thea Posted October 28, 2013 Share Posted October 28, 2013 As als smaakmaker.Er stond een artikel in de krant over AS,wou jullie dit meegeven.Kan er niets op google vinden? Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnetha Posted October 28, 2013 Share Posted October 28, 2013 As? Van een peuk of van de kachel? Geen idee. Oren klapperen haha Quote Yeah we zijn in het bezit van een 100m2 moestuin! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thea Posted October 28, 2013 Author Share Posted October 28, 2013 van rode bietblad preiblad ,hooi en citroenas .In de oven of kacheltje Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnetha Posted October 28, 2013 Share Posted October 28, 2013 Ik zie nu de afbeeldingen pas. Haha. Ja zit wel wat in. Denk maar eens aan bbq kruiden die stoi je op de hete kolen. Geeft smaak aan het vlees. Quote Yeah we zijn in het bezit van een 100m2 moestuin! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erny Posted October 28, 2013 Share Posted October 28, 2013 In het Engels komt er wel wat tevoorschijn, zoeken op "edible ash" http://onmilwaukee.com/dining/articles/edibleash.html http://bakingmadeeasy.com/featured-recipes/mixed-nut-cigar-cookies-with-edible-ash-for-dipping/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thea Posted October 28, 2013 Author Share Posted October 28, 2013 @Erny Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piroska Posted October 28, 2013 Share Posted October 28, 2013 Je kan inderdaad geitenkaasjes met as kopen, ik heb ze wel eens gezien, maar niet gegeten, mijn broer wel hij vond het lekker. Op de pizza uit de leemoven zit op de onderkant altijd as, je legt hem op de bodem van de oven en daardoor eet je ook altijd wat as. Wij zorgen dan ook dat het een " lekker asje" is door op het laatst met een ander soort hout af te stoken en/of wat uienschillen erbij te gooien. Is denk ik hetzelfde idee? Wij koken hier 7 maanden per jaar buiten op hout en met wind en woei wil er nog weleens as in het eten raken, wij eten dus heel vaak as Quote http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bit Posted October 28, 2013 Share Posted October 28, 2013 potas - as - kalium ( hoge mate van ) is toch ook voor de mens goed ? bbq daarentegen niet. Helemaal niet zelfs. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thea Posted October 28, 2013 Author Share Posted October 28, 2013 Die wij hebben geproeft en gekocht was koemelkkaas met as het is de Morbier uit Jura met de aslaag in het midden Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted October 31, 2013 Share Posted October 31, 2013 Hier ook geitenkaas en ook rauwmelkse koemelk met as..als je op deze fotolink naar Google afbeeldingen kijkt zie je heel veel kaassoorten met as: https://www.google.fr/search?q=fromage+cendre&client=firefox-a&hs=huB&rls=org.mozilla:nl:official&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=iDNyUvDjDsrAswa5qYHACg&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1366&bih=664&dpr=1 Van origine was de as bedoeld om insecten af te weren of om te zorgen dat de kazen niet aan elkaar plakten bij het stapelen.Nu is het meer een culi-ding... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
thea Posted October 31, 2013 Author Share Posted October 31, 2013 Hier in de krant staat Kaasmakers gebruiken van oudsher as om het rijpen te bevorderen.Een lage midden in de kaas. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.