Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Recepten met paddenstoelen


Stan

Recommended Posts

Nu er steeds meer leden aan de paddenstoelkweek gaan is het ook wel even tijd om wat andere geheimen van de paddenstoelen prijs te geven. Dat gaat in de vorm van recepten. Van broodjes,voorgerechten en maaltijden met zowel reguliere als vegetarische gerechten. En van roerbak tot stoofpotjes. Heb je een mooi recept met paddenstoelen zet deze dan hier ook neer om met de anderen te delen.

 

Gevulde champignons

 

Ik begin met een voorafje of tussen gerecht(snack) gevulde champignon's simpel te doen en erg lekker. Neem per persoon 1 portobello of 2 a 3 grotere champignons. Haal de steeltjes er af en vul de champignons met wat verse rucola en een pittige oude kaas. Naar gelang je smaak kies je een kaas hoe jonger hoe romiger en hoe ouder is dat pittiger. Doe er een beetje tijm op en wat (zee)zout en peper naar smaak. Bak in een koekenpan even 5 min de bodems van je champignons op een laag vuur. Doe de champignons dan in een ovenschaal of op een bakplaat en zet ze nog 15 minuten op 200 graden in de oven.

variaties te over. Je kan er b.v. wat ham(of ander vlees(waren)) of stukjes peper,paprika of tomaat erbij doen.

Foto komt later.

 

Er zullen snel verschillende recepten bij gaan komen.

Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl

Link to comment
Share on other sites

Ik geef hier paddenstoelen aan dus, ja graag. ik geef enkel in de start-tekst aan dat er steeds meer mensen gaan en willen kweken. Dat is ook veel beter dan dat iedereen het bos in gaat om te plukken en als je dan veel paddenstoelen hebt wil je er ook wat mee gaan doen.

Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl

Link to comment
Share on other sites

Die portobello's vul ik ook wel graag met uitgebakken spekjes, geitenkaas en daarna (als ze uit de oven komen) nog wat nootjes en honing.

Verder vind ik paddenstoelen door de risotto ook altijd erg lekker, ik heb er geen recept voor. Gewoon toevoegen terwijl je de risotto al een tijdje in de pan hebt, en verder bereiden.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...