Geplaatst: 22 april 201114 j Ik heb 2 soorten radicchio, een rode en 1 met (op de foto op het zakje zaad) geel blad en rode spikkels. Nu is die laatste plant bij mij groen... en ontzettend bitter. Doe ik wat stoms? Had ik de planten moeten bleken? Of net zo telen als witlof? (in bakken in de kelder oid) Je zaait ze in de zomer (juni), en in de lente lopen ze dan weer uit. Ze zijn de winter aardig goed doorgekomen (in de vollegrond), op wat versnottingen na. En nu worden het flinke kroppen! Maar niet lekker dus... zelfs 1 blaadje door de salade proef je al. De rode variant is wel aardig te eten, de groen/spikkels dus niet. Het gaat om de (rode) radicchio Verona en de (geel/groene met spikkels) Variegata di Castelfranco. Op het zakje staat niet iets over teelt in het donker, ik zal vanavond nog even neuzen op het wijde web. Maar mocht iemand hier dus ervaring hebben....? Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 23 april 201114 j Over die andere kleurvariant weet ik niks, maar radicchio is altijd erg bitter, die rode een beetje gemengd door veel andere soorten sla gaat nog wel, maar ik eet er geen broodje kaas mee of zo...bah! Ook wel iets bitter maar wel erg lekker vind ik groenlof (ook familie van ...). Even a broken clock is right twice a day
Geplaatst: 23 april 201114 j Auteur Ik zal morgen eens een foto maken. Die rode vormt namelijk een losse flodder van groen/rood blad. En (nog?) geen krop met rood en wit. Vandaar dat ik denk aan binnenteelt... Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 24 april 201114 j ik kweek t niet omdat ik t niet lekker vind juist omdat het te bitter is als sla.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.