Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Muizenruiters als restaurant voor roofvogels


wijo

Aanbevolen berichten

Ik las in het blad Vogels hier een stukje over. Ik heb zelf nog geen ervaring hier mee opgedaan maar wil dit hier toch delen op dit forum:

 

Een muizenruiter dient als winteronderkomen voor muizen. Uilen en andere muizenetende vogelsoorten, zoals de torenvalk en buizerd, hebben al snel in de gaten dat hier een hapje te halen valt. Vooral tijdens strenge winters met sneeuw biedt de muizenruiter aan de uilen en roofvogels een grotere kans om te overleven.

 

De muizenruiter plaats je op een plek, niet te ver verwijderd van broedplaatsen van de kerk- en steenuil, valk. Normaal bestaat een muizenruiter uit zes stokken (een driehoek van drie staande stokken met drie dwarsstokken aan de basis). Op de bodem wordt een dikke laag stro gelegd, daarop een laag graan en leg er vervolgens weer stro overheen. Bovenop worden een ruime hoeveelheid staken gelegd. Het is belangrijk dat er tijdens de winter regelmatig graan in de muizenruiter gestrooid wordt, zodat de muizen voldoende te eten hebben. Uilen en roofvogels hebben het nachtelijk muizenverkeer van en naar de ruiter snel in de gaten. Op die manier hebben ook de uilen en roofvogels tijdens de wintermaanden geen honger.

 

Muizenpiramide74851424863442.jpg

Met vriendelijke groet,

Wim.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weeks later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...