Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Terror fazanten


Csengele

Recommended Posts

In onze moestuin heb ik erg veel last van fazanten. Ze vreten letterlijk alles op. Ik heb een grote moestuin dus even iets afdekken is geen optie. Heeft iemand hier ervaring mee? Werkt bv een vogelverschrikker in dit geval? 

Link to comment
Share on other sites

Ik heb Hongaarse vrienden die met een geweer de wildstand op peil houden. Er wordt daar meer gejaagd dan hier en het levert een serieuze bijdrage aan hun menu.

Er zijn vast wel jagers die je probleem willen verkleinen.

Anders zal je toch aan de slag moeten met verschrikken en kooien, gaas en netten en je groenten aanpassen om zelf genoeg over te houden.

Hier heb ik een tuin van 350 M2 en moet ook de nodige maatregelen nemen tegen vogelvraat.

 

Een maat van mij heeft via marktplaats een zeer groot professioneel fruitteelt net gekocht van iemand in de Betuwe omdat hij veel last van vogels heeft. m.n. ganzen.

Link to comment
Share on other sites

Dank je wel voor je bijdrage maar helaas is dat voor ons niet voldoende. Ze zijn hier al geweest en hebben genoeg gevangen maar ook genoeg overgelaten. Daarnaast mogen ze niet het gehele jaar jagen. En ze moeten ook de vrouwelijke of de mannelijke laten leven. Ik he b er nog zeker een stuk of 20...

Link to comment
Share on other sites

Wij hebben er 4 rond het huis, ze slapen in de dennen naast de moestuin. Ze lopen elke dag door mijn tuin om van en naar die dennen te gaan. Tot nu toe heb ik nog niet VEEL last van ze, ik dek wat kolen af en leg sowieso al gaas-panelen over pas gezaaide stukken. Maar dat laatste deed ik al voordat de fazanten hier kwamen wonen; merels spitten anders alles overhoop en de kleinere vogeltjes eten ook graag van jonge plantjes. :crazy: 

 

20 fazanten moet ik niet aan denken, het lijkt me sterk dat ze zich lang weg zouden laten houden door een vogelverschrikker. Maar je kunt het altijd proberen :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Wat ga je ermee doen? "Oogsten" mag nu niet, mevrouw moet wel de soort in stand houden. Voor fazant is er geen regeling bij overmatige overlast, zoals voor ganzen.

De fazantenhaan mag van 15 oktober tot en met 31 januari bejaagd worden en de fazantenhen van 15 oktober tot en met 31 december.

https://www.jagersvereniging.nl/jagen/diersoorten/fazant/

 

 

1120183653         2023_teeltlijst (.xlsx)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Deze is inderdaad in Hongarije gevangen. Hier ken ik de regelgeving niet precies. Ik weet alleen dat ik ze niet dood zou kunnen maken. Ze gaat naar kennissen. Zolang ze maar ver van mijn moestuin vandaan blijven vind ik het goed. 

 

De jagers hebben hier dit jaar goed gevangen in onze tuin maar helaas lopen er hier nog veel te veel. Ze geven inderdaad ontzettend veel overlast. Ik ga mijn tuin toch echt niet laten vernielen. Ik heb eens wat zitten tellen maar op ons terrein lopen er toch minstens 50. Gek genoeg toen ik hier 10 jaar geleden kwam was er maar een enkele te bekennen. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...