Jump to content

donaldk

Members
 • Posts

  1,093
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by donaldk

 1. Ik heb wel eens gekeken naar grotere zak, was 163 euro, 25 kilo, net te veel van het goede;-).
 2. Volgens opgaaf in zijn advertenties is het 600 stuks per pallet en Europallet is 80x120 en wegwerp pallet vaak een meterxmeter of iets langer. Vandaar, maar ja dan stapelen ze manshoog en gaat er van die strakke folierol omheen. Hoe houden de potten zich? Ik heb 12L Kreuwel enzovoorts potten van 20 jaar oud, minstens.
 3. Uiterlijk, smaak en hitte, maar sommigen daar vonden dat ook van de limon en die is duidelijk anders, dat mooie gele druppeltje.
 4. 80 stuks.dat past nog wel in een stationwagon. Ik had al door dat het geen pallet vol kon zijn, want dan kost vervoer van een pallet voor dat kleine stukkie 750 euro aan transport. Daar kun je een vrachtwagen voor het land doorsturen. Ik ben ook aangewezen op (brom)fiets. Dus ik ken het probleem. Vervoersarmoede.Inderdaad ik heb ook niemand met trekhaak meer. Wil het interessant zijn, moet je altijd minimaal een pallet, big bag of vrachtwagen vol bestellen, en dat gaat hier thuis niet. Door ontbreken van auto met trekhaak heb ik nooit wormencompost gehaald, terwijl de wormenkwekerij dichtbij was. Jaren geleden wilde een familielid van me met kleine kwekerij weer grond bestellen, vaste leverancier wilde opeens 150 euro bezorgkosten, hield daaraan vast. Dus Jongkind hanteerde zelfde prijsniveau en geen transport fee, dus daar besteld,plantjes was allemaal centen werk dus dan telt 150 euro exclusief btw aan. Maar Jongkind hoef je niet aan te kloppen, wanneer je minder dan een vrachtwagen vol wilt hebben. En zo gaat het met alles.
 5. Ik kende die soort niet, maar lees op thehotpepper.com dat er geen verschil is met de Lemon Drop en daarvan heb ik gigaveel zaad;-). En deze kan aardig tegen lagere temperaturen in het najaar.Wat nodig is, want hier zit er altijd nog wat aan, moet altijd takken in een emmertje in huis zetten. Je bent dapperder dan ik, ik eet echt geen hele peper. Ik maak overal poeder van, veel beter te doseren. Bij milde pepers zit er te weinig in, of te veel bij hetere.
 6. @rorror had ik vroeger ook last van, ooit 30 soorten gehad een seizoen. Is geen doen. Ik zag gisteravond dat je vooral bij mij had gewinkeld, kun je bijna beter zelf komen halen, lol. Hoe zat het met die 30L potten? Wanneer moet je het weten voor die inkoopactie? Ze kopen minder dan een pallet vol en laten het verzenden? Is er niemand in zo'n moestuinclub niemand met een busje of aanhangertje of stationcar? Alphen De Lier is voor een auto maar een stukkie. Je hebt mijn emailadres;-).Ik ben er nog niet uit. Heb ik een tussenmaatje nodig tussen 9L-12L en de 100L zakken...
 7. Ik heb net de vijf planten weggehaald. Regen en vooral ook nachtvorst hebben de planten genekt ik keek vanmorgen en alle bladeren hingen neer en samengeplakt. Plaatjes komen wel een keer. Ik heb afgelopen weken ook wat plaatjes gemaakt, maar nooit opgeladen. Nou was het dit jaar wel een zeer pythophtora arm jaar. Gelukkig heb ik nog een paar zaadjes over voor hertest volgend jaar.
 8. Zijn die eerste klachten van 16+ jaar geleden ooit opgelost?
 9. Staat helaas niet bij hoeveel zaad er in zit https://www.tuinjoop.com/product/luzerneklaver-medicago-sativa-zadenzakje/
 10. Die Poolse site zit niet goed in elkaar kies je euro in currencyselectiebox en engelstalig dan krijg je Pool met GBP prijs aanduiding en veel van de grafische elementen laden niet. Dus eerst Euro en dan bij Pools blijven en google laten vertalen. Je bent ongetwijfeld naar Engels geschakeld en dan schakelen ze zelf over naar USD of GBP, vandaar de US rekening.
 11. Voor een kweektent kom je uit op meer dan 20 Watt. In VS is het meestal Airco vooral ook voor ontvochtiging en/of een ventilator kacheltje. @Erny Je doet niet mee met de Sol's snelle peperzaden ruil, Pass the Parcel turbo? Vroeger voordat het domein zonder s verloren ging deed je altijd mee. Mochten andere peperliefhebbers interesse hebben in de ruil, meld je aan. @Arebij De geslaagde planten zien er op de plaatjes in ieder geval mooi (vol)uit
 12. De plantjes groeien hier ook nog wild. Wel wat voedinggebrek, want heb eigenlijk laatste anderhalve maand niet of nauwelijks gevoed. Een paar keer ureum dat is alles.
 13. Dank je, ik heb de bruine en een rode vorige week ontzaadt. De bruine was duidelijk groter en stuk gegaan, dus werd nat en gaf witte fuss naar de naastliggende rode. De andere roden ga ik morgen alsnog ontzaden en proberen te drogen. Ik loop zo giga achter.
 14. @Mai Pensatofraai resultaat!
 15. Ik heb mij voor de discord aangemeld. Nog even verder kijken hoe het werkt met de swap. De persoon die het afhandelt voor EU lijkt Nederlandstalig. Zou porto schelen, lol. Speelt er op de achtergrond nog Intercontinentale uitwisseling? Mensen als Meatfreak en die oude rocker met rollerderby/disco avatar alsook Stan brachten zo nieuw materiaal binnen. Maar oude US fora kan ik niet vinden. Jan Cactus had ook veel contacten en zelf ook duizenden planten en vele soorten en varieteiten.
 16. Schimmel, echt wel Roland. @marjoleinvdh bloemetjes verwijderen, dat gaat niks meer worden, kost enkel energie.
 17. Dank je voor de heads-up Rorror, ik heb mijn planten nog buiten en in het kasje staan. Ben al weer tijdje thuis, maar moet rust houden van chirurg, dus niks meer aan gedaan. Ik heb net een mailtje gestuurd aan alle forumleden. Sol organiseert de snelle zadenruil als sinds 2013? Is hier zeer ervaren in. Kost deelnemers twee enveloppen en twee (kerst)zegels en natuurlijk gripzakjes, dat is alles. Snel Goedkoop en in tegenstelling tot een grote rondgaande doos geen grote tegenslag bij verlies. Niet dat we ooit zadenenveloppen zijn kwijtgeraakt. Niet aan de post, niet aan kwaadwillende deelnemers, in tegenstelling tot de Pass The Turbo waar het ooit mee begon. Want niemand hoeft iets door te sturen, wat regelmatig niet of met veel vertraging gebeurd. Ook nieuwe leden zijn welkom. Mijn Tomatenplantjes voor het F1 hybride project groeien wild boven de schutting uit.
 18. Dan gaan de ontbladerde takken (anders direct bladluis) afgeknipt in een emmertje water naar binnen bij de radiator. Eventueel water en verrotte takken vervangen en verwijderen, na een weekje. Na afknippen rijpe vruchten. Groeien niet meer, maar in warmte en met vocht rijpen en kleuren ze nog wel. Of ze verschrompelen en worden bruin, wanneer nog te klein. Lemon Drop reageert daar goed op, de vaas methode.
 19. Ik deed het vooral ter voorkoming van rot in het blad en stelen. Alle energie naar de vruchten. Over assimilaten kan Mai ons veel meer vertellen. Zon is er vaak niet veel meer. Ik heb vaak hetere pepers waarbij ik vruchten/bloemen/knoppen nooit meer rijp zal krijgen, dus dat kon ik de grote takken een halve meter van de top afknippen enkel de (bijna) volwassen vruchten bleven. Al ben ik de minst radicale snoeier. En dan zeg je had eerder gesnoeid had die energie naar de vruchten kunnen gaan. Maar ja geen energie, en blijven hopen;-). Maar steen ontbladeren en afknippen bloemen doe ik vooral tegen rot in weken zoals afgelopen week, aan constante regen en kou. Maar dit jaar nog geen puf/tijd gehad.
 20. Lemon Drop is bij mij altijd een late peper, gaat ook lekker lang door, tot eind oktober vaak. Dan heb ik op een gegeven moment wel bloemen en blad verwijderd. Vruchten groeien dan niet meer, maar alles met een bepaalde maat/rijpheid rijpt alsnog af, desnoods binnen op vaas in november.
 21. Dit geldt voor alle (voormalige) recordhouders ,ook de tot tweemaal zo sterke Red Savina's, of de Bhut's of Trinidad Scorpions. Poedermaken en dan is het perfect te gebruiken, ook voor iemand die bij minste of geringste begint te zweten, ofwel er slecht tegen kan.
 22. MCPA alternatief? Gemiddeld zit er nog geen percent ureum/stikstof in, dus ik verwacht meer van traditionele groeimiddelen. Ik heb alweer 12 liter staan, maar bij regen en bewolking zal het effect minder zijn dan bij brandende zon?
 23. Ik heb hier vele jaren geleden enkele malen over gepost op verdwenen fora. Filmpje over een bijzondere man die alle urine opving en zijn gras ermeembemee=stte en andere opvallende afwijkende gweoontes had heb ik nooit kunnen terugvinden was volgens mij een regionale TV reportage. In India is er bij een landbouwinstelling ooit een dame op gepromoveerd. Naast de fysieke hygiene en sociale gevolgen ervan. Meisjes die het veld niet meer inhoefden (tijgers en andere predatoren) scheiding fecalien en urine (was een speciaal ontworpen kunststof plank met twee gaten. En vermindering van de vervuiling en ziekte kiemen in regen=drinkwater. Ik geef af en toe ook ureum stukstof met minimale kalium en fosfor, bij planten, maar geen consistente gift, monitoring, laat staan side-by-side vergelijking. 10L gieter is 1 L vloeibare ureum meststof van menselijke oorsprong, de rest water. Meestal word aangeraden niet sterker dan 1 van 7 te gaan, maar in India gaven ze gewoon afgemeten onverdunde urine, milliliters op de pot met rots/klei achtige grond. Jaren geleden heb ik ook de pestdruk door vreemde katten ook verminderd door consequent sproeien. Complex tuinders zijn meestal niet echt bio/organic ingestelt. Brandnetel en andere gieren ruiken en ik mag wel zeggen stinken veel en veel meer dan urine. Zelfs die van minder gezonde mensen, welke duidelijker ruikt. Urine breekt snel, of wordt opgenomen, of vervliegt, gier blijft maanden doorrotten/fermenteren. . Het is ook een kwestie van waar je het opgiet. Zaagsel bijvoorbeeld neemt het direct op, zoook ook sto, maar vooral hennepsnippers, maar houtsnippers ook. Gras compost ruik je toch vooral de zure afbraaklucht van gras. Of bij anearoob gaan de ammoniak of alcohollucht.. Daarbij gaat het ook om de hoeveelheid urine vs. opneemcapaciteit. Humanure is terug bij de hippe permaculture en andere alternatieve lui. Was echt niet alleen de oude buurman van Maarten het Hart als kind, die het stiekem deed, want anders zou het roemen van zijn teelt snel ophouden. Pagina 189 van het Jadam boek (van de zoon van KNF 'master'). "Our body is the ultimate fertilizer producing machine" https://lafarrucanews.files.wordpress.com/2020/04/youngsang-cho-jadam-organic-farming_-the-way-to-ultra-low-cost-agriculture-jadam-2016-1.pdf. Wie verder zoekt op Youtube, etc. vind ook hoe hout af te breken, te nitrificeren en eventueel zwart buskruit te maken,zoals in de oude tijden.
 24. Deze hebben ze dus niet meer: Product is niet beschikbaar Helaas, dit product is momenteel niet beschikbaar. Wellicht vind je hieronder een alternatief. Het schap was sowieso karig gisteren. De Battens zijn 60 cm dus net te groot voor onder de keukenkast en zonder schakelaar. Ze hebben en snoertje dus er komt geen 5 centimeter bij voor de opsteek stekker zoals veel van die lampjes.
 25. Amazon Prime is binnen 2 uur, in de echt verwende lokaties. In India zijn vele duizenden mannetjes elke dag onderweg om (home) cooked lunch af te leveren bij manlief op het werk. In China gaan ze iets kopen op de (groothandels)markt voor je, heb je het ook zo. Deze website kwam bij mijn zoektochten naar exotischer zaden ook iedere keer naar voren, echt had je 10 tabs open bleken uiteindelijk allemaal deze site te zijn, maar hoge verzendkosten, minimumordergrootte, enzovoorts en ik had de indruk dat ze vanuit china verstuurden, maar nu zie ik op de website de claim dat alle zaden uit de EU komen. dus uiteindelijk heb ik er nooit besteld.
×
×
 • Create New...