhaal. Ik heb mijn tomaten buiten gekweekt op mijn balkon, 3 in een groene Actionbak en 4 bakken dus. In het begin leek het niets te worden. In april stelde ik nog een vraag op het forum of het altijd zolang duurt tot tomaten wat sneller gaan groeien, maar iedereen stelde me gerust, ik moest gewoon geduld hebben. En ze hebben gelijk gehad. Zodra ik ze in een grotere bak had gezet begonnen ze te groeien en werden ze hoger en hoger, uiteindelijk een meter hoog. Hoewel de planten op mijn balkon op het zuidwesten geen afdakje boven zich hebben en ze de nodige buien op hun kop hebben gehad, verschillende keren tegen het beton zijn gewaaid vanwege de harde wind, word ik nu beloond met een overdadige oogst van mooie rode tomaten die ook nog eens lekker zoet smaken. Ík heb ze het hele groeiseizoen door flink water gegeven, want in die kunststof potten drogen ze toch wel uit en een week of 6 geleden heb ik veel blad afgehaald. Toegegeven, de planten zien er niet uit, het blad is bijna grijs, maar de tomaten smaken stukken beter dan die je in de supermarkt koopt.
 2. Ook ik kweek in potten, maar soms valt het zwaar tegen. Mijn tomaten doen het uitstekend, 3 in een groene Actionmand, het zijn gedrongen planten geworden, nu een meter hoog, ze bloeien volop, nu iets minder dan een maand terug en er hangen veel groene tomaten aan. Op 13 mei heb ik rode biet gezaaid "Bull's blood"en deze op 24 mei in een Actionmand overgezet. Prima groei, veel bladproductie, nu heb ik ze er uit gehaald, sommige planten hebben hebben een knol van 4 cm. maar de meeste halen niet eens de cm. Ik heb deze mand toen gevuld met onderin eerst een laag blok aarde van de Action en daar bovenop goede potgrond, nu bij het rooien blijkt de Action-aarde een erg harde en droge laag te zijn, hoewel ik toch zeer regelmatig water geef en ze in de regenperiode ook overvloedig hebben gekregen. Misschien heb ik ze er te vroeg uit gehaald, maar ik moest ruimte hebben voor andijvie in pot. Er staat nog een mand met bieten en misschien heb ik daar meer geluk mee, ik zal in ieder geval proberen mijn ongeduld te bedwingen. Mocht ik dit volgend jaar herhalen, dan toch niet meer met Action-aarde. Mijn courgetteplanten zijn ook groot geworden, er staan er twee in een stenen pot van zo'n 50 cm. in doorsnee. Ze bloeien nu volop, mannelijke en vrouwelijke bloemen, maar de vruchten blijven klein. Is dat een gevolg van het in een pot groeien? Vroeger op mijn tuin in de volle grond had ik vruchten van zo'n 30 cm. lang. Of moet ik toch geduld hebben en worden de vruchten groter naarmate de plant meer uitgroeit?
 3. Stampy

  Eeuwig moes

  Mijn eeuwig moes heeft inmiddels eetbare bladeren. Heeft iemand er een recept voor, eet je dat rauw, gekookt en zo ja hoe lang? of gestoofd?
 4. Bij mij heeft de munt het niet gedaan, maar of dat komt omdat het een gejat stekkie was dat ik in de tuinen van Mies Ruys heb afgeplukt, weet ik niet. Meestal gedijt gestolen goed wel, maar bij mij dus niet. Ik ben dus nog steeds op zoek naar Munt, al is het alleen maar voor mijn dochter die een verwoed (munt)theedrinkster is.
 5. Stampy

  Eetbaar?

  Het is de Sorbus aucuparia
 6. Maar ik zit hoog, op de 6e etage van een appartementencomplex en heb nog geen bij voorbij zien komen.
 7. Bedoel je het blad of de biet zelf?
 8. Het is me duidelijk. Ik maakte vanmorgen deze foto van een aankomende bloem, de steel is duidelijk dikker dan bij de andere, hij is (nog) niet geel zoals bij de vorige foto, maar misschien komt dat nog...
 9. Zeer bedankt voor jullie reacties!
 10. Maar begrijp ik het goed dat er van dezelfde plant ook vrouwelijke bloemen te verwachten zijn?
 11. Ja het zijn inderdaad de eerste bloemen van de plant. Hopen dan maar dat het goed komt.
 12. Nee, er zitten geen vruchtjes achter de bloem. Ik zal straks proberen een foto te plaatsen, als het me lukt tenminste...
 13. MIjn courgettes vertonen een raar gedrag. Ik weet inmiddels dat de planten vrouwelijke en mannelijke bloemen kunnen voortbrengen. Ik heb nu verschillende bloemen gehad, maar na de bloei vallen ze af en maken ze dus geen vrucht, Betekent dit dat ik alleen mannelijke bloemen heb en naar vruchten kan fluiten?
×
×
 • Create New...