Jorieke123 Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 Een manier om onze eieren en (straks) ons graan te bewaren: pasta maken! Via Marktplaats scoorde ik een pasta machine die ook holle pasta kan maken. Je kunt ook zelf snijden, maar de plakjes die ik dan kreeg waren niet zo fijn voor in gerechten. De saus blijft er niet echt op/aan/in zitten. En dat gaat beter met de holle/gedraaide pasta uit de machine.Na het maken van de pasta, moet het drogen (tenzij je het vers gebruikt natuurlijk), en dat duurt een paar dagen. Dit is het resultaat van dit weekend:Echt leuk om te doen! Maken jullie wel eens pasta? 1 Quote Veldvee-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorien Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 Ik denk dat ik in de toekomst wel pasta ga maken.. Als ik een fatsoenlijke keuken heb.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koert Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 Ik maak al best lang zelf pasta's, maar met vlagen: een maandje lang een keer of 10 en dan weer een jaartje niet, tot dat ik de machine weer zie staan in de kast etc. etc. Komt ook wel doordat ik voor het goede bloem(type 00) speciaal op reis moet ( uur met de bus heen en dan nog terug), met gewone bloem wordt ik er niet echt vrolijk van. Quote Even a broken clock is right twice a day Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted February 8, 2011 Author Share Posted February 8, 2011 Wat merk je dan voor een verschillen? (met de goede bloem en de gewone bloem) Quote Veldvee-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorien Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 Maar je droogt ze niet Koert? Je gebruikt de machine alleen om pasta vers te eten? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorg Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 Naar aanleiding van aflevering van de wilde keuken gekocht jorieke? Wel gaaf dat je bietjes en spinazie ook in de pasta kunt verwerken. Geeft ook nog eens leuke kleurtjes. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hansm Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 Ziet er goed uit vooral die korte holle pasta, paar potten drogen voor gebruik lijkt me heel handig. Quote Players only love you when they're playing. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koert Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 Op de eerste plaats merk je het aan de vollere smaak, maar het belangrijkste voor het maken van pasta is dat je een bloemsoort hebt met een hoog glutengehalte(dat maakt de pasta elastisch). Voor verse pasta gebruik ik altijd type 00, het liefst vermengd met durum tarwe (semola di grano duro) voor gedroogde is type 00 wat minder geschikt en kan je beter alleen durum tarwe gebruiken die is wat steviger.@ Dorien, ik heb de pasta nog nooit gedroogd, pasta maken is bij mij ook meestal een bevlieging en dan denk ik er niet over na om wat meer te maken om het te kunnen drogen, ook is ons wasrek meestal vol en ik weet niet waar ik die pastaslierten anders aan moet hangen! 1 Quote Even a broken clock is right twice a day Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted February 8, 2011 Author Share Posted February 8, 2011 @ Jorg, nee ik had hem al maar anders had ik hem naar aanleiding van die aflevering wel gekocht ja We gaan van alles telen, graan/gerst/maïs/spelt etc. Daar kan je volgens mij allemaal pasta van maken, en je kunt zelf bepalen hoe fijn je het maalt. Die soort graan waar durum van gemaakt wordt, hebben we dan weer niet.  Het gaat mij er vooral om een wintervoorraad aan te leggen van van alles. En in de lente en zomer hebben we veel eieren. Teveel om op te eten. Dus met o.a. pasta bewaren we die eieren. 1 Quote Veldvee-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorien Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 Ik ben benieuwd of het je gaat lukken genoeg te hebben van alles voor een heel jaar.. superinteressant project Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kustlijn Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 Een tijdje geleden, bij Jimmy's Food Factory op de BBC, liet Jimmy Doherty zien hoe hij pasta maakte.Voor de platte sliert pasta gebruikte hij een papierschredder.Dus als je nog zo`n ding ergens hebt staan......  Misschien zit de aflevering hier bij.http://tinyurl.com/5un7dyp http://www.jimmysfarm.com/ Quote Onze nieuwe habitat : https://youtu.be/BapOVa6jPgg Zittauer Gebirge ( Natur, Wandern, Entspannung, Ruhe ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 Door de shredder Ik zou t persoonlijk niet doen met de mijne, dan liever de manier zoals Jamie O. t doet: Hoe die man t doet in zo'n snelle tijd, amazing! En de kooktijd van verse pasta is ook ontzettend kort. Ik heb het zelf nooit geprobeerd, maar hij laat t super simpel lijken. Misschien toch maar eens een poging proberen. Al moet ik dan wel eerst zo'n apparaatje aanschaffen. 1 Quote Good things come in small packages Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted February 8, 2011 Author Share Posted February 8, 2011 Bedankt voor de tip van Jimmy's food factory Kustlijn! We heb tot nu toe al zijn programma's al gezien, en wisten niet dat er weer een nieuwe was. Quote Veldvee-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jooze Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 Ik wou dat ik kippen had!! Ik maak zelf ook pasta maar droog het niet. Maak alleen tagliateli en met gewone bloem. Geen last van misschien ook omdat ik nooit 00 bloem gebruikt heb. Jooze Quote Jooze Ik hou een blog bij zie; http://www.mijnmooiemoestuin.blogspot.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerwin Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 Blijft die gedroogde pasta dan net zo lekker smaken als verse? Het kost even tijd, maar vers is toch wel het lekkerste. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eva Posted February 9, 2011 Share Posted February 9, 2011 wat een fantastisch idee weer!zeker om over na te denken! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted February 9, 2011 Author Share Posted February 9, 2011 De gedroogde pasta moet wat langer koken, verder is hij hetzelfde. Quote Veldvee-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted February 17, 2011 Author Share Posted February 17, 2011 Ik heb van de week lasagna bladen gemaakt. Niet erg netjes van vorm, maar dat maakt het ambachtelijk, toch? De pasta moet altijd een paar dagen drogen, dus ik werk in mijn hoofd aan een ideale droogtoren van voileregaas en een houten frame. Hij moet alleen wel op gehangen kunnen worden (onze honden lusten graag pasta, dus gewoon op het aanrecht kan niet... ), dus er moeten 2 haken in het plafond komen waar het (meerlagige (is dat een woord?)) droogrek aan kan hangen. Dan heb je er qua werkruimte in de keuken ook geen last van. Gelukkig verkoopt mijn vriend zijn webshop gaas, en komt er wel eens een half mislukt rolletje gaas binnen. Die komen dan hier heen 1 Quote Veldvee-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
hansm Posted February 17, 2011 Share Posted February 17, 2011 Met ductape kun je ze ook aan je plafond plakken. Quote Players only love you when they're playing. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted February 17, 2011 Author Share Posted February 17, 2011 Zit je me nou in de maling te nemen Hans? Laat ik het niet merken hoor! Ik doe altijd nog meer met trekbandjes dan met ducttape. Quote Veldvee-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
hansm Posted February 17, 2011 Share Posted February 17, 2011 Ja even plagen, maar serieus je hebt toch ook ouderwetse vliegenkastjes mischien is dat wat, oud kasje waar je het ruitje uithaald stukje kippegaas/horregaas ervoor is ook altijd leuk, kasje kun je vast in je kringloop winkeltje scooren. Quote Players only love you when they're playing. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Posted February 17, 2011 Share Posted February 17, 2011 Is zoiets een mooie hygiënische oplossing: http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/10177178Of zoiets: http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/S39884392 (dunnere en kleinere rails)Of toch zoiets (inklapbare gedeelte van het rek benedenaan): http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/S69884395Vroegâh hadden ze ook zoiets om aan het plafond te hangen in hout, dat is wel een ideaal iets daarvoor denk ik. Kon je met zo'n ketting naar beneden laten zakken tot werkhoogte. 1 Quote Good things come in small packages Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koert Posted February 17, 2011 Share Posted February 17, 2011 Quote Even a broken clock is right twice a day Link to comment Share on other sites More sharing options...
hansm Posted February 17, 2011 Share Posted February 17, 2011 Die klerenhangers zijn goed idee (en leuk), hoef je enkel een buis of draad en kun je zoveel hangen als je wilt. Quote Players only love you when they're playing. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted February 17, 2011 Author Share Posted February 17, 2011 Ja, maar ik heb vaak elleboogjes of andere vormpjes die liggen moeten drogen. Ik zat meer te denken aan zo'n ouderwetse rechthoekige grondzeef, maar dan 3 ofzo boven elkaar. Groot handvat/stuk touw er aan, en dan aan 2 haken aan het plafond (hebben een houten plafond met stevige balken, dus dat kan makkelijk.) 1 Quote Veldvee-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.