KimvG Geplaatst: 1 september 2014 Share Geplaatst: 1 september 2014 Hoi, Mijn vader heeft als experiment een klein veldje spelt in zijn volkstuin laten groeien. We hebben de spelt zaterdag geoogst, maar nu blijkt mijn vader geen idee te hebben hoe hij het verder moet verwerken. Ik kan op internet alleen wat informatie vinden over hoe dit in het groot gebeurt, maar niets over hoe je zelf spelt kunt doppen. Heeft iemand enig idee hoe we dit zouden kunnen doen...? Bedankt!! Kim Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
geedee Geplaatst: 1 september 2014 Share Geplaatst: 1 september 2014 Je kunt malen in een koffiemolen als je niks anders hebt en voor het kaf eraf te krijgen 2 stoeptegels?? Het wordt een mooi handwerkje....maar dan heb je ook wat filmpjehttp://www.molen-ertvelde.be/node/49 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
RobO Geplaatst: 1 september 2014 Share Geplaatst: 1 september 2014 (aangepast) wij drogen het graan eerst een maandje, moet 16 % vochtig zijndan meppen in een kussensloop met een stokdan wannen als het ff goed waaitdan in de koffiemolen 2 september 2014 aangepast door Gast Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
bildtker Geplaatst: 1 september 2014 Share Geplaatst: 1 september 2014 Om te dorsen kun je gebruik maken van een dorsvlegeldit is een stok met aan het eind en knuppel,waarmee je op het stro met de halmen slaat daarna alle stro uitschudden en het verzamelde graan op de wind schonen Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
aalterse-willy Geplaatst: 1 september 2014 Share Geplaatst: 1 september 2014 Dorsen zoals vroeger. zonder arbeid komt ge nooit aan zuiver graan hoor, en dan moet ge het nog malen om meel te krijgen en daarna kunt ge er brood van bakken. Dacht ge nu echt dat het brood zomaar aan de bomen groeit? Quote Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
bildtker Geplaatst: 3 september 2014 Share Geplaatst: 3 september 2014 met dat dorsen zoals vroeger kun je veel agressie kwijt zelf twee jaar geleden iets van 100 kilo gerst gedorst op deze manier Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
KimvG Geplaatst: 7 september 2014 Auteur Share Geplaatst: 7 september 2014 Bedankt voor jullie reacties! Nou, dat wordt nog een heel karwei, dan. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.