Jump to content

Tuinkerssoep


Claudia69

Recommended Posts

Nodig: een aardappel (bloemig type), een flinke portie tuin- of landkers (barbarakruid), een paar ajuinen of preiwitten, eventueel een stukje knolselder of een peterseliewortel, kippenbouillon.

 

Bereiding: de aardappel, ajuinen of prei en de selder klein snijden en aanstoven in wat boter, bouillon toevoegen, laten doorkoken tot de aardappelblokjes vrijwel gaar zijn en dan de fijngesneden tuinkers toevoegen. Nog even laten doorkoken, mixen en op smaak brengen met peper en zout.

 

Ik maak deze soep 'op het zicht' en met wat ik in huis heb (met ajuin of prei, met selder of zonder selder) en ze smaakt een beetje naar waterkerssoep, maar net iets pittiger, vind ik.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...