Jump to content

donaldk

Members
 • Posts

  1,005
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by donaldk

 1. In Almere (1e) is hij verhuist en uitgebreid, 600 stuks lees ik op website. In Westland geen paksoi meer en geen Sopopro, dus 4000 m2 verhuurt en 2000 meter pepers. Anderen zijn ook nog aan het verhuren.
 2. ammonia spoelen/in spoelwater stond er in een instructie.
 3. Nee juist niet bloeddruk gaat ervan omhoog, hierdoor ga je zweten en rood aanlopen, dus buiten niet lekker, voor mij heeft het ook fysieke nadelen. Van gewone pepertje zweet ik ook al, zweet makkelijk door verhoogde bloeddruk. Ik had ooit ook een cardioloog, Ik heb een Cresta Polsmeter. Maar batterijklepje was gebroken, dus lang niet gebruikt, batterijtjes waren gaan lekken. Schoongemaakt met ethanol, maar ik deed er zondag batterijtjes in en hij deed niks. Ik had zondag nieuwe Inventum manchetmeter meegenomen uit de Vomar, dus wilde waardes vergelijken met oude. Ding was van 15 voor 10 euro. Ik hoef geen Omron van een paar honderd. Maar wild mijn broer vragen zijn dure Omron mee te nemen ter vergelijk. Toen wij die cresta's hadden (mijn broer had ze gehaald) kwamen de manchetmodellen in de aanbieding die waren de afgelopen jaren goedkoper dan de polsmodellen. Maar ik lees in de gebruiksaanwijzing wel dat hij niet gecalibeert hoeft te worden, gedurende de servicelife of two years. Hoop dat ding langer meegaat.
 4. Oh, ik bedoelde de zaadjes en planten kweken. Ik eet geen rauwe pepers. Internist pushtte vrijdag weer anti-hypertensie medicatie (een pilletje en toch bijwerkingen van degene die hij moet vervangen, niks minder bijwerkingen). Ik gebruik poeder. In verleden ook wel gesnipperd in gehakt, maar die is zo duur geworden. En dan valt kwaliteit vaak nog tegen ook. Dus het gaat allemaal in potjes. En dan krijg ik geklaag, wanneer ik het mild kruid. Thai Sun is het heetste wat ik rauw kan eten maar vind het niet fijn.
 5. Kan toch, niet dat ze veel zon hebben gehad. En beesten vreten onrijpe vruchten;-(. Nou heb ik Lambada's;-).
 6. Ik ga toch een derde keer proberen of ik een cili goronong en of infinity plant uit zaad van 2013 kan krijgen. Vanavond, nog net voor de hittegolf de kleine Butch-T plantjes uit de herzaai opgepot. Zijn gedrongen en met dicht op elkaar staande nodes/vertakkingen, dus ongetwijfeld een tekort opgelopen:-(. Nou moet ik nog Thai Sun's oppotten, Ook uit de herzaai. Ik had er uit de oorspronkelijke zaai namelijk maar een. Duidelijk verschil in hoogte tussen de plantjes op dezelfde tray. De eerste zaai met planten in P9 zijn er zat met al vruchten, dus gigantisch zullen ze niet groeien. Ook wat Lemon Drops en Etna's over. @rorror suggereerde eerder verkopen, wat kun je er voor vragen/vangen?
 7. Reaper en X wil ik wel proberen.
 8. Zeepwater is goed tegen hygrofobie van de grond, dus zorgt voor behoud/herwinnen van het wateropnemendvermogen van de grond dus vooral gebruiken. Al wie die bladvoeding of bestrijdingsmiddelen gebruikt, kent surfactants/wetting agents. Voor Bio is het agricultural soaps, of heel hip (dus ook hippie weed people) is het soap nuts, voor de saponines, Maar ook round-up gebruik je met een vloeimiddel;-). En we kennen allemaal groene zeep dus Kaliumhydroxide verzeepte zachte zeep, maar niet meer op basis van Hennepolie, dus niet vanzelf groen meer, met spiritus, als vermeende bladluisbestrijdingmiddel. Ik heb enkel jaren terug de keihard uitgedroogde grond, van het gazon weer een beetje aan de praat gekregen door dik shampoowater te gieteren en ook nog wat te prikken.
 9. Als het een aeroponics systeem was dan groeiden de wortels wel in de lucht, dus zoals de verkoper ook aangeeft het is een leuk hydroponics systeem. Ik hoorde living soil jongens op youtube grappen maken over Deep Water Culture mensen; DWC people grow roots not plants. Aeroponics heeft ook groot oppervlak nodig/geeft veel wortels. Niks staat ze immers in de weg. Maar je project is nu al geslaagd, nu nog kijken of het lukt met kropsla.
 10. Ik zie het, maar een atomizer op zo'n klein slap pompje, dat kan toch niet?
 11. Vertical horticulture heeft nog meer problemen, zoals verschil in klimaat, vocht, temperatuur,die moeilijk te managen zijn in de lagen. Naast het oogsten, maar in conventionele teelt in grote opstellingen rijden de bakken al jaren gewoon de kas uit,zelfs de vrachtwagen in naar de volgende kweker, wanneer nodig. En Iemand vertelde me hoe ze op de kwekerij dat jaar ervoor 8000 kant en klare containers met 'potgrond'substraat gevuld kant en klaar binnenkregen. Terug naar kleinere schaal Aeroponics, Youtube raadde mij net het volgende fi=videootje aan, aardappels in de lucht: @redzebraPaywall, dus die info kan ik niet nalezen. Dure toren, substraatloos of niet? Kijk PVC i =s schaars en duur momenteel, maar een buis vol potgrond, de klassieke uitvoering kost de wereld niet. Vervang het door een inert substraat en ook niet duur. Substraatloos duurder door een vochtmanagement oplossing in aanschaf, maar geen consumables. En ja Netcups zijn, duur gebruik gewoon een pool noodle van een Dollar voor 48 herbruikbare ringen;-). Maar we wijken af, van Mai's toren.
 12. Eindelijk dan wat tulsi zaadjes in de week gelegd in zeewier aftreksel.
 13. Vandaar dat ze het zelf Hydroponics/Hydrocultuur systeem noemen in plaats van Aeroponics, het 24 uurs resevoir:
 14. Dat is een van, eigenlijk de belangrijkste, reden waarom je het niet wilt. Het is niet alleen gedoe om te doen, maar geeft ook een hoop gedoe wanneer je het doet. Oh in Belgie inmiddels ook? Daarom is dat het moment om te oogsten wat je kunt. Of gewoon leren seksen en een slang (brr) kopen, LOL.
 15. @redzebraIk heb net gekeken naar de uitstulpingen in de advertentie, maar waar zit daarin een waterresevoir? Ik zie open bochtjes, waarin een stukje schuim wordt gelegd? Ik begrijp wel waarom @Mai Pensato niet heeft staan knoeien, ook al is hij vast handiger dan ik;-) en gewoon heeft bestelt en er blij mee is.
 16. Voordat ze lastig worden? Want kapoeneer gedoe wil je niet.
 17. Oh ja, er zijn veel variaties, hydroponics, aquaponics (vissen in cyclus) en deze aeroponics (lucht met vocht is mist), zijn hoofdcategorien, met veel uitvoeringen. Voor wie dat niet duidelijk mocht zijn.
 18. Weet ik @Mai Pensato. Heb ik toch gezegd. Vertikaal kan iets vergelijkbaar. Ik draag alleen inspiratie, ook alternatieven, of toren juist als alternatief oor klassieke horizontale systemen, voor 'gemiddelde moesers'. Dus ook wanneer je beter gewoon kunt bestellen en wanneer niet. Zoals gezegd Youtube staat ook al jaren vol met video's van (DIY) vertikale systemen. Klassiek gevuld met grond/substraat, zoals een aardbeienpot, of niet, met enkel water drip: Vertical Farming door goten in driehoekstorens te plaatsten, is ook al giga oud. Zag net deze voorbij komen, vandaar: na 15 seconden) Eind jaren 80 gingen de aluminium A-frame Bokken met goten er met duizenden meters te gelijk in. Heb ze zelf nog met beton ankers vast gezet. Standaard stalen bokken voor tafels werden gelast, heb ik alleen gereed gemaakt voor transport naar hot dip galvanisatie. Oh nee ook we meegeweest om ze te zetten. Later met de bakken, werden het vaste buisjes in de grond met buis geleiders er in lengte richting vast op. En kwamen de bakken, in plaats van de rol tafels van 40 jaar geleden.. Oh ja het klassieke,cup, substraat loze, diy voorbeeld in een van de vele uitvoeringen: Kun je gelijk zien waarom Mai het gewoon bestelde en over 10 jaar afschrijft.
 19. En controleren op lekken, naast de condensatiedruppels.
 20. Eén laag buiten. Bouw en uitbreiding naar L en daarna U vorm met terugloop, verslagen zijn met vorige forum verdwenen, maar zie dat Robert vorig jaar nog een paar plaatjes heeft gepost van een DIY outdoor set-up. Niet vertikaal, gewoon horizontaal, de planten gaan vanzelf de lucht in. https://gratisforums.com/chillipepers/viewtopic.php?t=55
 21. Tja @Erny als je niet ziet dat ik schrijf aan iemand anders die de referentie wel heeft, dan begrijp je het niet. ik citeerde jou en sprak je aan. Hoe verwarrrend kun je het maken;-). Maar kan gebeuren, dus antwoorde ik Mai netjes. In Midden-Oosten sla telen. Kritiek op project in Tegenlicht, ze gebruiken nog wel grond die met de klant meeverdwijnt. Dus ja op fogger of (D)WC, dus hangende wortels is 'verantwoorder'. Voor Sprouting Greens is het eigenlijk standaard methode, op watermat, onder LED.
 22. Dat was een pijp met gaten systeempje waarin als ware het voedingwater rondgepompt wordt van een oude online kennis van zowel Erny als mij van, het oude chillipeper.nl forum. Als voorbeeld dat het ook voor weinig kan. Billie mengde ook voor forumleden de voeding op basis van het substraatadvies van de WUR. Dit was gericht, zoals geschreven aan Erny, die zei; 'voor eenvoudige moestuinder is dit niet weggelegd'. Niet haalbaar, dan denk ik eerder aan je teelgoten met slaps systeem, totdat ik de hele pagina ging terugscrollen en lezen. Een teeltgoten sloper van agrarischemarktplaats.nl ziet je aankomen voor twee of drie meter. Liefst dan ook nog bezorgd, want hoe krijg je ze anders thuis. op de fiets. Wat betreft die prijzen, die kwamen van jouw link naar aliexpress, dus de slowere verzending uit China, was veel duurder dan de Spanje optie. En die was dus nu veel en veel meer dan jou 180,- euro all in. Dat is inderdaad onhaalbaar;-).
 23. Jij kent Billie's oude set-up nog, was volgens mij bijna volledig bij elkaar gesnort, dus voor handige mensen niet duur. voor hen die alles kant en klaar kopen moeten. Oh gaat niet over Mai's goten, maar over een pvc buis in een bakje youtube staat vol met voorbeelden. Verzending: € 211,65 Van China naar Netherlands via AliExpress Standard Shipping Verzending: € 106,80 Van Spain naar Netherlands via GLS—ES—Business Parcel_International Ouch. Boven op de 152 voor het plastic ding.
 24. @Ruderalis Dat klinkt als een tunnel waar het niet te heet gaat worden, dus mooie plek. @PeperDe growbags kun je toch niet overbewateren bij topwateren. Bij gewoon van onderen bewateren, kun je altijd water exxtra geven, mocht het na een flinke tijd niet bovenop ook vochtig is.
×
×
 • Create New...