Jump to content

donaldk

Members
 • Posts

  816
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by donaldk

 1. Compost, je kunt het nooit doen met wat je hebt, je moet altijd dit en dat en zus en zo in bepaalde verhoudingen binnenhalen. Calikim lukt het altijd wel. Dan al die indigenious microbes en inputs die je ergens van een berg moet halen, lol. Verder rotsmateriaal bijvoorbeeld. Een zak fulvic/humic acid kan wel 600 euro kosten.
 2. Dank je. Leuke introductie. De scherpe voorzijde nematoden zijn de klassieke pestnematoden die Bingham, de nematoden specialist bestudeerde. Later vond zijn vrouw dat ie ook eens moest kijken naar benificials en ja hoor die waren er dus ook, tegen consensus in. Dat zijn de 'afgeronde snuiten'. Ik keek onlangs ook naar 'zaad' voor de genoemde Blauwplaat paddestoelen en volgens verkoper was het 15-25 centimeter dikke laag verse houtsnippers en die kilo was voor slechts een vierkante meter. Dus best duur;-). Ik neem aan dat je zelf de sporen makkelijk kunt oogsten voor volgende ronde? Nou zoek ik 'benificiele schimmels voor eigen gebruik, maar van deze heb ik nog weinig positieve eigenschappen gevonden.
 3. Matt Powers, Leighton Morrison en ook Scotty Granola, zoals hij snerend wordt genoemd door bepaald organic/living soil kringen, word genoemd, alle drie studenten van Elaine, die ook weer optrad in de online cursussen van in ieder geval twee van genoemde mannen. Matt Powers verwees deze week in een van de sessie juist expliciet naar de Soil Triangle va Elaine Bingham. En ja ook Bingham wil omzette van bacterial naar fungually dominant soil Hoorde ik haar zeggen in het laatste stukje livestream van deze week die ik tegenkwam Overigens willen pepers juist een bacterial dominant soil zei ze. Dus dat scheelt weer;-). 0.6:1 voor bomen juist 1:5-6 bacterial/fungal. Maar blijkbaar is de organic wereld een beetje sectarisch en wijzen ze elkaar en elkaars methoden en opinies, vaak af. Viel ook op dat juist fermentatie niet werd afgewezen zoals bij Bingham,maar omarmt. Voor mij is het allemaal 'bio'. En dus veelal ondoenlijk want je moet allemaal spullen gaan kopen en laten brengen en dan lang wachten en dan kun je maar een paar plantjes kweken, omdat alles onder de 100L en liefst een kuub te klein is. In een Kuub heb ik wel 100 peperplanten... Ph deden ze dus wel veel mee, niet EC as, kwam naar voren in praatje over oceanic reforestation met kelpplantages.
 4. @jorieke, je bent dus broertje met zusjes aan het paren? In-line fokken? Weet je al welke eigenschappen je wilt vastleggen in de lijn?
 5. Vijf hectare raast een loonwerker inderdaad zo doorheen;-). Hier zie je vooral dikke Fendt en Deutz-en. En dan zit je letterlijk te schudden.
 6. Ja 150 bunder is een gigaboederij, Grootste hier in de buurt is en Aardappel/akkerbouwbedrijf, met loonwerkerij/machinale verwerkingsedrijf erbij van 100 Hectare. Edit: nagezocht inmiddels 220 Ha aardappels inclusief 25 Ha poters voor eigen gebruik. Levert aan de Farmfrites, Groot genoeg voor een reclamefilpje voor de Condor zelfrijdende spuit met GPS besturing. Maar ja jij wilt niet spuiten, zelfs geen Lactus Bascillus;-), maar dat is wel de schaal van machines waar je over praat.
 7. Runderniervet onbewerkt stukje vroeg een slager hier een godsvermogen voor, kreeg dan nog korting 7 ons voor pondsprijs, jaja. Wijf kon maar niet begrijpen dat de prijs negatief was, want met een pondje vet, staat je element niet eens onder, dus nieuwe patatpan! Terwijl je eerst een gasbrander en pot moet regelen voor het smelten buiten... Dus dag werk. Dan kun je beter naar de enige supermarkt in de regio die nog Vandemoortele in het schap had staan. Zelfs op de fiets was dat minder werk en minder geld. Okay, Vandemoortele verkoopt enkel gehomologiseerde boeuf de blanc, met 1% antibruismiddel en geen Premier Jus. Daarvoor moet je bij de Belgische merken van de inmiddels Canadese vetsmelterijen in Nederland zijn.
 8. Hier had slechts een van de vier Poolse winkels het, maar verder vind je het niet meer. Ik vind de smaak te varkensachtig gebruikte de schmalz alleen voor Schnitzel, maar ja als je die van kipfilet maakt wil je geen varkenssmaak. Ten minste ik niet dus aangebroken pakje ligt al twee jaar onder in de groentela (maximaal graad of 2),
 9. Gertjan 'Demoslager' Kiers stond jarenlang met gedroogde biefstuk op de exclusieve wijn zusterbeurs van de Horecava. Dus er kan wel iets. Afhangen deed hij ook,maar volgens mij was dit ander proces.
 10. Jawel mycelium. Structuurverbetering en 'soil remediation' via het strooien van stukjes mycelium, die weer groeien en grond losmaken en microben/bodemleven brengen. En compost afbraak door mycelium.
 11. Nadeel van de bak varianten (altijd wals modellen?) is dat ze alleen werken wanneer de bak goed ingeschoven en aanwezig is, vanwege de veiligheidschakelaar. Plastic kan kapot...
 12. Als ze het zo graag weg willen hebben, dan is er altijd een goede oplossing... Mogelijk twee zelfs. Tweede is fik derin, eerste is...
 13. Van Egmond levert niet aan particulieren, ik kon voor bepaalde EAN code slechts een weder verkoper vonden. Je vind het merk Culvita bij van die kleinere tuincentra/kwekerijen. Ik zie dat ze op zelfde adres zitten als Rhizopon produceert en levert meer dan 80 jaar middelen op basis van het plantenhormoon indolylboterzuur, welke toegepast worden voor de beworteling : https://www.google.com/maps/uv?pb=!1s0x47c5daccddffe3f1%3A0xc655ee853a173223!3m1!7e115!4s%2Fmaps%2Fplace%2Fculvita%2Bcompost%2F%4052.1303299%2C4.6181377%2C3a%2C75y%2C148.66h%2C90t%2Fdata%3D*213m4*211e1*213m2*211sqY3_QKWnY10vHxbyLioefA*212e0*214m2*213m1*211s0x47c5daccddffe3f1%3A0xc655ee853a173223%3Fsa%3DX!5sculvita compost - Google Zoeken!15sCgIgAQ&imagekey=!1e2!2sqY3_QKWnY10vHxbyLioefA&hl=nl&sa=X&ved=2ahUKEwjA6d6MsfX0AhXRCewKHf1HCB0Qpx96BAggEAg
 14. Ja die blokken. Oesterzwammen en dergelijke kweken ze ook veel op (hard)hout zaagsel, chips. Andere soorten op graanmengsels. Maar als ze uitgeteeld zijn zijn het blokken vol mycelium. Ik wist gewoon niet waarop te zoeken. Via duckduckgo vond ik er wat meer, maar klonk allemaal als heel ver weg. Kaarten optie aldaar leidde tot niets, dus maar even google geprobeerd. Die kent maar drie/vier kwekerijen een bij Den Bosch, een onder Tilburg, eentje tussen Eindhoven en Venlo en eentje bij Emmerik(D). Dus superdure reis.
 15. Is een wat duurder merk, zitten in of Alphen a/d Rijn of daar in de buurt en dat je ze in Belgie niet kent verbaast mij dus niet. Ik heb de potgrond van ze al jaren niet meer gekocht, maar heb wisselende ervaringen. Zakje dure potgrond met kokosvezel erin gemengd (nog wel wat veen), heb ik jaren mee gedaan in zaaitray. Ik heb een keer een duwbakwagen zien rijden van ze, dus ze leverden ook bulk, los gestort, maar ja transport vanuit Nederland maakt het ongelofelijk duur. Oops bedoel je Cultivea of Culvita, het merk waar ik het over heb?
 16. Spent Mycelium Blocks, afval van de (commerciele) paddenstoelenkweek, maar waar vind je die in Nederland? Iemand tips?
 17. Nou scheelt ook weken bij kleinere pepers. Enige verschil is mogelijk een hoger ec ofwel sterker mesten voor de hete soorten.
 18. Voor gras moet je zo'n aangedreven messenwielmachine hebben. Een stro-, hooi- kafsnijder/hakselaar.
 19. Helaas wel : Liefer- und Versandkosten: pauschal 14,90 €
 20. Wat had je? Ik deze site/shop nog niet, maar ja ik ben een Hollander dus ik oogst zelf zaden die ik weer ruil, met andere liefhebbers via het www.chillipepers.nl forum. Ik moet nog enkele soorten ontzaaden, ook nog wat oogsten, maar ik heb wel net de eerste twee en half potjes Ring of Fire (Cayenne) poeder gemalen. Ik kom duidelijk weer potjes tekort ondanks dat ik dit jaar weinig soorten heb gezet.
 21. Leegkrijge, makkelijk zat: Roundup, dat zal ze leren;-). Sterkte Angela, verlies blijft, dat je er steeds beter mee mag leren omgaan.
 22. Dank je @Mellie, Ik had die naam ook oorspronkelijk op mijn labels en administratie staan, maar kwam toen de andere naam online tegen, dus dacht heb ik het nou verkeerd... Dus ik zal weer Aci Kill Menderes gebruiken. Heb jij ook verschillende fenotypes? Of enkel die dikke van rond de 20 centimeter? Eenplant had daarvan3 rijpe en 10 groene hangen, de andere plant heeft ook een karige oogst. Terwijl die plant met een parasol aan10 centimeter vruchtjes echt vol hing. Andere manshoge plant had geen scherm, maar meer verspreidde verdeling van 15cm lange vruchten ook groot aantal, maar minder veel dan plant met 10 cm vruchtjes.
 23. En iedereen zere handen van het oogsten en vooral ontzaaden? Iedereen nog druk, zoals ik, of hebben jullie alles rijp en binnen gekregen voor de grote weeromslag? https://gratisforums.com/chillipepers/viewtopic.php?p=812#812
 24. @CherryCharlie Hungarian Carrot heb ik een klein decennium geleden ook een jaar gehad of een andere Hungarian oranje dik pepertje.had veel last van neusrot toen, nu heb ik voeding met aardig wat kalium, dus zou dat beter moeten gaan. Dat was een Heirloom, de rest ken ik niet. Anyway te veel moeite voor schrale oogst, want dikwandig die moeilijk rijp werd. Maar heb uit de ene hele peper destijds wel zaadjes gehaald. Waarschijnlijk nooit gebruikt, misschien in de ruil gegaan, weet ik niet meer. Grodan of Rockwool cubes in de potgrond gezet onder lampen en gewoon gaan. Voeding is zeker in vegatieve fase vergelijkbaar met de plantjes van je vrienden. Die schijnen in de bloei wel meer fosfor en nog iets meer Kalium te vreten dan pepers. Mocht je zelf geen passende kunstmest willen aanschaffen voor die paar plantjes, weet je wie jekunt vragen, bij de donoren. Hoe heter de soort hoe hoger de bemesting kan zijn. Ondanks het slechte weer heb ik er toch weer enkele kilootjes aan fertigatie doorgedraaid. Commerciele paprika kwekers draaien op daglicht, maar ja die kassen staan 360 graden vrij en stoken verder alleen maar. Puur plantgroei. bloei pas in maart en april.
×
×
 • Create New...