Jump to content

donaldk

Members
 • Posts

  769
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by donaldk

 1. De bishops crown gaf bij mij totaal geen hitte. En ik ben er best gevoelig voor.
 2. Ga er maar van uit dat ze miod zijn onder de 10K SHU. Of het dan 1500 of 8000 is,het kan allemaal. Maar die dikwandige pepers gaven bij mij altijd geen hitte en rijpen duurde eeuwig, dus voor mij geen Bishops crown en dergelijke meer.
 3. Die ene ongebroken plant is dus langer dan twee meter geworden in 6L potje. Hij staat nu wel ergens tegenaan anders was hij ook kapot gewaaid. Dus wil ze nog wel een jaartje zaaien. Dus wie weet welke varieteit het is?
 4. Ja, dacht al dat alleen de eerste Heermoes was, maar er zijn twee verschijningsvormen, dus even zeker vaststellen, door te vragen wat die ander voor iets is. Is Heermoes ook goed voor mensen of enkel voor planten? Ik hekende het wikipediaplaatje direct. Iemand had me een tijdje terug op de de schermbladplant, alleen hier nog geen steel met schermbloemen. Achillea millefolium, waarom weet ik niet meer, maar dus ook medicinaal toegepast: https://nl.wikipedia.org/wiki/Duizendblad_(soort). Aha waardplant, volgens mij ook voor een roofmijt die engerlingen aanpakt, daarom werd ik erop gewezen.. Geen wonder dat er nog geen bloem op heeft gestaan, want plant heeft twee koudeperiodes nodig om te gaan bloeien.
 5. Eerst 500 en later 503. Meestal is dat een verbindingsfout tussen webserver en database server, toch?
 6. Is dit beide Heermoes, of zijn de meer staartachtig gevormde planten iets anders? Yup voor de zoveelste keep slopers over de vloer gehad, hiervoor heb ik een eigen klaagtopic nodig, ;-).
 7. Neusrot? Kalium gebrek?
 8. Betere doorworteling, betere zuurstofvoorziening bij de wortels. Kijk eens naar vol perlite substraat; Versus cocos:
 9. Hier kwamen mijn twee zakjes vandaan, want geen extra kosten bij bestellen van een pallet potgrond. Gingen bovenop met wrapping folie. Was destijds een adres met lagere prijs, 16,50. Maar alleen interessant bij afhalen, want voor elke zak kwam de volle 6,50 porto erbij, dus 23 euro vs. 23,50 verzonden bij potgrondshop. porto kan nu hoger zijn. De uitbater heeft rond die tijd nog een of twee webshops overgenomen. Perlite wordt inderdaad naar boven gewerkt. Bouwversie is inderdaad meestal duurder, maar je hebt dan meestal een grovere selectie en hoe groter de korrels hoe duurder. Overigens levert Knauf ook RHP gecertificeerde Perlite, niet enkel bouwkundige selectie. Voor verluchtiging ben je beter af met grovere selectie en volgens een Belgische fabrikant/leverancier gebruik je als substraat het beste fijner fractie, vanwege de fijne distributie (fertigatie) door de capillaire werking, hij maakt dan ook perlite slabs, naast losse perlite.
 10. Dan is de kwaliteit de laatste jaren wel verdomde achteruit gegaan. Heb nog stokken die 30-40 jaar oud zijn. Okay niet allemaal meer twee meter lang, soms maar halve meter, maar worden helemaal opgebruikt. Plastic coating laat snel los en anders roest het wel onder het plastic. Action bamboestokjes had ik wel bagger ervaringen mee. heel veel helemaal grijs van de schimmel. En heel veel gebroken. Officieel is het toch enkel Ammonium nitraat en niet gewone nitriet/nitraat die niet verkocht mocht worden? Grasmest van Triferto is bijvoorbeeld N20 of was het N23.
 11. Wanneer zaden oogsten? Ik zag net dit schattige filmpje. Hierin worden de peulen helemaal vers en groen geoogst. Ik heb deels dit formaat peulen en ook enkele die verder gegroeid zijn. Anderhalve week geleden heb ik eens een peul geopend zaten enkele zachte groene mini kogeltjes leken mij toen nog niet rijp. Dus toch wachten? Of kun je plant oogsten en laten drogen tot de peulen droog zijn, zoals boven: Kan er altijd eentje oogsten en kijken of de zaden afrijpen? Dus geen tweede ronde, nee geoogste zaden zouden zeker niet ver nu zijn, maar zakje zaadjes was nog niet leeg.
 12. Hoever moet je de zaadpeulen laten doorgroeien? Net als bij sla totdat ze helemaal droog en bruin zijn en vanzelf openspringen, of kun je ze eerder oogsten en laten drogen? Het zijn nagal dikkewandige peulen, dus dat kan nog heel lang gaan deuren. Mijn Rosa F2 waren netjes volgroeid voordat ze doorschoten. Dus Genetische aanpassing voor snel doorschieten speelt hier niet.
 13. Wow hier hangt er een hele laag vocht aan het glasdak. Voor 30 graden hoef je in Nederland de komende weken niet net vrezen. Hier is de verwachting voor 14 dagen alleen maar regen, regen en regen.
 14. Dus Lek. Achter de schuif deuren hadden ze de goeie spullen. Helaas deden ze jaren geleden al moeilijk over bepaalde producten;-), Al deden ze in een andere Welkoop nog moeilijker, bijna zeikerig (gewoon Epsotop). Over Patentkali zal men niet moeilijk doen. Ben er al jaren niet meer geweest. Oh nee kwam er nog een keer langs voor blenzo's die in de folder stonden. Ik zoek nog een adresje voor tonkin stokken per bundel met bijbehorende prijs. Vorig jaar kwam ik er online een tegen, maar die verwees door naar zijn consumenten webshop, waarop ze niet verkocht werden. Dan niet... Dit jaar heb ik nog maar weinig stokken verbruikt. Planten staan buiten goed op elkaar gepakt, maar de wind is gedraaid dus gingen planten mee in plaats van in elkaar. Ook zijn ze langer en topzwaar geworden, vooral van plant niet zo zeer van vruchten die wel groein,ma zijn kleinere pepers. Zie de laatste update https://gratisforums.com/chillipepers/viewtopic.php?p=700#700.
 15. Ik weet wel iets wat echt werkt Fipronil
 16. Oops je hebt helemaal gelijk;-). Bij Welke Welkoop ben je geweest?
 17. @Vinky Als ik ingredientenlijst zo zie lijkt mij dit wat ze in America CalMag noemen?
 18. Merken wisselen regelmatig, hadden ze Epso top Magnesium sulfaat? Ook daarvan zijn meerdere merken ,maar Epso is wel het meest gangbaar. Triferto is een bekend merk. Euro Solids heb ik wel van gehoord, maar ken ik verder niet zo. Oh het is Van Iperen, grote jongen in tuinbouw chemie, zowel meststoffen, bestrijdingsmiddelen als (bio) toevoegingen, zoals Ortho(mono)siliciumzuur (Siliforce). Patentkali is toch wateroplosbaar?
 19. En @rorrorwat was je ervarig bij Lek? Het is niet meer de CTAV van vroeger toen ze in Papenveer zaten en ik nog in die regio woonde. Dat geldt helaas voor zo'n beetje alle Welkoop (oude Cooperatie) winkels, verdienen meer aan huisdiervoeding en -spulletjes en andere luxe dingen.
 20. Die Cosmea's zijn mooi lang geworden. Ten minste degene die niet zijn afgebroken. Hoger dan de 1,5M die ik online als maximum tegenkom. Dus weet iemand welke varieteit het is?
 21. Ik had een jaar duizenden zaden, echt niet normaal hoe vol die grote vruchten veelal zitten. Hier zijn ze nog niet verder dan bloemetjes.
 22. Het is een onverwarmde kas, dus enige wat je hebt is minder tegenslag voor de plant. Oververhitting zul je niet snel hebben, anders groot blad snoeien en ventileren tegen oververdamping. Echte kasplantjes hebben veel licht en vooral warmte nodig dus een deel van het seizoen moet je dan stoken. Doel je nu op je kuipplanten of kuipplanten en planten in de volle grond in de kas versus buiten de kas?
 23. Daikon Radishes. Hier Rammenas/Rettich, de langste die je kunt vinden. Hopelijk breken ze de grond. Kun je zeker nog in Augustus zaaien vroeger dan Juli zou een garantie op doorschieten betekenen, door de nog te grote dagengte, behalve wanneer je speciale voorjaarssoorten neemt. Sommige soorten kun je tot in November/December oogsten. Misschien nog wel later. We gaan het zien, ik heb nu halflange Rosa F2, ook een voorjaarssoort. Ik heb ze laten doorgroeien en doorschieten, hoop nu extra zaad te winnen voor tweede ronde. Die had ik liggen en ik kon met de lockdown geen lange meer vinden, alleen Augustus soorten. Je bent net te laat, Action weekaanbieding dekkleden 3x4 en 4?x6 meter waren tot en met Dinsdag in de aanbieding. Nou zijn ze alsnog niet duur.
 24. Die sharpie heb ik dus ook, wel een reclame ding, ooit ergens op een beurs gescoord bij amerikaanse standhouder. Maar is zelfde ding als ik eerder linkte. Volgens mij ligt het niet aan stiften, maar aan het plastic. Hoe harder/gladder hoe beter in mijn herinnering. Maar PP werkte volgens mij gewoon meestal. Ik kwam onlangs ergens een zelf geknipt labeltje tegen van vele jaren geleden stond nog tekst op. Er is natuurijk ook nog blanke transparante spuitbuslak. Maar die kan weer vergelen? Probeer eens goedkope van de action.
 25. Toen ik nog met douchegel flessen werkte voor labels. Merkte ik dat stift op een kant direct afveegbaar was en de andere kant bleef het gewoon zitten bij afspoelen. Bij anderen kon ik beide beschrijven. Dit geldt ook voor wasmiddelflessen. Ik weet niet meer welke de bruikbare kant was, volgens mij de gladde binnenkant. Ik gebruik nu sleuflabels die ik vond in het plastic afval van een commercieel kwekerij/vermeerderij. Meeste labels waren aan een zijde bedrukt met een code. Deel was nog aan elkaar en dus ongebruikt. Maar ik moest ze vanzelfsprekend alsnog wassen. Maar ook labels waarop geschreven was kon ik de stift er niet afwassen met warm water en Dreft. Ik heb labels van vorige jaren liggen waarop nog tekst te lezen is. Ze werken ook als steeketiket, al zijn ze nogal flexibel. Het duurde even met zoeken, maar heb een voorbeeld leverancier met prijzen. Mocht je een laser printer hebben is het helemaal mooi: https://www.steeketikettenfabriek.nl/laserprint-steeketiketten. Want de laser printer bedrukbare variant is nu net zo duur als de niet printer geschikte variant -50%. Natuurlijk is er ook nog laser etching op kunststof of houten ijsstokjes. Of gewoon met een soldeerbout of brandbout tekst branden in hout, naast bovenaan de pagina genoemde graveerset.
×
×
 • Create New...