Jump to content

AshaiRey

Members
 • Posts

  648
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by AshaiRey

 1. Himrod, voldoet aan je voorwaarden, makkelijk aan te komen en groeit (hier) probleemloos .
 2. @appelvrouw Dat klopt wel maar het betekend ook dat het langer duurt dat je kas in het voorjaar na de winter opgewarmd is. @Falaigai Je kan de afvoer van de dakgoot ook met een paar 90 graden pvc bochten onder de fundatie door steken. Die gaat makkelijk. In de kas weer omhoog en naar de bovenkant van het vat om het te vullen. EN... zaag dan aan de buitenkant de pijp door onder de bovenkant van vat en zet daar een T-stuk in de pijp voor de afvoer. Waarom? Je vat wordt dan gevuld tot de rand zonder dat deze gaat overlopen. Het teveel wordt dan automatisch afgevoerd. Eventueel kan je in plaats van dat T-stuk er ook een bladvanger tussen zetten. Dat werkt ook
 3. De plannen voor het komende seizoen beginnen vaste vormen aan te nemen en dat betekend ook ruimte maken. Er moeten wat planten plaats gaan maken en zullen uitgegraven worden. Deze gaan afgevoerd worden tenzij ik er iemand een plezier mee kan doen. De meeste zijn volwassen en al vruchtdragende planten dus ophalen is een must. Opsturen kan ook maar dan gaat de snoeischaar er wel in om het verzonden te krijgen. De volgende druivenrassen gaan weg Pino Noir Rieslinger Chardonnay Traminer Boskoop Glory (Forse stam) - Gereserveerd Blauwe muscaat Er gaat ook nog een Vitikiwi uit welke nu een kilo of 6 aan vrucht draagt. - Gereserveerd Interesse? Laat het dan maar weten.
 4. Ik had bij elkaar 12 kilo aan baby watermeloen en andere meloenen. Had totaal 6 planten in de kas.
 5. 6x3.8m. Kousenband, tomaat, komkommer, paprika, pepers, flespompoen, Perzik, wolmispel, passievruchten, meloenen, zoete aardappel, aubergine, manderijn, citroen, goudbes en banaan. De perzik, wolmispel en passiebloem staan achterin en worden zoveel mogelijk geleid opgebonden. De banaan staat ook achterin. Voorjaar Begin zomer Nu, oktober
 6. Ik heb geen foto omdat ik het geheel nog moet maken. Maar dit is een voorbeeld van het net. Ik heb geen plek voor iets anders of een 'echte' composthoop. Het is dus zo iets of niets. Ik kan hem maar op 2 plekken kwijt en dat is op de grond maar slecht bereikbaar of beter bereikbaar maar staat dan op een stenen ondergrond.
 7. Bij het maken van compost kom ook vocht vrij, van die bruine drab. Als je een liggende compostton op blokken gebruikt loopt dan deze drab niet over de grond? Of wordt dit opgevangen met een bak als het niet boven tuinaarde staat? Ik vraag dit ivm het bepalen waar ik zoiets zou kunnen zetten.
 8. Eerst wachten met plukken tot hij geheel rood is gekleurd misschien?
 9. Lijkt mij geen geweldig idee om op mijn lijf te smeren maar afijn wie ben ik. Ik zou meer aan een peperspray denken of een katten afweer spray
 10. Mijn ervaring is dat jam maken van kiwibessen moeizaam ging en de jam vond ik niet smakelijk
 11. Een makkelijk verkrijgbare witte pitloze druif is de Himrod. Kan heel zoet worden
 12. Niet, ik haal ze nooit binnen. De 1e oogst van Brown Turkey wordt nu rijp, de 2e oogst zal het niet meer gaan redden denk ik zo.
 13. Schillen in een afgesloten pot bewaren. Dit wordt dan vanzelf een notenolieachtige kleurstof
 14. Ik heb een boom en 2 struiken staan die gelukkig iedere op een ander moment afrijpen. Maar als de boom aan de beurt is dan pluk ik 2 weken lang iedere dag. soms een halve kilo, soms 3 kilo. Dat wordt vijgen bij ontbijt, middag en avondeten. Vijgen salade, soep, gefrituurd (grapje) Nee, het is dan even een overdosis aan vijgen. Maar gedroogd vind ik zo ook heel lekker en zo zijn ze lekker lang houdbaar.
 15. een paar kilo vijgen door de voedseldroger gehaald en in potten gedaan. Ieder jaar een veel te grote vijgen oogst die niet lang te bewaren is, geeft niet. Gedroogde vijgen vind ik persoonlijk ook heel lekker.
 16. Uitdunnen van de tros werkt wel, de nog aanwezige druiven zwellen dan groter. Maar ook daar is een limiet aan. En nu is het te laat want druiven beginnen af te rijpen.
 17. Minder druiventrossen aan de plant houden. 1 Per rank/uitloper. De uitloper na het 2e blad na de tros afsnoeien. Nieuwe uitloper weghalen. Dit zorgt dat er voeding langs/naar de tros blijft komen. En het onplezierige werkje van krenten/uitdunnen is ook te overwegen. Zo te zien is dit ras er gebaat bij
 18. Tip Als je jezelf werk wil besparen kan je ook eens googlen op hopzakjes. Die zijn ook ruim zat en er zit wat rek in.
 19. Hoofd rank op 3 bladeren toppen, daarna komen de zijranken waarvan ik er meestal 2 (omhoog) laat groeien. Overige zijranken op 3 bladeren toppen. Vrouwelijke bloemen met de hand bestuiven door 1 van de vele mannelijke bloemen te plukken en d bloemblaadjes eraf te pellen om het stuifmeel goed vrij te krijgen
 20. Mijn vrouw vind het mooie planten Zouden zelf mooi staan in de woonkamer. Meer nog nu er soms ook mooie bloemen in zitten.
 21. Bij mijn weten heeft alleen blauwe bessen zure grond nodig
 22. Ik heb dag hele zwaartekracht druppel systeem op de schop gedaan. Heb er meer werk aan dan dat het uit handen neemt. Maar ik heb wel een oplossing gemaakt die wel met mijn tonnen op 1m60 hoogte werkt. Ik heb een gewone tuinslang van 10 meter aan de kraan van de regenton bevestigd. Nu draai ik gewoon de kraan open en met de slang kan ik alles in de grote kas water geven. Een lekker zachte waterstraal even bij de plant en hop naar de volgende. Geen verstopping, geen gezeul met een gieter en gedoseerd water geven waar nodig
 23. En aan de zijtakken komen dan ook veelal de fel begeerde vrouwelijke bloemen.
×
×
 • Create New...