Jump to content

Ktrijn

Members
 • Content Count

  353
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Tessenderlo (BE)
 • Hobbies
  Tuinieren, wandelen met de hond, SUP

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ktrijn

  Saffraan kweken

  ik heb mijn eerste saffraan ooit kunnen oogsten. De bolletjes zitten al van augustus 2019 in de grond. Ik had er eigelijk niks meer van verwacht. Toch een leuke verrassing!
 2. Bij mij hangt geen enkele vrucht aan de Golden Midget, helaas! Aan de Love F1 hing 1 vrucht, die had ik net iets te vroeg geoogst, want was niet zo zoet als de voorbije jaren. ik heb andere jaren veel meer succes gehad met watermeloenen. Het kan niet elk jaar feest zijn, zeker?
 3. Elk jaar groeit de opbrengst van mijn blauwe bessen die in potten staan. Bluecrop, sunshine blue, goldtraube, hortblue petite en pink lemonade. en ik was er al van half juni van aan het snoepen aan de planten. Deze oogst gaat in de diepvries, zodat ik er in de winter ook nog van kan genieten.
 4. Hier rijpen ze heel goed af. Maar ze worden niet uitzonderlijk lang. dit is de langste tot nu toe:
 5. Ktrijn

  Tomaten Topic 2020

  Oke, bij nadere inspectie is het blad van deze plant bovenaan inderdaad mooi groen, maar wel gekruld. De andere planten die ernaast staan hebben dat niet. Het is een Gardeners Delight. Ze staan in potten in de kas.
 6. Ktrijn

  Tomaten Topic 2020

  Heeft iemand een idee welk tekort deze tomatenplant heeft? in de top groeit alles nog wel prima, daar hangen veel vruchten.
 7. ik maakte voor het eerst siroop van citroenmelisse. Ik heb er een laagje van in spuitwater gedaan voor een limonade. Ik vond het wel lekker, als enige hier in huis... 🙄 meer voor mezelf dan? ik heb nog een liter siroop. 😂 Kan ik hier nog iets anders mee doen?
 8. @roeier en hoe zit het met geur? Ruikt je tuin niet naar rottende vis?
 9. @Vik Waren dat lekkere watermeloenen? Ik wil deze soort ook dit jaar.
 10. Ik kweek die van mij altijd in een elho XXL kweekbak. Ik heb hier een boek liggen van Peter Bauwens over ‘Moestuin in pot’ en daar geven ze voor de watermeloen aan om een pot van minimaal 30-50 cm te gebruiken. Je kan best ook een klimrek of 3 stokken voorzien om ze aan te binden
 11. mijn eerste Marie’s Annuum geoogst. Geen winnaar, maar het is dan ook nog maar april... hij is wel lekker, smaakt fris. Ik heb hem in de soep gedaan. Lekker pittige soep!
 12. Vandaag heb ik 3 van de 5 wedstrijdpepers in de serre in hun uiteindelijke pot geplant. Ik heb al 3 pepertjes van ongeveer 12cm! En ze mogen nog rustig verder groeien tot ze rood worden. 😄
 13. Ik heb dit weerstation in mijn tuin. ik ben er heel tevreden over. In het begin had ik wel connectieproblemen met de buitenunit, maar toen hebben ze mij een nieuwe buitenunit opgestuurd en nu werkt het perfect. Je kan het via Weather Underground connecteren en zo kan je ook moeiteloos en overzichtelijk terugkijken in de tijd. Je ziet daar ook andere weerstations uit de buurt.
 14. @rorror Eentje is een paprika (met het rode naamplaatje), de rest zijn wedstrijdpepers. De grootste plant is 48 cm, gemeten vanop de potgrond. Dat witte op de aarde zijn nog kleine kiezelsteentjes, ik had die op de vorige potjes liggen tegen de rouwvarenmug. Maar ik had er geen meer en ik kon er ook niet meteen gaan bijhalen omdat de winkels niet open zijn door Corona.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...