Geplaatst: 28 augustus 201311 j Hoi allemaal,Van mijn tuinbuurman mag ik peren nemen omdat zijn bomen veeeel te vol zitten.Nu ben ik niet echt dol op peren zo uit het vuistje, maar wel verzot op stoofperen. De peren aan de boom zijn nu nog knetterhard, kan ik daar stoofperen van maken en dan wecken? https://eelzuhtjuh.blogspot.com/
Geplaatst: 28 augustus 201311 j dat zou ik niet weten, maar je kunt er wel heeeeeeeerlijke kruidige perencompote van maken! Als je wilt duikel ik het recept even voor je op? schaamteloze reclame voor mijn keigeweldige blog: http://plukjegelukje.blogspot.nl #groningen #moestuin #homemade #hond #poezies #natuur #flow #breien #ondernemen #dromen #bakken #koken #huisje #permacultuur #kringloop
Geplaatst: 28 augustus 201311 j Zoete peren wecken is erg lekker.Ik doe het met vanille stokje (2cm) of met steranijs.Op suiker siroop.1/2 uur op 80 graden.siroop 500 gr suiker op 1 lt water. http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
Geplaatst: 28 augustus 201311 j Auteur maar thea werkt dat ook met nog onrijpe peren. Eerst stoven dan wecken? Of wordt dat prut? https://eelzuhtjuh.blogspot.com/
Geplaatst: 28 augustus 201311 j ik heb geleerd dat onrijpe peren zich juist extra goed lenen voor compote, omdat rijpe peren sowieso veel te snel compleet tot moes vergaan (en dat wil je niet bij compote), en omdat rijpe peren al snel veel te melig worden van structuur. Dus ik zou het gewoon proberen als ik jou was! schaamteloze reclame voor mijn keigeweldige blog: http://plukjegelukje.blogspot.nl #groningen #moestuin #homemade #hond #poezies #natuur #flow #breien #ondernemen #dromen #bakken #koken #huisje #permacultuur #kringloop
Geplaatst: 28 augustus 201311 j Hier het recept trouwens: schaamteloze reclame voor mijn keigeweldige blog: http://plukjegelukje.blogspot.nl #groningen #moestuin #homemade #hond #poezies #natuur #flow #breien #ondernemen #dromen #bakken #koken #huisje #permacultuur #kringloop
Geplaatst: 29 augustus 201311 j rauw in de pot en dan wecken. Maar kan ook 15 min koken en dan in schonen potten doen met kookvocht (met suiker) en op zijn kop zetten net zo als jam.Blijven goed jaren net zoals jam. http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
Geplaatst: 29 augustus 201311 j Waarom niet gewoon even proberen (alleen stoven, niet wecken), eerst met een stuk of tien peertjes? Simpel recept, niet teveel suiker toevoegen. Één tot drie uur later weet je of ze smaken en zoet genoeg zijn. Afhankelijk van het resultaat ga je dan verder met meer (of niet).Invriezen van gestoofde peertjes gaat trouwens ook uitstekend. En pulp? Zelfs rijpe handperen stoof ik wel eens, zeker een uur. Die blijven ook heel. Wel op een heel zacht vuur. Inhoud bloempot of bak berekenen
Geplaatst: 29 augustus 201311 j Auteur Ik ga het inderdaad dit weekend maar gewoon proberen en dan horen jullie het wel https://eelzuhtjuh.blogspot.com/
Geplaatst: 1 september 201311 j Auteur Dit is het geworden: Onrijpe peren geschild, deze waren nog behoorlijk groen hahaha. De peren in een kom gedaan met citroensap van 2 citroenen en sinaasappelschilVervolgens suiker gekarameliseerd, daarna sinaasappelsap toegevoegd met water en dat aan de kook gebracht.Uiteindelijk de peren erbij en na een minuut of 10-15 koken waren ze al klaar. receptAnders dus dan stoofperen die uren kunnen koken voor ze zacht worden waren deze al snel zacht. Om te wecken de kooktijd halveren, maar deze 2 potjes komen wel op de komende dagen dus die weck ik lekker niet. Tip dus voor iedereen die veel te veel handperen gaat krijgen. https://eelzuhtjuh.blogspot.com/
Geplaatst: 19 oktober 20159 j Wat is het probleem als de stoofperen (en andere vruchten) in je weckpot niet helemaal onder het sap staan?En dan speciaal hete stoofperen die je niet verder weckt.Droogt dat uit of bederft dat randje dan? Bij appelmoes staat er toch ook geen sap boven... "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Geplaatst: 26 oktober 20159 j gaat hier altijd goed ook zonder dat er vloeistof boven de vruchten staat. als de pot maar goed gesloten blijft de relatieve vochtigheid is 100% dus de vruchten drogen niet uit
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.