Posted April 9, 201411 yr Graag om het overzichtelijk te houden in elke reactie een recept tzatziki ingrediënten3 komkommers180 ml yoghurt1 eetlepel fijngehakte verse munt1 teentje knoflook, geperstvoorbereidenVerwijder de zaadjes uit de komkommers en snijd het vruchtvlees fijn. Doe de komkommer in een vergiet, bestrooi hem met 2 theelepels grof zeezout en laat hem 15 minuten staan.bereidenSpoel de komkommer af met koud water en laat hem uitlekken op keukenpapier. Meng de komkommer in een kom met de yoghurt, munt en knoflook. bron Voedselkollektief AlmereBiologisch voedsel van Flevolandse boeren voor een eerlijke prijs
April 9, 201411 yr Author Vietnamese mihoensalade met roergebakken biefstuk (Bun bo) INGREDIENTEN 4 PERSONEN 500 gr biefstuk - 1 spriet sereh - 2 tenen knoflook - 1/2 el mild kerriepoeder - 6 el Nuoc Mam vissaus - 250 gr mihoen - 100 gr tauge - 1/2 krop ijsbergsla - 1/2 komkommer - 2 bosuitjes - 2 el verse munt, fijngehakt - 2 el olie - 50 gr drooggeroosterde pinda's - 3 el verse koriander, fijngehakt - Versgemalen zwarte peper - kokend water. HULPMIDDELENEen kom, een vergiet, een zeef, een wok en enkele grote borden VoorbereidingSnijd de biefstuk in reepjes. Snijd de sereh in stukjes. Hak de tenen knoflook fijn. Roer in een kom de sereh, de knoflook met de kerriepasta, peper en eenderde deel van de Nuoc Mam tot een marinade. Schep de biefstuk erdoor en laat de reepjes ongeveer 30 minuten marineren.BereidingswijzeLaat de mihoen in circa 3 minuten in een pan met kokend water gaar worden. Laat de mihoen in een vergiet uitlekken en afkoelen. Doe de tauge in een zeef en schenk het kokende water erover. Laat ook de tauge uitlekken en afkoelen. Snijd de sla in dunne reepjes en de komkommer in dunne plakjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Verdeel de sla met de tauge, komkommer, bosui en munt over de borden. Schep de mihoen in het midden. Verhit de olie in een wok en roerbak de biefstukreepjes met de marinade in circa 3 minuten bruin en gaar.ServeertipsSchep de biefstuk op de mihoen. Schep over elk bord nog een lepel Nuoc Mam en strooi de pinda''s en koriander erover. bron Voedselkollektief AlmereBiologisch voedsel van Flevolandse boeren voor een eerlijke prijs
April 9, 201411 yr Author Quinoasalade met Tomaat en Munt Ingrediënten Porties: 4 600 ml water200 gr quinoa50 gr rozijnen1 mespuntje zout2 middelgrote tomaten, in stukjes1 middelgrote ui, fijngesneden10 radijsjes, in vieren1/2 komkommer, in stukjes2 eetlepels amandelschilfers, geroosterd4 eetlepels verse munt, fijngesneden2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden1 theelepel gemalen komijn4 eetlepels limoensap2 eetlepels sesamoliezout naar smaakBereidingswijze Voorbereiding: 40min › Bereiding: 15min › Klaar in:55min Het water in een kleine sauspan aan de kook brengen. Quinoa, rozijnen en een vleugje zout toevoegen en in een gesloten pan 12-15 minuten laten sudderen. Van het vuur halen en tot kamertemperatuur laten afkoelen.Tomaat, ui, radijs, komkommer en amandelen in een grote kom door elkaar scheppen. De afgekoelde quinoa erdoor roeren en op smaak brengen met munt, peterselie, komijn, limoensap, sesamolie en zout. 1-2 uur in de koelkast zetten alvorens te serveren. bron Voedselkollektief AlmereBiologisch voedsel van Flevolandse boeren voor een eerlijke prijs
April 10, 201411 yr Frittata met spinazie, feta en munt 3 eetlepels olijfolie250 gr prei300 gr verse spinazie (liefst een stevig soort) gewassen8 grote eieren, geklopt2 eetlepels verse munt, fijngesneden150 gr feta, in kleine blokjes4 zongedroogde tomaten op olie, in dunne reepjes Bereidingswijze:Verwarm de oven voor op 170 graden (of 150 graden heteluchtoven) Maak de prei schoon en snij in dunne ringen. Smoor de prei in 2 eetlepels olie op halfhoog vuur gaar. Voeg de spinazie toe en bak nog ongeveer 5 minuten tot de spinazie is geslonken. Giet af en laat eventjes afkoelen. Meng in een grote kom de eieren, de feta, munt en de zongedroogde tomaten door elkaar. Voeg de groenten en peper en zout naar smaak toe en roer alles goed door. Vet een lage ovenschaal/taartvorm in met olie. Giet het ei-groente-mengsel in de vorm en bak de frittata in ongeveer 40-45 minuten gaar in het midden van de oven. Laat de frittata eventjes afkoelen voordat je hem aansnijdt. Echt super lekker, vooral door de munt!
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.