Jump to content

Markie

Members
 • Posts

  13
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Markie

 1. De rouwvarenmug is eenvoudig te bestrijden met aaltjes. Zorg ervoor dat de potgrond nat is. Aaltjes in de juiste verhouding mengen met water in de gieter en besproei daarna de grond met dit mengsel. Dit doe je met alle potten waar ze nestelen. De aaltjes eten de larven op en twee weken later ben je van de vliegjes af. Gegarandeerd.
 2. Dit jaar was ik wat laat en is het me niet gelukt zelf tomaten, komkommer en paprika te zaaien. Normaal zaai ik binnenshuis in kleine potjes met een mengsel van potgrond en zand zodat kiemen en opkomen goed gaat. Zodra de zaailingen ongeveer een 40 cm hoog zijn, zet ik ze in emmers gevuld met potgrond in de koude kas. Om dit jaar toch wat vruchten te laten groeien heb ik een paar plantjes aangeschaft die al zo'n 40-60 cm hoog zijn. Ze hebben inmiddels al een mooie stevig gewortelde kluit, met dank aan de kweker dus. Ik wil ze deze week graag in potten plaatsen in de koude kas. Ik heb nog een paar zakken kamerplantengrond liggen. Zou ik die kunnen gebruiken? Mijn twijfel zit in de hoeveelheid stikstof, die schijnt hoger te zijn dan bij potgrond. Een paar zakken potgrond aanschaffen doe ik graag maar deze kamerplantengrond komt anders niet op ben ik bang. Alternatief is dat ik ze dit najaar in de moestuin werk en die grond verrijk. Ik heb al even gezocht op kamerplantengrond op dit forum maar krijg dan geen hits. Graag jullie tips of ik de grond kan gebruiken bij tomaten, paprika of komkommer.
 3. Het groeien gaat snel met dit mooie weer. Zaterdag gepoot en nu 5 dagen later komt in een van de emmers het eerste teken van leven boven de grond.
 4. Ik ben dit jaar vrij laat, heb gisteren pas de aardappels gepoot. Doré en parels net als afgelopen jaar. 30 stuks in de bak en zes in losse emmers. De rechthoekige bak is suikermaïs. De grond heb ik onkruidvrij gemaakt, wat gedroogde koemest en compost erop. De compost heeft nog vrij grove takjes maar dat kan volgens mij geen kwaad.
 5. Markie

  er komst vorst...

  Afgelopen jaar heb ik lichte nachtvorst over de aardappelen met loof gehad. Uiteindelijk geen centje pijn. Het blad is niet afgestorven en de productie was subliem.
 6. Aangezien je ze nu al naar buiten zet kun je ze volgens mij beter 'ontrafelen' en dan stuk voor stuk in een greppeltje plaatsen. Of laat je ze eerst wat aangroeien om ze vervolgens op een rij te zetten?
 7. Gedaan, dank voor de tips allemaal.
 8. Ok, ik dacht er juist goed aan gedaan te hebben met zulke turfpotjes. Jammer van de zaden. Zal ik alle turfpotjes weggooien en opnieuw beginnen om te voorkomen dat ik straks schimmel in de koude kas krijg op bijvoorbeeld de tomaten, of kan dit geen kwaad? Als het zo nauw komt, dan vraag ik me af of ook de besproeiing in de kas beter met leidingwater kan of toch gewoon met water uit de regenton?
 9. Ik heb 6 en 7 april diverse zaden in turfbakjes gedaan. Daarin potgrond gemengd met brekerzand. Nu lijkt het of er lichte schimmel op staat. Vooral op de randen van de turfpotjes. In de koude kas heb ik hetzelfde grondmengsel in kunstig bakken gebruikt, daar geen problemen (laatste foto). Is dit een vochtprobleem, grondprobleem of zou er een schimmel in de turfbakjes kunnen zitten?
 10. Ok, dank je RobO. Vooral dat het onbemest moest zijn wist ik niet. Dan valt buiten in de volle grond al af voor mij. Ik heb gisteren namelijk gedroogde koemest ingewerkt. Dus wordt het in de kas kweken
 11. Op internet wordt veel geschreven hoe een zaaibed eruit moet zien, maar niet wat het verschil is met volle grond en keuzes daartussen. Ik begin deze dagen met inzaaien en bij veel groenten wordt geadviseerd om een zaaibed te gebruiken. Nu beschik ik over een koude broeikas en buitenbakken in de volle grond. Kunnen groenten welke op zaaibed worden geadviseerd, ook direct in de volle grond en daarmee hun definitieve plaats? Of zou ik ze eerst in de koude kast in rechthoekige bakken laten kiemen en dan buiten plaatsen?
 12. Hallo allemaal, Sinds een paar maanden lees ik af en toe mee op dit forum. Onze tuin is onderverdeeld in gras, moestuinbakken, een bramen/framboos bak en een kruidentuin, Als jullie het leuk vinden zal ik dit draadje af en toe voorzien van foto's.
×
×
 • Create New...