Jump to content

AshaiRey

Members
 • Posts

  717
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by AshaiRey

 1. Even om verwarring te voorkomen als je aan het zoeken gaat. Yuzu betekend in zichzelf geen sap. Juice (Engels) wordt geschreven in katakana (omdat het een Engels leenword) is als ジューズ (juuzu) Yuzu schrijf je als ユズ wat dan ook wat anders is.
 2. Ik heb hem als kant en klaar boompje van circa 50 cm hoog gekocht. In de winter geplant in een koude kas. Het jaar daarop kwam hij in bloei en 5 vruchten. Hij is nu ongeveer een meter hoog
 3. Hier nog een paar voorbeelden van het gebruik van losliggende halve stoeptegels. Borders in de voortuin voor en na het vullen met aarde En een vijverrand om de folie uit het zicht te ontrekken
 4. Ik zou zeggen probeer het eens met een kleine bak. Het blijft beter op zijn plek liggen dan je zou verwachten. De aarde gedraagt zich meer als een blok dan als een vloeistof. De wand zal minder snel uitbollen dan je vermoed. En als je het niet vertrouwd dan kan je op halverwege de hoogte meerdere stenen naar binnen wijzend leggen zodat deze als een anker gaan fungeren.
 5. Ik kan bevestigen dat halve stoeptegels voor borders ook heel goed gaan. Totaal geen problemen mee en blijven goed op hun plek liggen. Ook die zijn volop gratis af te halen als je een beetje zoekt.
 6. Bedankt, Dit is nu 2 seizoenen zo en het bevalt super. Mijn vrouw kan niet goed door de knieen maar nu is vaak in de kas te vinden.
 7. Mijn yuzu had dit jaar voor het eerst (5) vruchten. Als citroen worden ze niet zo gewaardeerd, heel veel pitten. En dan ook echt veel.
 8. Ik gebruik graag straatklinker. Gemakkerlijk aan te komen en gratis af te halen De middelste back is gemetseld en de buitenste bakken zijn gewoon los gestapelt. Die blijven echt zonder problemen op hun plaats. Ik vind dit een idiale oplossing en zeer duurzame om dat het materiaal niet rot en het is hergebruikt materiaal.
 9. Niet direct een gedroogde tomaten tip maar wel een bewaar tip Hele tomaten van wat voor grootte dan ook kan je in zijn geheel invriezen. Is dan wel bedoeld voor soep of pastasaus. Je kan ze zo bevroren bij het gerecht doen. Zodra ze een beetje ontdooien kan je het velletje er zo als een jasje vanaf trekken als je dat lekkerder vind. Dus ontvellen is ook niet nodig.
 10. Hele stukken met afrikaantjes ingezaaid. Blijven gewoonstaan en worden van het voorjaar weer ondergeschoffelt
 11. Ik ken dat wat je beschrijft en heb dat hier ook. Hoe langer de appel hangt hoe meer het aanwezig is. Het neemt vooral in de herfst toe door regen en het zit hoofdzakelijk bovenop en in het 'putje' waar het steeltje zit Daarom denk ik dat dit meer is door achtergebleven vuil in de regen. Tja, wat voor vuil dat is zou ik ook niet weten. Ik zelfs was de appels voordat ik ze in de koeling bewaar (Granny Smith) en schil ze voor het gebruik.
 12. Dat probleem van dit echt stijf worden van de membrillo had ik voorheen ook, Dit jaar met de helft van de zuiker gemaakt en nu was het veel beter. Snel klaar, prima te snijden en donker oranje blokjes die niet te zoet zijn en een volle fruitsmaak.
 13. Klein taartje (6 porties) Een klein taartje om lekker van te smullen als je langs het aanrecht loopt. En niet te groot voor als je het toch niet zo gelukt vind. Simpel te maken, geen poespas Springvorm 16cm 60 gram gesmolten boter 80 gr suiker 1 ei 80 ml melk 1 tl kaneel 1 tl vanille escense of een zakje vanillesuiker 100 gr zelf rijzend bakmeel vulling opties Kies er eentje, het combineer perfect. - 1 grote of 2 kleine kweeperen in 1 cm blokjes of dunne plakjes of - 2 appels en hande rozijnen of - frambozen of tayberries en een reep witte chocolade in kleine stukje gebroken Smelt de boter eventjes in de magnetron, Voeg alles bij elkaar met uitzondering van de zelfrijzend bakmeel Even door mixen zelfrijzend bakmeel erbij en nog even goed door mixen met een handmixer. Doe de gekozen vulling erbij en schep het nog even goed door. Stort alles in de springvorm 30-40 minuten in een voorverwarmde oven op 175-180 graden Als de cake uit de oven is en nog warm is dan kan je op de bovenkant eventueel nog een laagje abrikozenjam uitsmeren Of gebruik de kweepeergelei hiervoor uit bovenstaand recept.
 14. Dulce de Membrillo en kweepeergelei Dit is een combi gerecht. Snij 2 grote kweeperen in kwarten of kleiner. Zet de peren net onder water en kook ze 30-45 min tot ze zacht zijn. Laat dit een nacht staan. Giet het vocht door een vergiet. Doe er wat geleisuiker bij, kook het door en test een paar druppels op koud schoteltje dat je in de vriezer heb gezet of de gelei stolt. Zo niet nog iets meer geleisuker gebruiken. Ga onder tussen verder met het restant in het vergiet. Haal de klokhuizen en harde stukjes eruit. Doe de rest in een pak en doe er 400-500 gram suiker bij. Verwarm nu op een laag vuur om het in te dikken. Veelvuldig omroeren. Als je alles in de pan aan 1 kant schuif en het zakt niet meer terug dan is het dik genoeg. Doe de membrillo in een kleine rechthoekige (silicone) cakevorm en laat hem afkoelen. Los de membrillo 'cake' en snij in blokjes om verder te drogen als het nodig is. Als hij niet meer plakkerig is dan is hij goed om langer te bewaren. Als je een blokje voor het eten eerst door een beetje kristalsuiker rol dan heb je een soort turks fruit snoepje. Maar zonder gaan ze ook wel op
 15. De bladdelen die wat meer last/schade hebben opgelopen van de hitte van de afgelopen zomer verouderen eerder. De herft invloed is daarop eerder te zien.
 16. De 1e oogst was ongeveer een maand geleden klaar. De 2e hangt al klaar maar ja of die het nog gaat redden is de vraag.
 17. De wespen hebben mijn oogst 'uitgedunt' waardoor de overgebleven wat groter konden worden. De zwaarste was 340 gram. Hebben we met ons 2-en gelijk een maaltijd aan.
 18. Zijscheuten in de oksels allemaal weghalen en weg houden. Dit heet tomaten dieven trouwens. Rond deze tijd kan de top er ook uit zodat de aanwezige tomaatjes nog optijd kunnen afrijpen. Eventueel kan je de onderste bladeren tot aan de onderste tros ook weghalen om schimmel zo weinig mogelijk kans te geven.
 19. Bij dit soort meloenen kan je zien dat hij rijp is wanneer er rondom de steel allerlei barstjes komen. Tenminste dat is wat ik aanhoud omdat ook ik al 20 jaar geen reukvermogen meer heb. (bedrijfsongeval, geen corona)
 20. Nou, hier is de Dino een blijvert. Ik ben al zaden aan het verzamelen voor volgende jaar. Deze meloen wordt de de hoofdmoot die volgende jaar aangeplant gaat worden. Ik heb gemiddeld 4 meloenen aan iedere plant. Ze bloeien zeer makkelijk en overvloedig. Volop mannelijke en vrouwelijke bloemen dus om bestuiving hoef je geen zorgen te maken. Ik zelf groei ze vertikaal langs touw omhoog daardoor kan ik ook meer planten plaatsen.
 21. Als je je eerste eigen volledig rijpe meloen oogst en proeft begrijp je niet waarom je ooit dat onrijpe rotzooi heb gekocht en 'dacht' dat het nog lekker was ook. Zo smaken ze dus ongeveer. 😀
 22. Ik gebruik hier voor de netjes waar uien in zitten als je die koop in de supermarkt. Gewoon netje om de meloen en dan een touwje omhoog en hogerop vastknopen. Mijn meloenen hangen dus in hangmatjes rijp te worden
 23. Net een Piel de Sapo geoogst. Die was 3670 gram
 24. Wat je zelf ook wil, de boom heeft zelf ook een wil dus als de eerst volgende tak pas op 45 cm komt dan moet dat maar zo zijn toch?
×
×
 • Create New...