Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Dat ziet er mooi uit!

 

Geuren die zepen ook lekker en blijft die geur ook in de zeep zitten na meerdere keren gebruik? Heb ooit weleens zelfgemaakte zeep gekocht en daar was de geur na een paar wasbeurten er al vanaf en dat is jammer. Zelf zeep maken (waar de geur er dus wel inblijft zitten) lijkt mij wel leuk om te doen.

Geplaatst:

Ha, ik zie het nu pas. Ja, dat was leuk: Nasuada en haar meiden.

 

En Flup: dat met die geur is inderdaad ingewikkeld. Hangt namelijk af van de geur en de methode die je gebruikt met zeepmaken. In de industrie komt de geur er pas bij als de zeep al verzeept is. Bij zelf zeepmaken gaat de geurolie mee met de andere oliën, en worden dus ook gedeeltelijk verzeept.

 

Maar zeep zonder geurstof heeft van zichzel ook geur, zeepgeur. Kan heerlijk zoet overkomen (als je er van houdt, zoals ik)

Geplaatst:

We willen binnenkort onze knotwilgen snoeien/knotten, en weer heel wat takken in de grond steken voor meer wilgen. Van de dunnere takken wil ik graag zoiets maken:

 

15800x60052781448445809.JPGP605056954271448445817.jpg

 

Misschien is het leuk om dat met een groepje te doen? Het zijn dus een beetje 2 verschillende taken, want het zagen en slepen en boren van gaten voor de dikke en lange wilgentakken is redelijk zwaar werk, lekker aanpoten.

En het uitzoeken en knippen van mooie takjes voor het te 'vlechten' hek is wat preciezer en rustiger werk. Maar wel met meteen een (hopelijk mooi) resultaat

Geplaatst:

Wat een mooi vlechtwerk zeg..en dat blijft dan lang een heg? Kan je het blijven bijknippen of wordt het later te dik?

Ik hou het in de gaten, ik denk niet dat ik van de winter kan, maar als het toch uitkomt dan wil ik zeker meedoen.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
Die speciale prijs voor het halve varken is voor echt een half varken. Van neus tot staart, met alles er op en er aan. Zodra de slager er aan gaat zagen en snijden gaat de prijs per kilo hard omhoog. We kunnen er zelf wel een paar 'kleinere' stukken van maken (stuk of 3 of 4) zodat de boel wel enigszins te vervoeren en te tillen is

 

Jorieke stel dat ik toch een half varken wil hoelang van ter voren wil je dit dan weten?

Geplaatst:

Jorieke, zijn de beide helften ongeveer gelijk? Het varken heeft natuurlijk maar eén hart, maar is er nog meer verschil tussen een linkse helft en een rechtse helft? Het varken is dan ontweid, of hoe noem je dat, zonder ingewanden?

Ik wil volgend jaar onder andere zelf worst en worstjes maken zonder zetmeel en smaakversterkers. Ik heb een vleeswolf en worstvuller, dus dat moet goed komen. Dus misschien volgend jaar...

It ain't what you do, it's the way that you do it

Geplaatst:
:lol: Voorlopig hebben we even geen varkens op slachtgewicht meer lopen. Als je geduld hebt tot het nieuwe jaar...? Dan moet ik het zo'n 2 weken van te voren weten, zodat de slager zeker weten tijd voor ons heeft.

 

Nee zou dan rond de MTFD zijn

Maar ik denk nog, vooral omdat ik een gedeelte weg zou geven de kop poten en andere stukjes die ik zelf niet zo zie zitten

Geplaatst:

Sorry heel even off-topic, maar Jorieke, wat een leuke sites over de kippen en de varkens! Ook mooi om te lezen hoe de slachtgang van de varkens zo veel mogelijk zonder stress gaat. Jullie zijn echt geweldig bezig zo, ik zou willen dat er veel meer dieren op deze manier werden gehouden.

Geplaatst:

@Angela: denk er maar goed over na

 

@Judith: Ja, beide helften zijn verder hetzelfde. Je krijgt in dit geval dan echt een half (of we delen het nog even op in grote delen, zodat je het tenminste achter in je auto krijgt ) varken, met vet en zwoerd. Maar zonder ingewanden, zonder haar, zonder dat-soort-zaken.

 

We willen volgend jaar ook een ouder (4 jaar oud) Wolvarken naar de slager doen. Erg mooi vol en stevig vlees voor het drogen van hammen, pancetta, lomo, etc. etc. Niet voor malse lapjes dus, daar heeft het dier veel teveel beweging voor gehad. Dit gaat om prachtig slowcookvlees. Mooi vlees voor droge worsten, salami's, etc.

 

@Pippi: bedankt voor de complimenten

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...