Jump to content

Dinah

Members
 • Posts

  18
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Meppel
 1. Hier eerste oogst. Drie en twee jaar geleden gezaaid. Ik ga morgen voor het eerst oogsten!
 2. Ik bestel niet meer bij Vreeken. Zelfs lid zijn en 50 euro vooraf betalen maakt de levering niet sneller (5 weken is niets). Ik bestel bij Chiltern in de UK, binnen een week in huis. Moet de niet besteedde 16 euro van vorig jaar nog terug krijgen en de 50 van dit jaar werd geïnd NADAT ik opgezegd had. Erg jammer. En ja, ik ben ook weleens naar Dordrecht geweest, maar zeker een kwart van mijn lijst was niet verkrijgbaar.
 3. [img-rotate=][/img-rotate] Foto ging niet meteen goed.
 4. Ik heb voor het eerst aubergine. In een pot en buiten. Het ras - Black egg - zou daar geschikt voor zijn en ik heb geen kas. Zo zien ze er nu uit. Ik was vrij laat met verplanten: ga ik volgend jaar eerder doen. Iemand een idee hoe groot deze wordt?
 5. Ik heb ze ook. Gewoon in mijn stadstuin (ze wonen o.a. In mijn composthoop), maar ook op de volkstuin. Ik vind ook mooie paddenpoepjes.
 6. Ik gebruik ook nooit van de Gemeente Zelf mik ik in de groene bak al het onkruid De groenteresten etc gaan op mijn compostbak.
 7. Ik ben gestopt met Vreeken, tenzij ik zelf ga (of iemand die ik ken). Chiltern (UK) heeft ook veel en is beduidend sneller. Ik heb weleens een jaar gewacht bij Vreeken
 8. Ik had ze achterin mijn stadstuin (diep, inclusief boomgaard) toen ik mijn huis kocht. Goed uittrekken en rooien als aardappelen, dus met bijvoorbeeld cultivator door de grond. Ging prima.
 9. Dinah

  Arie, de nieuwe kat

  Heel veel sterkte met het gemis.. Geniet daarnaast maar heerlijk van deze mooierd!
 10. Ik heb voor het eerst een moestuin. Ik kan veel informatie vinden, maar: heel weinig over wat je doet in de winter?
 11. Hoi, Bij mijn vereniging staat in het reglement: Aardperen mogen alleen verbouwd worden als de ruimte waarin ze groeien tot op een diepte van 40 cm is afgegrensd met materiaal waar ze niet doorheen kunnen groeien. Verder worden geen planten bij naam genoemd.
 12. Huh? Ik heb ook O.I. Kers staan, die trekken luizen weg bij andere planten. En Afrikaantjes, die geur verwart koolvliegen.. Ik heb de meest prachtige broccoli hierdoor. En voor mezelf, als sier, lupinen. Wat is dat voor gekte dat dat niet zou mogen? Is er geen gewoon gesprek mogelijk?
 13. Op ons complex is dit een gemiddelde tuin. Mijn buurman links heeft alles supernetjes en vrijwel volledig onkruidsvrij, maar hij is er dan ook elke dag. Prachtig om te zien, alles strak in het gelid. Mijn buurvrouw en ik zijn er niet twee uur per dag en we hebben een meer natuurlijke visie. Ik tuinier biologisch en heb ook voor sommigen een gekke ratjetoe staan. Bloemen, gemengde stukken, kleine vakken en sommige groenten komen drie keer terug (raapsteeltjes ivm mmmmmm). Maar het is wel grotendeels onkruidvrij. Buurman aan de andere kant zit qua tuin tussen ons in. Ik loop graag rond om de tuinen van anderen te bekijken. Ieder heeft zijn eigen stijl, toch? Bij ons mogen alleen aardbeien niet. En uiteraard mag je niet de zo'n blokkeren. Dit voorbeeld vind ik heel erg pietluttig. Ik zou niet op zo'n complex kunnen tuinieren. Ik werk meer dan fulltime en soms lukt het een week niet om veel meer te doen dan oogsten en water geven. Ik werk het altijd bij zodra het kan. Verschil moet er mogen zijn, toch?
 14. Ja, goed idee. Maar er zijn al meerdere leuke plekjes. Er zitten padden onder vlonders bijvoorbeeld. En in het ene egelhuis. Ik kan me voorstellen dat een composthoop een soort buffet voor ze is.. Maar voorzichtig de bovenlaag eraf halen, denk I, ze zitten vast niet helemaal onderin
×
×
 • Create New...