Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

2e post


TimHoorn

Recommended Posts

Omdat het wel netjes is om mezelf voor te stellen, doe ik dat bij deze!

 

Mijn naam is Tim (29 jaar) en samen met mijn vriendin (24 jaar) hebben wij sinds dit jaar een bescheiden volkstuin van 50m2. We hebben een klein beetje fruit staan (aardbeien, blauwe bes en framboos), verschillende kolen, sperzie- snij- en citroenbonen, bladgroenten, wortelen, prei en de ui is er alweer uit vandaan. Ook hebben we een paar komkommerplanten staan die het perfect doen!

 

Onze tuin heeft 8 jaar onder plastic gelegen, dus de boden bevat bijna geen organisch materiaal meer... Ik heb mij verdiept in composteren en ben daar druk mee bezig om volgend jaar de bodem een stuk losser, fijner en vochtvasthoudender te maken. Ook ben ik sinds kort begonnen met mulchen waarvoor ik gebruik maak van de bodembedekking van ons konijn (houtvezel, hennepvezel, kattenbak-houtkorrels en een beetje hooi). Ik werk al een aantal jaar bij de Welkoop, maar heb eigenlijk nooit stil gestaan dat het hebben van een moestuin zoveel plezier gaf! Op mijn vrije dag zit ik nu vaak in de tuin en niet achter de computer (nu dus wel even...) en de tijd vliegt werkelijk voorbij!! Wij gebruiken geen chemische middelen (kunstmest, plaagbestrijding) en proberen ook zo weinig mogelijk aan bestrijding te gebruiken. Wij hopen dat we het dit jaar voor elkaar krijgen om er een succesvol jaar van te maken en hebben al een optie op de tuin naast ons om volgend jaar erbij te nemen, zodat we een tuin van 100m2 hebben. Dan kan ook de grote compostbak komen .

 

Het leukste van de moestuin? Ik denk leeftijdgenoten vertellen dat je een moestuin hebt. En af en toe wat weg te geven!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...