Jump to content

Recommended Posts

Posted

dat zou ik niet weten, maar je kunt er wel heeeeeeeerlijke kruidige perencompote van maken! Als je wilt duikel ik het recept even voor je op?

schaamteloze reclame voor mijn keigeweldige blog: http://plukjegelukje.blogspot.nl

 

#groningen #moestuin #homemade #hond #poezies #natuur #flow #breien #ondernemen #dromen #bakken #koken #huisje #permacultuur #kringloop

Posted

Zoete peren wecken is erg lekker.

Ik doe het met vanille stokje (2cm) of met steranijs.

Op suiker siroop.1/2 uur op 80 graden.

siroop 500 gr suiker op 1 lt water.

http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

Posted

ik heb geleerd dat onrijpe peren zich juist extra goed lenen voor compote, omdat rijpe peren sowieso veel te snel compleet tot moes vergaan (en dat wil je niet bij compote), en omdat rijpe peren al snel veel te melig worden van structuur. Dus ik zou het gewoon proberen als ik jou was!

schaamteloze reclame voor mijn keigeweldige blog: http://plukjegelukje.blogspot.nl

 

#groningen #moestuin #homemade #hond #poezies #natuur #flow #breien #ondernemen #dromen #bakken #koken #huisje #permacultuur #kringloop

Posted

rauw in de pot en dan wecken.

 

Maar kan ook 15 min koken en dan in schonen potten doen met kookvocht (met suiker) en op zijn kop zetten net zo als jam.

Blijven goed jaren net zoals jam.

http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

Posted

Waarom niet gewoon even proberen (alleen stoven, niet wecken), eerst met een stuk of tien peertjes? Simpel recept, niet teveel suiker toevoegen. Één tot drie uur later weet je of ze smaken en zoet genoeg zijn. Afhankelijk van het resultaat ga je dan verder met meer (of niet).

Invriezen van gestoofde peertjes gaat trouwens ook uitstekend.

 

En pulp? Zelfs rijpe handperen stoof ik wel eens, zeker een uur. Die blijven ook heel. Wel op een heel zacht vuur.

1120183653         2025_teeltlijst (.xlsx)

 

 

Posted

Dit is het geworden:

 

peertjes14911378039193.jpg

 

Onrijpe peren geschild, deze waren nog behoorlijk groen hahaha. De peren in een kom gedaan met citroensap van 2 citroenen en sinaasappelschil

Vervolgens suiker gekarameliseerd, daarna sinaasappelsap toegevoegd met water en dat aan de kook gebracht.

Uiteindelijk de peren erbij en na een minuut of 10-15 koken waren ze al klaar. recept

Anders dus dan stoofperen die uren kunnen koken voor ze zacht worden waren deze al snel zacht. Om te wecken de kooktijd halveren, maar deze 2 potjes komen wel op de komende dagen dus die weck ik lekker niet.

 

Tip dus voor iedereen die veel te veel handperen gaat krijgen.

  • 2 years later...
Posted

Wat is het probleem als de stoofperen (en andere vruchten) in je weckpot niet helemaal onder het sap staan?

En dan speciaal hete stoofperen die je niet verder weckt.

Droogt dat uit of bederft dat randje dan?

 

Bij appelmoes staat er toch ook geen sap boven...

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Posted

gaat hier altijd goed ook zonder dat er vloeistof boven de vruchten staat. als de pot maar goed gesloten blijft

 

de relatieve vochtigheid is 100% dus de vruchten drogen niet uit

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...