Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hallo, ik heb een heleboel vragen over inmaken en bewaren.

Wie kan me helpen?

1. Met een sappan heb ik flink wat sap (appel, kersen, zwarte bessen, frambozen) gemaakt. Meteen in hete steriele flessen (in vaatwasser gewassen, 10 min. in oven van 100 gr., elastieken gewassen met soda, gekookt in water en laten uitlekken) gegoten en op kop gezet. Maar ik heb geen suiker toegevoegd. Is dit sap nog lang te bewaren of had ik het daarvoor nog moeten wecken?

 

2. Zo ook met appelmoes, ik heb geen suiker toegevoegd.

 

3. Kan ik pastasaus met gehakt wecken en zo ja, hoe moet ik dat doen?

 

4. Kan ik soep wecken die met een roux is gemaakt? Of soep-met-gehaktballetjes?

 

Ik ben gewoon bang dat ik veel werk stop in het hele proces en dat ik door onwetendheid zo meteen iemand ziek maak. Maar we zijn een jong gezin, wonen in een groene omgeving en iedereen stopt ons heel veel fruit en groenten toe. Als ik die regelmatig verwerk dan hoef ik niets weg te gooien en heb ik een voorraadje voor drukke tijden. Alvast bedankt voor jullie antwoord.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...