Jump to content

Goedkope tuinkas


hansm

Recommended Posts

Ben nog steeds van plan om deze herfst een nieuwe kas te maken, maar nu kwam ik deze

verkoop site tegen en daar zijn kant en klare wel erg goedkoop,

http://www.koopgoedkoop.nl/tuin.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Ik geloof niet dat ik met zelfbouw goedkoper ga zijn en ook meer werk.

Eigenlijk wilde ik een grote muurkas maar ik denk dat ik toch zo'n kant en klare koop en deze mischien wel tot muurkas ombuig

Players only love you when they're playing.

Link to comment
Share on other sites

Is natuurlijk niet veel geld, maar heb ooit zo eentje gezien bij iemand van een bekend merk serre's.

Was een gammel ding en steeds wat kapot aan de uiterst dunne profielen.

 

Heb zelf een tunnelserre (650€) van een bekend serre merk en daar is na lang zagen en zeveren er toch een nieuwe folie gekregen. Was door UV straling zo goed als kapot na 2 seizoenen buiten, in totaal dus net 12 maanden buiten gestaan te hebben.

 

Heb dan zelf nog een serre met serrefolie gemaakt, maar die begint nu te flodderen, is altijd iets met die kunststoffen.

 

Ben daardoor zo huiverig geworden naar kunststof toe dat ik nu voor een glazen serre ga.

Wel eentje gemaakt van prof serreafbraak.

Link to comment
Share on other sites

Ja zou dat snel stukgaan ? is 4 mm polycarbonaat ik heb geen idee mischien dat waneer ik

hem in echt zie ook denk is zwak ding vindt ik altijd moeilijk in schatten, maar ik verbouw hem toch en zal hem zowiezo verstevigen komt ook op fundering maarja dat moet wel met elke kas.

Zelf wil ik perse geen glas dat wordt mij veels te heet/verbranding, mijn eerste kas was glas en die heb ik om die reden verkocht.

Players only love you when they're playing.

Link to comment
Share on other sites

Geloof niet echt dat het echte 4mm polycarbonaat is.

 

Weet wat het kost 14.1€ de m².

 

Neem nu het grooste model zal iets van 3 X 4 zijn voor 349.95€.

Aan 4mm polycarbonaat zou dit alleen al komen op 660€.

 

Zal zeer waarschijnlijk een minderwaardige plaat zijn, en wat als er sneeuw op ligt!?

 

Zou zo een serre enkel kopen als ik het in handen gehad heb en er eeens aan getrokken enzovoort....

Link to comment
Share on other sites

Ik zou zelf in ieder geval nooit voor polycarbonaat gaan, alleen al om al die marketingachtige beschrijvingen met tell-sell achtige voordelen die er (op andere websites) bij staan Om over het estetische aspect maar niet te spreken.

 

Op de volkstuin heb ik een halls tuinkas staan met 3mm tuinbouwglas: deze: http://www.hallsgreenhouses.co.uk/Halls_Popular_8ft_x_6ft_Wide_Greenhouse.htm Die prijzen zijn ook nog wel te doen en het frame daarvan is goed (beter kan altijd). Natuurlijk niet zo goed als de victoriaanse kas bij huis, maar die is van geheel andere orde zowel wat betreft materiaal, dikte van het glas en opbouw als prijs. Moeilijk te zeggen of de frames gelijkend zijn van die van tuingoedkoop en halls maar zo op de plaatjes zou het kunnen.

 

Een goed frame en fundering zijn in ieder geval belangrijk wil je jarenlang plezier hebben van zo'n kas. Dus misschien toch nog maar een jaartje doorsparen en die 200 euro extra investeren in een kwaliteitskas? Maar je weet het niet, misschien is die kas van koopgoedkoop wel prima: zie ook https://www.moestuinforum.nl/nieuwe-moestuin-t2794-10.html#p49606, misschien heeft kio hem al gekocht.

 

Zo'n serre opgebouwd uit oude proffesionele kassen zijn ook nog wel redelijk te doen in prijs. Had ooit eens wat bedrijven gevonden maar kan ze helaas niet meer vinden.

 

Zelfbouw zal in ieder geval niet goedkoper zijn dan die van koopgoedkoop tenzij je de materialen al hebt liggen.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb ook zo' Halls tuinkas, Jorg, precies de zelfde als jou, ik had de kas gekocht via ons opa, het was wel een 2 de handse maar hij was nog in prima staat. Zij had hem ook goedkoop gekoscht want het was eigelijk een showmodel. Dus ik er naar toe over de prijs, € 135,--. En daar zaten een orginele kweektafel bij, en twee losse, en een houten stellage. En ik heb er ook nog alles bij gekergen wat er in stond, potten labels potgrond. Mooie deal dus

Omdat het kan.

Link to comment
Share on other sites

Ow nouja we zullen zien ik heb het net gekocht mij lijkt het nogsteeds wat, het lijkt mij wel dat waneer in beschrijving 4mm polycarbonaat staat je dat ook krijgt, ik weet dat dat normaal duur is viel mij ook op dat daardoor de kas extra goedkoop lijkt.

Voor stevigheid ben ik niet zo bang, hij komt strak te staan tussen 2 hoge en 1 lage muur en aan deze zal hij ook nog vast gezet worden, dus hij mag wel wiebelig zijn ik denk dat dat wel goedkomt, verder denk ik dat ik hem zo ga verbouwen dat hij amper nog op model lijkt.

1 of 2 kanten zullen er nog geeneens ingezet worden maar recht tegen bestaande muur omdat ik dat makkelijk vindt om planken tegenaan te bevestigen.

Estetisch is altijd wel moeilijk, zelden is een kas mooi meer leuk/handig/praktisch, maar er komen toch leibomen omheen en de nodige klimmers op pergola hij verdwijnt toch achter het groen.

Enkel van af boven is de kas zichtbaar van zijkanten niet, dat was bij mij vorige ook zo.

Ik vindt de matheid van de polycarbonaat in iedergeval een verbetering tegenover doorzichtig.

Ik denk erover om hem op laag muurtje te zetten en looppad ook iets uittegraven dat het wat hoger

wordt allemaal, nuja ik bouw hem op en als niet bevalt verkoop ik hem ook zo weer, ik heb nu in iedergeval geen idee nog of het wat is of niet, ik vindt het we een mooi ding als uitgangspunt en dan eraan te knutselen tot hij naar me zin is.

Over paar weekjes kan ik denk wel zeggen of het een miskoop is

Maar ik denk dat hij waneer hij bevalt er nog een koop voor op de tuin als ik voor plaatsing toesteming krijg, want we hebben enorm stom nieuw bestuur

(Tunnelkassen ben ik nu even zat al werken ze goed, inderdaad al dat flapperende plastic en ookal koop je nog zo'n goede kwaliteit plastic lijkt altijd maar 1 seizoen perfect te zitten)

Players only love you when they're playing.

Link to comment
Share on other sites

Haha, ik durfde het niet te vragen Nee, deze keer wil je toch wel een keer foto's maken hans? De kas staat bij huis en we zijn nieuwschierig van close-ups om de kwaliteit voor die prijs te beoordelen. Of is het bij huis ook zo'n bos / jungle als op je volkstuintje

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Ik ben ook benieuwd Hans. Graag een foto als je hem hebt staan.

En of je toestemming krijgt voor zo'n kas op je volkstuin .. als leden van het bestuur dit forum volgen dan schat ik de kansen wel wat lager in.

Over paar weekjes kan ik denk wel zeggen of het een miskoop is

Maar ik denk dat hij waneer hij bevalt er nog een koop voor op de tuin als ik voor plaatsing toesteming krijg, want we hebben enorm stom nieuw bestuur

-- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --

Link to comment
Share on other sites

Ja het is waar bij huis vindt ik foto's maken zo gebeurd, dus dat kan ik wel beloven.

Ik heb ytong blokken besteld waar ik muurtje van maak waar de kas opkomt, gelijk stort ik dan een

looppad van cement, ik dacht eerst de hele vloer maar toch wel irritant dat dan alles in pot moet en ik wil toch ook wel erin wat meer laten groeien dan enkel de kas voor zaaien gebruiken.

 

@Jorg Wat ik al de hele week wil zeggen is dat de stekken van de meloenpeer prachtig aangeslagen zijn vrij vlotjes verliep dat

 

verder dacht ik stel dat ik de ene kant van het dak omhoogbuig, dan wordt het meer model muurkas

mischien doe ik dat wel

Players only love you when they're playing.

Link to comment
Share on other sites

Ja ik ga toch ook het tuinkasje bestellen bij koop goedkoop, kijk wel wat het is,het is niet duur, dus ik zie wel, kan de rekjes eruit halen voor de komkommer en meloen planten ik heb niet veel plaats, en die past er precies tussen, komt tussen 2 muren in te staan aan de oost kant. daarmee hoop ik er uit te halen wat er in zit qua plaats, en natuurlijk laat ik dan mijn ervaringen weten, hoe de kas is Jeanne

Link to comment
Share on other sites

De dozen geopend het polycarbonaat, lijkt wat slap spul is zo te buigen, is doorzichtig ipv mat en er lopen zo van die luchtkanalen doorheen, ik stel me zo voor waneer ze goed strak/stevig bevestigd zijn het best prima in orde is.

Het framewerk is stevig aluminium, doet niet onder voor veel duurder merk kas die ik ook gehad heb,

wel is net de onderkant (die echt absoluut op fundering moet) erg dun aluminium en rot dat zo door maar ook dat was bij mijn duurdere kas ook zo dun en zo doorgerot, indruk van de kas is nog steeds een koopje dat wel werken gaat na de nodige versteviging, verbouwing maarja eerste indruk he als hij staat weet ik pas zeker of het wat is, maar zeker niet teleurgesteld.

Players only love you when they're playing.

Link to comment
Share on other sites

De kleinste heb ik besteld hoofdframe staat en past net moet ik zeggen hij valt groter dan hij lijkt

Ja 4 mm haal je wel maar dan niet masief maar met van die luchtgangetjes weet je wat ik bedoel,

ikmheb geen idee of dat altijd zo is of soms ook masief platen.

 

Thanks Monique, gaat wel lukken lekker puzzelen met de gebruiks aanwijzing

heb al 10x lelijk woord gezegd

Players only love you when they're playing.

Link to comment
Share on other sites

Doet aan je kindertijd denken Hans?

Spelen met de Lego

 

Handleiding, heel belangrijk, ik bekijk die meestal niet.

2 weken geleden zo een kastje voor de dochter ineengestoken, bleek dat de zijkanten en deuren op zijn kop stonden.

Dan ga je wel af als een gieter dat je vol overtuiging de handleiding met een flair op tafel gooit van "ik heb dat niet nodig"

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...