Jump to content

Wil je minder Advertenties?

Maak dan nu een account of log in!

Image Image Image Image Image

Featured Replies

Posted

Graag om het overzichtelijk te houden in elke reactie een recept

 

tzatziki

 

ingrediënten

3 komkommers

180 ml yoghurt

1 eetlepel fijngehakte verse munt

1 teentje knoflook, geperst

voorbereiden

Verwijder de zaadjes uit de komkommers en snijd het vruchtvlees fijn. Doe de komkommer in een vergiet, bestrooi hem met 2 theelepels grof zeezout en laat hem 15 minuten staan.

bereiden

Spoel de komkommer af met koud water en laat hem uitlekken op keukenpapier. Meng de komkommer in een kom met de yoghurt, munt en knoflook.

 

bron

Voedselkollektief Almere

Biologisch voedsel van Flevolandse boeren voor een eerlijke prijs

  • Author

Vietnamese mihoensalade met roergebakken biefstuk (Bun bo)

 

INGREDIENTEN 4 PERSONEN

 

500 gr biefstuk - 1 spriet sereh - 2 tenen knoflook - 1/2 el mild kerriepoeder - 6 el Nuoc Mam vissaus - 250 gr mihoen - 100 gr tauge - 1/2 krop ijsbergsla - 1/2 komkommer - 2 bosuitjes - 2 el verse munt, fijngehakt - 2 el olie - 50 gr drooggeroosterde pinda's - 3 el verse koriander, fijngehakt - Versgemalen zwarte peper - kokend water.

 

HULPMIDDELEN

Een kom, een vergiet, een zeef, een wok en enkele grote borden

 

Voorbereiding

Snijd de biefstuk in reepjes. Snijd de sereh in stukjes. Hak de tenen knoflook fijn. Roer in een kom de sereh, de knoflook met de kerriepasta, peper en eenderde deel van de Nuoc Mam tot een marinade. Schep de biefstuk erdoor en laat de reepjes ongeveer 30 minuten marineren.

Bereidingswijze

Laat de mihoen in circa 3 minuten in een pan met kokend water gaar worden. Laat de mihoen in een vergiet uitlekken en afkoelen. Doe de tauge in een zeef en schenk het kokende water erover. Laat ook de tauge uitlekken en afkoelen. Snijd de sla in dunne reepjes en de komkommer in dunne plakjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Verdeel de sla met de tauge, komkommer, bosui en munt over de borden. Schep de mihoen in het midden. Verhit de olie in een wok en roerbak de biefstukreepjes met de marinade in circa 3 minuten bruin en gaar.

Serveertips

Schep de biefstuk op de mihoen. Schep over elk bord nog een lepel Nuoc Mam en strooi de pinda''s en koriander erover.

 

bron

Voedselkollektief Almere

Biologisch voedsel van Flevolandse boeren voor een eerlijke prijs

  • Author

Quinoasalade met Tomaat en Munt

 

Ingrediënten

 

Porties: 4

 

600 ml water

200 gr quinoa

50 gr rozijnen

1 mespuntje zout

2 middelgrote tomaten, in stukjes

1 middelgrote ui, fijngesneden

10 radijsjes, in vieren

1/2 komkommer, in stukjes

2 eetlepels amandelschilfers, geroosterd

4 eetlepels verse munt, fijngesneden

2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden

1 theelepel gemalen komijn

4 eetlepels limoensap

2 eetlepels sesamolie

zout naar smaak

Bereidingswijze

 

Voorbereiding: 40min › Bereiding: 15min › Klaar in:55min

 

Het water in een kleine sauspan aan de kook brengen. Quinoa, rozijnen en een vleugje zout toevoegen en in een gesloten pan 12-15 minuten laten sudderen. Van het vuur halen en tot kamertemperatuur laten afkoelen.

Tomaat, ui, radijs, komkommer en amandelen in een grote kom door elkaar scheppen. De afgekoelde quinoa erdoor roeren en op smaak brengen met munt, peterselie, komijn, limoensap, sesamolie en zout. 1-2 uur in de koelkast zetten alvorens te serveren.

 

bron

Voedselkollektief Almere

Biologisch voedsel van Flevolandse boeren voor een eerlijke prijs

Frittata met spinazie, feta en munt

 

3 eetlepels olijfolie

250 gr prei

300 gr verse spinazie (liefst een stevig soort) gewassen

8 grote eieren, geklopt

2 eetlepels verse munt, fijngesneden

150 gr feta, in kleine blokjes

4 zongedroogde tomaten op olie, in dunne reepjes

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden (of 150 graden heteluchtoven)

 

Maak de prei schoon en snij in dunne ringen. Smoor de prei in 2 eetlepels olie op halfhoog vuur gaar.

 

Voeg de spinazie toe en bak nog ongeveer 5 minuten tot de spinazie is geslonken. Giet af en laat eventjes afkoelen.

 

Meng in een grote kom de eieren, de feta, munt en de zongedroogde tomaten door elkaar.

 

Voeg de groenten en peper en zout naar smaak toe en roer alles goed door.

 

Vet een lage ovenschaal/taartvorm in met olie. Giet het ei-groente-mengsel in de vorm en bak de frittata in

 

ongeveer 40-45 minuten gaar in het midden van de oven. Laat de frittata eventjes afkoelen voordat je hem aansnijdt.

 

Echt super lekker, vooral door de munt!

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...