Jump to content

Ktrijn

Members
 • Content Count

  336
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Tessenderlo (BE)
 1. Ktrijn

  Witloof 2019/2020

  Ik had mijn witloof ingetafeld in een pot in de serre. Over die pot had ik omgekeerd een grotere zwarte pot gezet. Nu had ik die zwarte pot onlangs nodig en zette ik een grote rode emmer over het witloof. Gevolg: groen witloof... Kan ik soep maken van het ongebleekte witloof? Of is dat niet meer eetbaar?
 2. Ik heb vandaag - peultjes gezaaid buiten - komkommers gezaaid binnen - radijzen gezaaid in de kas - een paar dingen gesnoeid zoals rozen en lavendel - alles voeding gegeven, de eerste keer dit jaar - al veel te veel slakken gezien 😰
 3. Ik koop mijn peperzaden hier: Linkje Altijd tevreden van de kwaliteit van de zaadjes.
 4. Ik heb die van mij vandaag gezaaid. Ik ben benieuwd!
 5. Ik heb de zaden ook ontvangen! Ik begin eind januari.
 6. Ktrijn

  Saffraan kweken

  @Mellie: Dan is het toch niet alleen bij mij. Ik zie nog niks waar ik mijn bolletjes heb geplant...
 7. Ik heb zo’n tunneltje... in de kelder staan... Er zitten wel gaatjes in, denk ik. Maar ik vond het te laag. Voor sla ofzo kan het wel prima, hoor. Maar ik ben niet zo’n grote fan van sla. Ik had deze in de lente over mijn bloembollen gezet en zo kwamen ze wel sneller op. Blijft ook goed staan als je er een paar pinnen insteekt. Hier nooit weggewaaid. Maar heel vaak gebruik ik hem dus niet.
 8. Volgens Natuurpunt kan je het hele jaar door voederen. Linkje
 9. Zouden er larven van de taxuskever aan de wortels gevreten kunnen hebben? Die eten ook citrussen en dan kan de plant plots sterven...
 10. Ik had de fundering al even open gedaan om te kijken: Onder dat kunstgras ligt dus die stabilisé, en daaronder dus het platte dak. Ik denk dat korte ankertjes een beter idee zijn dan door het dak heen...
 11. Mijn serre is eindelijk geleverd! Nu nog in elkaar zetten... Het is een ACD Daisy. Nu heb ik gezien dat de verankering van de fundering al wel een probleem gaat zijn. De kas komt op de stabilisé die op het dak van onze ondergrondse garage ligt. Dat is maar ongeveer 10cm stabilisé. De bijgeleverde grondankers zijn veel langer. Hoe ga ik dat doen? Nu weet ik dat er nog wel mensen bestaan die hun kas op een plat dak of terras hebben staan. Hoe doe je dat dan? Dat ik daar niet heb bij stilgestaan.
 12. Mijn citroenverbena heeft ook gewoon buiten overwinterd. In de minigarden zelfs. Die bakjes zijn nog geen 20cm breed. Ik had niet verwacht dat daar iets dat niet winterhard is een winter kan in overleven!
 13. De larven van de taxuskever eten hier geregeld de wortels van verschillende planten op. Ik weet niet of ze ook broccoli lusten, dat heb ik nog nooit gezet. Maar ik ben al blauwe bessen, aardbeien, primula’s ... verloren aan dat ongedierte.
 14. Ik heb ook zo’n minigarden. Ideaal systeem voor aardbeien, zeker met irrigatiesysteem. Ik heb wel een probleem met taxuskevers en moet dus elk jaar een deel nieuwe aardbeienplanten zetten omdat de wortels worden weggevreten door de larven... ik heb al aaltjes gegoten, maar ik de kevers leggen het jaar erna gewoon nieuwe eitjes. Zo’n kever leeft langer dan 1 jaar en ze kunnen zich prima verstoppen in de minigarden.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...