-
Aantal items
127 -
Registratiedatum
-
Laatst bezocht
Persoonlijke informatie
-
Woonplaats / Regio
Noord-Brabant
Recente bezoekers van dit profiel
De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.
-
Persoonlijk maar ik altijd een badjak variant waar ik 125 gram chilis voor gebruik en dan 5 habanero's of scotch bonnet door verwerk. Zelf eet ik meestal de pittige variant en de gasten eten dan de "normale" variant. Aanrader!
-
Pepper X is door het World Guinness Book of Record erkend als de heetste peper ter wereld. Hier de video met de uitreiking van het certicaat en een aantal proef personen die de proef op de som nemen;
-
ik moet nog gaan zaaien.... aankomende week maar eens mee beginnnen. Wat is er niet opgekomen, of beter gezegd welk soort?
-
Die heb ik afgelopen jaar gehad, mooie plant geworden met een mooie opbrengst. Was wel wat aan de pittige kant . Daarnaast had ik nog een 7-pot bubblegum staan. Moet wel zeggen dat ik de toepassingen van dergelijke pepers tot nu toe maar beperkt vind. Ik weet niet zo goed wat ik met een kilo Carolina Reapers aan moet. Ik maak er poeders van, sambals, sauzen en vries een deel in voor op een pizza bijv. Maarja, wat doe je met een kilo reapers ? Leuk om te kweken, maar relatief beperkt toepassing in de keuken.
-
Ook hier worden de voorbereidingen voor het nieuwe jaar getroffen, op de zaailijst staan in elk geval de volgende Soorten. Jalapeno Cayenne Ring of Fire Malawi Peppadew Scotch Bonnet Freeport Orange Aji mango Lemon Drop Big Bomb En nog een extreme soort, voor de leuk. Hier moet ik nog een keuze uit maken, ik heb nog wat zaden uit de VS liggen
-
De doos is in goede orde ontvangen, ik ben hem nu aan het doorspitten en verwacht hem uiterlijk zaterdag naar de volgende te sturen @Marinke zou jij mij alslvast je adres gegevens in een PM kunnen sturen?
-
Volgens de informatie van PostNL wordt de doos hier vandaag verwacht.
-
Vandaag zullen ze zaden van de Rocoto Yellow Grande droog zijn, ik zal er een mooi aantal toevoegen aan de zadendoos.
-
@Mellie dat is precies wat er in mij op kwam. Van hart welkom Gieter en veel plezier op het forum.
-
wat zijn je favoriete soorten en waarom? (gewoon omdat ik nieuwsgierig bent )
-
Ik vroeg me af wat jullie doen tegen de vraatzucht van slakken en pissebedden? Ik merk dat elk jaar rond deze tijd van jaar zij noemenswaardige schade toebrengen aan de oogst.
-
@Kevins Moestuin wassen heeft niet zoveel zin, als het olie al in de huid is getrokken. je kunt beter gewoon preventief te werk gaan en handschoenen aantrekken of je handsmeren met plantaardige olie. Wat betreft de handschoenen gaat mijn voorkeur inmiddels uit naar nitrilhandschoenen i.p.v. latex.
-
Dit jaar eindelijk aan een aantal rassen kunnen bemachtingen die op het verlanglijstje stonden; Thai Fire, Georgian Fire and Pennsylvanian Dutch. Deze zijn afgelopen week allemaal in de grond verdwenen. Daarnaast enkele soorten uit de oogst van de afgelopen jaar erbij gezet. Overigens was die oogst niet echt een succes te noemen; de bollen waren klein en hadden veel last gehad van het vochtige voorjaar. Inmiddels geleerd van afgelopen jaar, mede dankzij de input van mede forumleden. De grond is dus voorzien van mest, compost en kali, ik zal dit verder aan het begin van het voorjaar nogmaals herhalen. Uit de oogst van vorig jaar heb ik de soorten; Susan Delafield, Ophio, Killarney Red, Purple Haze en Purple Glazer opnieu geplant. Afhankelijk van het resultaat zal ik volgend jaar enkele soorten laten vervallen.
-
grond bewerkt en bemest, knoflook geplant! vervolgens een lading peppadews geoogst, bereid en vervolgens geweckt! (oh, en stiekem al wat gesmuld natuurlijk )
-
We beginnen met het plukjken van rijpe jalapeno's. Het is belangrijk dat ze rijpe zijn doordat rijpe jalapeno's zoeter en voller van smaak zijn in vergelijking met groene of onrijpe jalapeno's. Je kunt vervolgens direct beginnen met roken van de peppers of eersts het groen en de zaden verwijderen. Aangezien ik er zelf graag poeder van maak verwijder ik alle zaden en snijd ik de jalapeno's in tweeen. Het roken kun je op verschillende manieren doen; warm en koud. dit is tevens een beetje afhankelijk van de manier waarop je ze rookt en de oven die je hier voor gebruikt. Ik heb zelf gebruik gemaakt van de kamado omdat ik de meeste pepers tergelijker tijd kon roken. Ik geef de voorkeur aan warm roken op lage temperatuur (60-65 graden). Op deze manier start tevens het droog process waardoor het proces als geheel minder tijd in beslag neemt. Ik kies voor 60-65 graden om de kleur en smaak zoveel mogelijk te behouden. De kamado verwarm ik met houtskool waarbij ik stukken eikenhout toevoeg (walnoot of een andere rook houtsoort met een sterk smaak is ook geschikt, let op; niet elke houtsoort is geschikt om mee te roken. neem bijv. geen kastanje bijv.). In mijn geval zorgt alleen de houtskool met het rookhout voor te weinig rook daarom maar ik tevens gebruik van een rookspiraal in combinatie met rookmot van eikenhout. De jalapeno mogen vervolgens een uurtje of 12 in de rook hangen/liggen. Na 12 uur zien de Jalapeno's er ongeveer zo uit; de peper is nog lang niet droog. Doordat Jalapeno een dikwandige peper is dienen we deze verder drogen. Hiervoor maak ik gebruik van een voedseldroger, deze stel ik vervolgens in op 60 graden waarna ze nog ongeveer 12-15 uur mogen droggen tot al het vocht volledig is verdwenen; Na 12-15 uur in de voedseldroger; Als de jalapeno's vervolgens droog zijn kun je luchtdicht verpakken in bijv. potten of vacummeren. Je kunt dan de pepers als geheel toevoegen aan bijv een gericht of op een later moment malen tot vlokken of poeder. Zelf maar ik direct poeder van de pepers zodat ik de chipotles als kruiden kan inzetten bijv bepaalde gerechten. Voor het vermalen maak ik gebruik van een electrische koffiemolen van ProfiCook; Tot slots goed opslaan om de geur en smaak te conseveren. Resultaat, 120 gram chipotle poeder. Met deze poeder geeft je gerechten, sausen of marinades een geheel eigen en unieke smokey jalapeno smaak.
Over moestuin forum
Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.