Happie Posted October 23, 2014 Posted October 23, 2014 Hallo, ik heb een heleboel vragen over inmaken en bewaren.Wie kan me helpen?1. Met een sappan heb ik flink wat sap (appel, kersen, zwarte bessen, frambozen) gemaakt. Meteen in hete steriele flessen (in vaatwasser gewassen, 10 min. in oven van 100 gr., elastieken gewassen met soda, gekookt in water en laten uitlekken) gegoten en op kop gezet. Maar ik heb geen suiker toegevoegd. Is dit sap nog lang te bewaren of had ik het daarvoor nog moeten wecken? 2. Zo ook met appelmoes, ik heb geen suiker toegevoegd. 3. Kan ik pastasaus met gehakt wecken en zo ja, hoe moet ik dat doen? 4. Kan ik soep wecken die met een roux is gemaakt? Of soep-met-gehaktballetjes? Ik ben gewoon bang dat ik veel werk stop in het hele proces en dat ik door onwetendheid zo meteen iemand ziek maak. Maar we zijn een jong gezin, wonen in een groene omgeving en iedereen stopt ons heel veel fruit en groenten toe. Als ik die regelmatig verwerk dan hoef ik niets weg te gooien en heb ik een voorraadje voor drukke tijden. Alvast bedankt voor jullie antwoord. Quote
Erny Posted October 23, 2014 Posted October 23, 2014 Als je de zoekfunctie rechtsboven gebruikt en bijvoorbeeld : "wecken vlees" intypt dan krijg je als resultaat een aantal topics die o.a. gaan over het wecken van vlees. Denk dat als je die topics doorleest je al een stuk wijzer wordt en antwoorden op je vragen hebt. En hier nog een handig topic:random-vragen-over-wecken-en-inmaken-t10568-20.html Quote
RvO Posted October 23, 2014 Posted October 23, 2014 Nog een linkje. Een site met veel info over allerlei manieren van inmaken: http://weckenonline.eu/ Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.