Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Waterspinazie! Een idee voor volgend jaar?

Featured Replies

Geplaatst:

@@dahli ik wok het met heel veel knoflook(pasta). Dan doe ik er bouillon bij voor mijn Chinese white sauce en dan wat maizena losgeroerd met water erbij. Glanzend wokken en klaar. Duurt maar paar minuten. De bouillon maken is meer werk. Ik vind dat goddelijk en ga bij de gedachte alleen al kwijlen. Volgende week wanneer de kinderen er niet zijn en ik zonder geklaag dat hemelse eten mag binnen horken. Delen met de man mag, maar heel eerlijk; liever niet. [emoji18] ik kijk er oprecht naar uit.

Geplaatst:

Klinkt heeeeel erg lekker @Mellie ! Ga ik ook eens doen bij de volgende oogst. Ik bak fijn gesnipperde sjalot, veel schijfjes knoflook en veel rode peper in grove stukken in de wok snel op met wat trassi en een heel klein beetje suiker. Daarna de grof gesneden kangkung erbij. Eerst de stelen, een minuut later het blad. Tenslotte klein scheutje goeie light soyasaus. 5 minuten totaal 😁. Snijden is hier het meeste werk. Met wat oestersaus i.p.v. soy is ook heerlijk.

aangepast door Dahli

  • 2 weken later...
Geplaatst:

Ha @Petrasmoestuin Hier even verder over de waterspinazie 😊. Ik zou ze iets verder afknippen dan jij hebt gedaan, tot net boven de kiemblaadjes maar nog wel boven de eerste verdikking in de steel. Daar lopen ze immers weer opnieuw uit. Die dikke steel zou ik laten staan. Hierbij een foto die ik net heb gemaakt van mijn bak. Bij de plant links zie je goed waar ik geknipt heb. Inmiddels lopen ze daar onder uit de oksels opnieuw uit. Snap je wat bedoel?

IMG_7915.jpeg

Geplaatst:

Oke thanks! Ik ga weer naar buiten.

Geplaatst:

Kan ik deze ielepieten ook korten denk je?

@Dahli

Trouwens zien er niet lekker uit. Vol gaatjes.

20250722_171250.jpg

aangepast door Petrasmoestuin

Geplaatst:

Deze haal ik eruit. Bah. Jammer.

aangepast door Petrasmoestuin

Geplaatst:

@Petrasmoestuin Ik zou deze ook gewoon oogsten. Die gaatjes maakt toch niet uit? En deze bak misschien iets zonniger zetten, of tenminste in de buurt waar de rest groeit want die oogst zag er prima uit. Ga je het trouwens wokken? Dan zou ik de grof gesneden stengels net een minuutje eerder in de pan doen en ietsjes later het blad. Ik hoop dat jullie er net zo van genieten als wij doen!

aangepast door Dahli

Geplaatst:

Nee, deze hebben niet alleen gaatjes maar ziet er ook bruin uit en groeit niet zo hard. Ik had deze gelijk met de andere 2 bakken geplaatst na het voorzaaien. Alleen in de keukenbak zaten al 2 stengels en die hebben nu dikkere stengels dus en later er alles bij gezet.
Ik ga die dunne met bruine en gaten bladeren (maak de foto maar groter, dan zie je het) morgen weg doen en er wat anders in zetten nadat ik er een bakje met bier in heb gezet denk ik.
Deze speciebak kan ik trouwens niet gemakkelijk verplaatsen, is loei zwaar. Morgen even kijken of dat in gedeeltes te verslepen is richting achterkant werkplaats. Ik heb daar nog ruimte, want ik heb de tafel naar achteren verplaatst. Maar de zoete aardappel die ernaast staat doet het goed, maar ook deels met gaatjes dus. Erachter nog een bak met zoete aardappel die er beter uitziet. Had voorheen wel bladluis. Met koud water uit de koelkast gesproeid.

Geplaatst:

En nog veel eraf gehaald.

20250722_174248.jpg

Geplaatst:

@Mellie heb jij het recept voor mij? Kan ik over 6 weken nog een keer maken hoop ik. Is wel sneller zei je? hahaha. Als het lekker is, wil ik het zeker proberen.

Geplaatst:

@@petrasmoestuin

Bouillon maken volgens dit recept http:// https://thewoksoflife.com/chinese-white-sauce/

Dan veel knoflook in plakjes wokken dan steeltjes, dan het blad, dan de white sauce bouillon en dan wat maizena met water tot het glanst. Wat chilivlokken erover (of veel) en klaar.
De Chinese white sauce vind ik ook heerlijk met mix groenten, alleen paddenstoelen of met bleekselderij.

  • 1 maand later ...
Geplaatst:

Ziet er heerlijk uit. Ik ga het een keer proberen.

oyodental levert tandheelkundige apparatuur online.

Geplaatst:

Er bestaat ook nog een soort waterspinazie / kangkung met paarse stengels. Het blad ziet er ook wat breder en donkerder uit. Die groeit beter in het water, terwijl de groene variant beter op de oever groeit, zegt mijn moeder.

Op de foto zie je beide varianten. Let wel, als de bladeren in het water hangen worden ze door de vissen opgegeten.

Helaas was dit de enige plant die ik zag, maar ik heb dan ook niet alles bekeken. Mijn ouders hebben ruim 2 hectare land. In Thailand.

20250821_170052.jpg

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.