Jump to content

Csengele

Members
 • Posts

  62
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Csengele

 1. Deze is inderdaad in Hongarije gevangen. Hier ken ik de regelgeving niet precies. Ik weet alleen dat ik ze niet dood zou kunnen maken. Ze gaat naar kennissen. Zolang ze maar ver van mijn moestuin vandaan blijven vind ik het goed. De jagers hebben hier dit jaar goed gevangen in onze tuin maar helaas lopen er hier nog veel te veel. Ze geven inderdaad ontzettend veel overlast. Ik ga mijn tuin toch echt niet laten vernielen. Ik heb eens wat zitten tellen maar op ons terrein lopen er toch minstens 50. Gek genoeg toen ik hier 10 jaar geleden kwam was er maar een enkele te bekennen.
 2. Vandaag eindelijk mijn eerste fazantendame gevangen. Het was even zoeken naar de juiste plaats maar daarna was het al snel raak๐Ÿ˜Š
 3. Het eerste wat in me opkomt is de witte koolvlieg. Misschien even op Google kijken of je daar toevallig last van hebt.
 4. Ik heb zojuist iets in mekaar geknutseld. Ik hou jullie op de hoogte...
 5. Boontjes zijn echt mijn lievelingsgroente. Misschien dat ik daarom niet opgeef... ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š Iets eerder zaaien is vrij lastig. Wij hebben hier niet echt een lente. Vaak is het of winter, of zomer. Ik heb ook al andere rassen geprobeerd maar iedere keer met hetzelfde resultaat. Ik ga er nu dan toch vanuit dat het de temperatuur is. Nu ik er over nadenk, ik heb hier nog nooit groene, verse bonen in de winkels zien liggen. Dat zegt misschien toch iets over het ongunstige klimaat.
 6. Bedankt voor je reactie. Wij sproeien elke morgen en elke avond wanneer de zon onder gaat. Ik denk daarom niet dat het aan het water ligt. Tenzij ze een hele andere behoefte hebben dan de gemiddelde andere groentes.
 7. De laatste drie jaar probeer ik elk jaar bonen te zaaien. Dit lukt erg jaar erg goed. Ze komen als รฉรฉn van de eerste omhoog en zien er gezond uit. Na enige tijd beginnen ze te klimmen en dan gaat het meestal fout. Het eerste jaar dacht ik pech. Het tweede jaar dacht ik misschien de metalen draad die te heet wordt in de zomer. Nu heb ik een heel dik groen hekwerk maar nog steeds gaan de plantjes dood. Nu wel iets later dan verwacht. Zou het dan toch kunnen dat het te warm is voor de plantjes? Wij wonen in Hongarije waar het natuurlijk wel behoorlijk warm kan worden. Of zou er een andere reden zijn dat deze planten het bij mij niet overleven? Ze worden langzaam bruin en drogen uit. Het is volgens mij geen ziekte want ze gaan stuk voor stuk dood en lijken niet tegelijkertijd aangetast te worden. Tot deze hoogte gaat het ongeveer goed.
 8. De laatste drie jaar probeer ik elk jaar bonen te zaaien. Dit lukt erg jaar erg goed. Ze komen als รฉรฉn van de eerste omhoog en zien er gezond uit. Na enige tijd beginnen ze te klimmen en dan gaat het meestal fout. Het eerste jaar dacht ik pech. Het tweede jaar dacht ik misschien de metalen draad die te heet wordt in de zomer. Nu heb ik een heel dik groen hekwerk maar nog steeds gaan de plantjes dood. Nu wel iets later dan verwacht. Zou het dan toch kunnen dat het te warm is voor de plantjes? Wij wonen in Hongarije waar het natuurlijk wel behoorlijk warm kan worden. Of zou er een andere reden zijn dat deze planten het bij mij niet overleven? Ze worden langzaam bruin en drogen uit. Het is volgens mij geen ziekte want ze gaan stuk voor stuk dood en lijken niet tegelijkertijd aangetast te worden.
 9. Ik wist niet dat het in Nederland verboden is. Ik gebruik zelf een kartonnetje van 30 x 30. Er kan weinig fout gaan dan behalve dat de katten ineens met een kartonnen velletje rondlopen. En uiteraard zetten wij het ergens waar onze andere dieren niet bij kunnen.
 10. Heb je daar toevallig een voorbeeld van?
 11. Dank je wel voor je bijdrage maar helaas is dat voor ons niet voldoende. Ze zijn hier al geweest en hebben genoeg gevangen maar ook genoeg overgelaten. Daarnaast mogen ze niet het gehele jaar jagen. En ze moeten ook de vrouwelijke of de mannelijke laten leven. Ik he b er nog zeker een stuk of 20...
 12. In onze moestuin heb ik erg veel last van fazanten. Ze vreten letterlijk alles op. Ik heb een grote moestuin dus even iets afdekken is geen optie. Heeft iemand hier ervaring mee? Werkt bv een vogelverschrikker in dit geval?
 13. Wij gebruiken speciale lijm om ze te vangen. De lijm smeer je op een stuk karton en in het midden een stukje kaas. De muizen blijven plakken en zitten dus gevangen. Elke dag kijken we een paar keer of we beet hebben. Meestal is het binnen enkele uren raak. Zodra we er 1 gevangen hebben maken we hem gelijk dood. Helaas voor de muis maar binnen in huis wil ik geen risico's lopen met ziekten. Persoonlijk vind ik het zeer doeltreffend en ik denk niet al te dieronvriendelijk mits de muis niet te lang moet blijven plakken. Dit lossen we op door het alleen overdag te gebruiken.
 14. Wij hebben een hele grote tuin en merken inderdaad dat ze in de wintermaanden het meest actief zijn. Gek genoeg komt daar nog een bijkomend nadeel bij, namelijk dat ze in deze maanden zich veel moeilijker laten vangen. Ik vang ze in de zomer binnen 1 a 2 dagen en in de winter soms 1 per 3 weken. Een groot verschil dus. Wat nog wel blijkt te werken is de klem iets dieper de grond in duwen want ze proberen er onder door te graven.
 15. De buizen moeten eigenlijk 30 cm de grond in. Wanneer dit niet kan probeer het dan iets met haringen te verzinnen. Ik heb al heel wat kassen geplaatst en wij graven de folie in tot ongeveer 30 cm onder het maaiveld. De folie moet bijna een meter langer zijn aan elke zijde van de kas. Je legt de folie in de gleuf en vervolgens gooi je er een paar flinke scheppen zand op. Je trekt daarna weer aan de folie en de kas zet zich vast. Een dag later doe je hetzelfde en daarna kun je de folie dubbelvouwen en vervolgens afdekken met zand. Wij wonen in Hongarije en hier staat het vol met kassen. Wij hebben het van de echte kassenbouwers geleerd. Dit is een foto van mijn kas in aanbouw.
 16. @ Crootje, graag gedaan en dank je wel! @Gert, dat ligt een behoorlijk stukje van ons vandaan maar we hadden wel bijna buren kunnen zijn. Wij hebben ooit een bod gedaan op een huis in Gelej maar dat is uiteindelijk niet doorgegaan.
 17. @ grork Bedankt voor de tip. Ik woon in Hongarije maar ga dit door iemand laten meenemen uit Nederland! Ik zal de folie vast nog een keer moeten vervangen! Nogmaals bedankt iedereen voor de reacties. Ben er zelf ook erg blij mee!
 18. @ Crootje Ik heb de folie op maat geknipt. Daarna de eerste laag vastgeplakt met plakband en daarna de tweede laag langs de andere zijde ook vastgeplakt. Daar waar de twee zijdes elkaar raken heb ik met een strijkijzer de folie aan elkaar laten smelten. Uiteraard met bakpapier ertussen zodat de folie niet blijft plakken aan het strijkijzer. Ik hoop dat je een beetje begrijpt wat ik bedoel.
 19. Dank jullie wel allemaal! Eerlijk gezegd is de binnenkant nog een rommelige boel. Ik heb er momenteel twee grote citrusbomen in staan die al behoorlijk wat ruimte innemen. Ik heb er drie tafels in staan en wat krukjes. Behoorlijk wat losse bakken en potten en aan de andere zijde wat planten en groenten in de volle grond. En vanwege de rommel heb ik er ook veel tuingereedschap ingelegd zodat het er buiten opgeruimd uitziet. Ik heb bewust mijn kas groter gemaakt dan ik oorspronkelijk in gedachten had zodat ik deze ook een beetje als opslagruimte kon gaan gebruiken.
 20. Ik heb zelf een vlakbroedmachine en broed op 37.8 graden met 50% a 55% luchtvochtigheid. De laatste drie dagen verlaag ik de temperatuur naar 37,5 en verhoog ik de luchtvochtigheid naar 70 procent. Heb tot nu toe hoge uitkomst resultaten gehad maar dit waren altijd Marans en Araucana eieren.
 21. Dat klinkt interessant. Dat heb je goed gedaan! Het blijft een fantastisch moment om te zien hoe ze uit de eieren kruipen... Ik kijk er elk jaar naar uit.
×
×
 • Create New...