Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Vruchtjes (augurkplant) sterven af


Recommended Posts

Mijn plant begint eindelijk meer vruchtjes te krijjgen! Alleen er is 1 maar.. De eerste vrucht is er nadat ie ongeveer 2 a 3 cm groot was afgevallen omdat ie afgestorven was, en nu is de 2e bij dezelfde grootte ook aan het afsterven... Iemand enig idee wat er aan de hand is??

Nu kan ik nog steeds niet zien wat voor plant het nu daadwerkelijk is! Hij groet verder wel als kool maar ik baal wel van de vruchten want dan heb ik aan de groei ook niks natuurlijk!

 

Groetjes Trish

 

2014072611371530181406370210.jpg2014072611372769521406370215.jpg2014072611465390951406370221.jpg

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Bijna de hele dag de bovenkant van de plant en vanaf 2/3 naar onderen vanaf een uurtje of 2 s middags tot een uurtje of 8 in de avond (als er zon is natuurlijk) Hij staat vol in de zon dus. 2 x per dag water, 1 keer per week voeding (vloeibaar).

 

Groetjes

Link to comment
Share on other sites

Je topictitel is wel wat onduidelijk... Staat niet om welke vruchtjes het gaat (pompoen waarschijnlijk?). Misschien kan je hem aanpassen (via Editknop onder je geplaatste eerste bericht) zodat andere mensen ook nog eens wat aan dit topic hebben... want dan is je vraag, en de gegeven antwoorden, via de zoekfunctie terug te vinden.

 

En er zijn trouwens ook al een aantal topics over afstervende vruchten aan courgette en pompoenplanten.

Link to comment
Share on other sites

Dat is het hem nou juist... Zoals al in een eerder vermelde topic heb ik deze plant gekocht als augurk plant maar hij ziet er niet zo uit. Eerder is er gezegd dat het enige wat ik kan doen is afwachten tot er een vrucht aanhangt om zeker te weten wat voor plant het is, vandaar dat ik het niet in de titel vemeld heb..

 

Groetjes

Link to comment
Share on other sites

Niemand verder een idee?

 

Zou het met (niet) bestuiving te maken kunnen hebben? Aan de vruchtaanzet te zien lijkt het alsof ze uitdrogen of zo, maar ze krijgen zeker genoeg water.. Het kleine vruchtje is eerst mooi bol en glad, dan gaat ie soort van verschrompelen en vervolgens laat ie los van de steel!

 

Weet iemand wat er aan de hand is alsjeblieft???

 

Groetjes

Link to comment
Share on other sites

Als het goed is, zijn het geen pompoen planten, ik heb ze gezaaid als augurkplanten maar weet niet echt of er wel de goede zaden in de verpakking zaten... Het waren in ieder geval geen pompoenzaden want die zijn groter.

In ieder geval, ze staan in de volle grond en er zit enkel grond onder, geen stenen in de bodem o.i.d. Wat betreft het grondwater, kan ik dit checken?

 

Groetjes en bedankt alvast!

Link to comment
Share on other sites

Het grondwater is doorgaans hetzelfde als het slootwater niveau. Als dat ongeveer 70 cm diep is kan de plant onder normale omstandigheden goed zelf voor zijn water zorgen. Ik zou de plant in dat geval dan spaarzaam water geven. Het is namelijk zo dat planten zoals meloen en pompoenachtige die een overvloed aan water krijgen tijdens de vruchtzetting moeilijker vruchten geven.

Echte mannen komen thuis met honger ipv bloemen

Link to comment
Share on other sites

Is het geen meloen?

 

 

Ik zou het niet weten, qua vorm van de bolle vruchtjes zou je zeggen van wel maar ik hoop het niet want de plant is opgebonden en ik denk niet dat een staande plant een meloen kan houden qua gewicht..

 

Gr

Link to comment
Share on other sites

Kan je niet één vruchtje met de hand gaan bestuiven en kijken wat het dan doet? Misschien is het een plant die dat nodig heeft? En als die niet bestoven worden, sterven ze af.

 

Maar moeten de vrouwelijke bloemen dan niet open staan? want zover is het nog niet eens gekomen.. Ik heb wel geprobeerd om met wat stuifmeel van de mannelijke bloemen aan de buitenkant van de knopjes te 'smeren' maar dit ging niet echt heel goed..

 

Groetjes

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...