Jane Doe Geplaatst: 17 december 2014 Geplaatst: 17 december 2014 (aangepast) Vandaag wit brood gebakken, een simpel brood maar lekker.Bloem 500 gSuiker 1 theelepelZout 1 theelepelGist 1 xWater 350 mlKneden 5 min (hand of deegmachine)Rust kamertemp 2 uurVorm of bakplaatRust kamertemp 1 uurOven voorverwarmen 200 graden 30 min bakkenUit de vorm afkoelenSnijden eet smakelijkHoe bakken jullie brood en weten jullie nog lekkere recepten? 18 december 2014 aangepast door Gast Quote
thea Geplaatst: 17 december 2014 Geplaatst: 17 december 2014 op 220 graden en voor verwarmen ook op 220 graden.35 min bakken.kleine stokbroodjes met olijven en kaas Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
martin.b Geplaatst: 18 december 2014 Geplaatst: 18 december 2014 Vandaag wit brood gebakken, een simpel brood maar lekker.Bloem 500 gSuiker 1 theelepelZout 1 theelepelWater 350 mlKneden 5 min (hand of deegmachine)Rust kamertemp 2 uurVorm of bakplaatRust kamertemp 1 uur200 graden 30 minUit de vorm afkoelenSnijden eet smakelijkHoe bakken jullie brood en weten jullie nog lekkere recepten? Ik zou de volgende keer gist gebruiken Bruin brood 500gr volkorenmeel6gr droge gist (of 8)10 gr boter of margarine (of olie)1eetlepel suiker 2eetlepels zout (of 1)350ml melk (of water)1 ei (of geen ei) Je kan met dit recept nogal variëren, het is afhankelijk van je persoonlijke smaak. Quote
Jane Doe Geplaatst: 18 december 2014 Auteur Geplaatst: 18 december 2014 Oven is natuurlijk voorverwarmd en gist gebruikt, alleen vergeten te schrijven. Staat nu wel in het bericht.Brood smaakt goed, vandaag bruin brood en krentenbrood bakken. Quote
Jorieke123 Geplaatst: 18 december 2014 Geplaatst: 18 december 2014 Er is hier een heel topic vol met recepten en ervaringen : broodbakken-een-paar-basis-tips-t1143.html? Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.