Jorieke123 Posted November 19, 2013 Share Posted November 19, 2013 Om weer eens wat anders te proberen, maakte ik vorige week dit gerecht: http://www.hermandenblijker.nl/Actueel/Column/191/Herman_den_Blijker_over_varkensnek Met wat kleine aanpassingen, en daarna niet gebakken op zo'n groen ei. Maar gewoon in de pan. Als test. Ik had een mooi stuk van zo'n 500 gram: Die moest een tijdje in de marinade: (Ahornsiroop heb ik weggelaten, ik heb wat meer suiker en appelstroop toegevoegd) Daarna dus in de oven, op een lage temperatuur. Het duurde een hele tijd voordat het vlees de gewenste kerntemp. had. De volgende dag heb ik er plakken van gesneden, en die weer even op een hoog vuur gebakken in de pan (bij gebrek aan groen ei of andere bbq). We moesten even wennen aan de marinade, vooral de azijn-smaak. Toch die ahornsiroop toe moeten voegen? Nou ja, na een paar happen smaakte het al beter. Het vlees was in ieder geval erg zacht en mals. Dus dat was zeker een succes! Ik heb nog wat plakken bewaard om later een keer te bakken. Volgende keer proberen we ook eens een andere marinade. Quote Veldvee-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gemma Posted November 19, 2013 Share Posted November 19, 2013 Ziet er goed uit Jorieke, top! Quote http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariekeenfrance Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 dat ziet er lekker uit! In dec. kopen wij een half varken dus zet het recept even opzij! Quote Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thea Posted January 7, 2014 Share Posted January 7, 2014 Ik doe het met buikspek 24 uur in de pekel van 4 eetl suiker en 4 eetl zout en beetje eigen peperflake's.Dan 1 uur bakken/bradenin de oven op 230 graden en dan op de kachel langzaam gaarworden.Fantastiek. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.