Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Ronde komkommers


Vrouw Wortel

Recommended Posts

De laatste keer dat we in Australië waren hebben we voor een vriend(je) (hij zit op de Groene School) zaden meegenomen van ronde komkommers. Hij heeft ze dit voorjaar gezaaid in de kas en daarna in de volle grond gezet. Dit zijn de eerste foto's, met Ipad genomen dus de foto-kwaliteit laat te wensen over!image50231405689112.jpgimage91801405689113.jpg

Link to comment
Share on other sites

Weet je het ras toevallig?

 

Op zich zijn ronde of ovale komkommers niet zo uitzonderlijk. In onze winkels zul je ronde en allerlei andere vormen en kleuren niet zo gauw aantreffen, inderdaad. Maar onder liefhebbers en bij wat meer op oude variëteiten georiënteerde zaadwinkels kom je van alles tegen.

 

Een van de wonderlijke ontdekkingen van iemand die "echt" gaat moestuinieren is al heel snel dat er zo enorm veel bestaat aan vrij onbekende gewassen, soorten, kleuren, rassen, vormen en smaken Welkom ook daarvoor op dit forum, ha, ha!! Dat komkommers niet lang en recht en groen en bijna smaakloos waterig hoeven te zijn, was een jaar of zo geleden even een hype op het internet zelfs.

In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

Link to comment
Share on other sites

Beetje off-topic: Haha, zou grappig zijn als er in België en Nederland ook zo een zaai advies opstond onderverdeeld in verschillende regio's van het land.

 

Heel andere komkommer dan dat wat je hier in de winkel vind, mooi rond en ivoorkleurig

Link to comment
Share on other sites

Ze doen er niet alleen aan denken Maarten , het zijn zelfs dezelfde komkommers . Citroenkomkommer (crystal lemon) en crystal apple zijn verschillende benamingen voor hetzelfde ras.

-- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --

Link to comment
Share on other sites

Ze zien er in het echt geler uit en minder perfect rond dan op de foto van het zakje, maar dat is wel vaker zo vermoed ik. Had je die echt in de tuin (buiten in volle grond) staan of stonden ze in een kas?

 

Gewoon in de volle grond. Deden het erg goed hier. De soort komt uit Nieuw Zeeland dus is wel wat gewend.

Link to comment
Share on other sites

Volgens mij zijn het verschillende rassen, want de crystal apple is groen en de crystal lemon duidelijk geel op de productfoto's. De crystal lemons die een vriendin van mij heeft zijn ook geel.

 

Ze zijn groen als ze in de groeifase zitten en als ze af rijpen worden ze geler. Hoe langer ze aan de plant zitten hoe geler ze worden. Op mij foto zie je ook die verschillen. Maar het zou kunnen dat het verschillende soorten zijn.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Ik heb ze nu ook groeien in de tuin. Ze waren verleden jaar spontaan gaan groeien een de tuin waar de kippen zitten. Waarschijnlijk hebben mensen er afvalresten gegooid. En nu dit jaar hebben we een plantje in onze tuin ervan.

Maar wat is de herkomst ervan en wanneer zijn ze eigenlijk rijp om te eten

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...