Jump to content

invriezen van snijbiet?


weknow

Recommended Posts

Enkele vragen aan mensen die hiermee wellicht ervaring hebben:

Kun je snijbiet-stelen in stukjes goed invriezen en zo smakelijk bewaren?

Blancheren....2 a 3 minuten?

Ca. half jaar bewaarbaar?

 

Kan er eigenlijk niet echt iets over vinden. Heb erg veel snijbiet staan. Lekker! Maar elke week 3x op het menu is te veel van het goede. Wil een deel in de tuin laten staan om zo lang mogelijk in de winter te kunnen oogsten. Maar wil ook wat ruimte maken en zou het jammer vinden als goede groente verloren gaat. Vandaar deze vragen.

 

Bedankt alvast!

In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Rauw invriezen werkt prima! Blad behandel je net als boerenkool inderdaad. De snijbiet van vorig jaar was nog goed

Vacumeren, ook geen ervaring mee. Al dat extra plastic weerhoudt me er toch van zo'n apparaat te kopen. Maar zonder vacuüm werkt dus ook.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...