Helly Geplaatst: 19 mei 2011 Geplaatst: 19 mei 2011 Ofwel, als ik t goed begrijp, word t door de olie erdoor te mixen dikker? Dacht dat t door t ei kwam.Dan doe ik er voortaan wel wat minder olie door. Of werkt dat niet zo? Ik heb ooit lekkere knoflooksaus leren maken: yogonaiseverse knoflookpeterseliebeetje zuur van zilveruitjes Peterselie en knoflookteentjes heel fijn hakken, yogonaise aanlengen met wat zuur van de zilveruitjes en daar doorheen de gehakte peterselie en knoflook. Zelf even kijken naar de hoeveelheden, de 1 heeft liever meer knoflook dan de ander en dat geld ook voor het zuur. Ik vind t heerlijk en t is in de koelkast wel een tijdje houdbaar. Iedereen die dat proeft wil zeker geen kant en klare knoflooksaus meer Quote Good things come in small packages
Jorieke123 Geplaatst: 19 mei 2011 Auteur Geplaatst: 19 mei 2011 Minder olie zorgt inderdaad voor wat minder dikke mayo. De ei is voor het binden van de azijn en olie. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Helly Geplaatst: 19 mei 2011 Geplaatst: 19 mei 2011 Owww nu snap ik t. Thanx Jorieke! Quote Good things come in small packages
Jorieke123 Geplaatst: 19 mei 2011 Auteur Geplaatst: 19 mei 2011 Ik heb het recept hier al vermeld met minder olie dan er in het originele recept staat. Je kunt er nog wat minder in doen, maar echt veel minder denk ik niet. Het zal nooit sla-saus worden. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Berti Geplaatst: 19 mei 2011 Geplaatst: 19 mei 2011 In mijn directe omgeveing heb ik een paar veganisten, die hebben me geleerd hoe je mayo zonder ei kan maken. -bodempje ongezoete sojamelk-evenveel zonnebloemolie erbij en gelijk met de staafmixer erdoor-langzaam olie bij blijven voegen en doormixen tot het in begint te dikken-schepje mosterd-peper en zout-eventueel scheutje ketchup of citroenzuur erdoor-alles weer goed erdoor mixen Als hij te dik wordt giet je tijdens het mixen weer sojamelk erbij. Wordt hij te dun dan zonnebloemolie toevoegen en mixen. #Ook kan je aan bovenstaand recept wat knoflooktenen toevoegen en bieslook, dan krijg je prima knoflooksaus. #Als je in plaats van knoflook een blikje tomatenpuree toevoegt bekom je een overheerlijke cocktailsaus. owjaaaaaah zelfgemaakte vegamayo JUMMIEEEEEEen zo makkelijk....blijft zeker 2 weken goed in koelkast als het niet langer i maar dat heb ik nog niet uitgeprobeerd, is te snel op Quote
hansm Geplaatst: 19 mei 2011 Geplaatst: 19 mei 2011 Ik vindt mijn pot met Calve mayo gewoon heeeeeeeel lekker soms wil ik weleens broodje ermee eten,maar omdat dat niet gezond is leg ik er maar wat dunne en weinig tomaat bij Quote Players only love you when they're playing.
Helly Geplaatst: 24 mei 2011 Geplaatst: 24 mei 2011 Vind ik net nog in t zelfde blok als waar de pangang in staat een recept voor: Frisse citroenmayonaise (300ml) 4 el. citroensap3 eidooiers2 thl. zout1 thl. peperrasp van 1 citroen250 ml. olie Alles (in de machine) mengen behalve de olie, de olie er geleidelijk in een dun straaltje bij schenken. Als het te dik is, verdunnen met wat heet water. Maximaal 2 weken houdbaar in de koelkast. Ik heb t zelf nog niet gemaakt/geproefd, maar misschien dat we dat in t weekend gaan doen. De mayo á la Jorieke is afgelopen weekend opgegaan, als laatste voor salade dressing. Dus tijd voor nieuwe mayo. Quote Good things come in small packages
Lisa Geplaatst: 26 mei 2011 Geplaatst: 26 mei 2011 In mijn directe omgeveing heb ik een paar veganisten, die hebben me geleerd hoe je mayo zonder ei kan maken. -bodempje ongezoete sojamelk-evenveel zonnebloemolie erbij en gelijk met de staafmixer erdoor-langzaam olie bij blijven voegen en doormixen tot het in begint te dikken-schepje mosterd-peper en zout-eventueel scheutje ketchup of citroenzuur erdoor-alles weer goed erdoor mixen Als hij te dik wordt giet je tijdens het mixen weer sojamelk erbij. Wordt hij te dun dan zonnebloemolie toevoegen en mixen. #Ook kan je aan bovenstaand recept wat knoflooktenen toevoegen en bieslook, dan krijg je prima knoflooksaus. #Als je in plaats van knoflook een blikje tomatenpuree toevoegt bekom je een overheerlijke cocktailsaus. Kan je in plaats van sojamelk ook gewone melk gebruiken? Quote http://www.hobbyzaden.nlZaden te koop al vanaf 0,25 €.
jasmin Geplaatst: 19 juni 2011 Geplaatst: 19 juni 2011 As requested: mijn recept voor mayo. Men neme: - 2 schone potjes (ik werk met 2 kleine potjes, zodat je niet zo lang hoeft te lepelen uit 1 grote pot. Met alle gedroogde mayo aan de zijkanten enzo ) Ik heb er met een stift 'mayo home made' op gezet - 3 eierdooiers (gebruik het eiwit voor schuimpjessssssss)- zo'n 350 ml olie (ik gebruik alleen zonnebloem olie. het kan met bijna alle soorten, al schijnt druivenpit olie geloof ik de beste te zijn. olijfolie geeft ook echt een smaakje aan de mayo. 100% olijfolie door de mayo is niet zo lekker..)- 1,5 theelepel mosterd- 1,5 theelepel witte wijn azijn- 3 theelepels citroensap- zout- peper- en natuurlijk een maatbeker, een kom, en een mixer. Doe de eierdooiers in een kom met de mosterd, azijn, peper en zout. De eieren moeten trouwens wel op kamer temperatuur zijn. (die van mij zijn dat altijd).Dat mix je door elkaar, en dan begin je heeeeeeeeeeel voorzichtig de olie er bij te DRUPPELEN. Vooral in het begin moet je daar je best op doen. Zodra de mayo dikker wordt, kan je er grotere scheutjes in doen. Maar nooit hele grote scheuten. Zit alle olie er in, dan doe je er nog citroensap bij (je ziet de mayo lichter worden van kleur) en misschien nog wat peper. In het recept staat dat je witte peper moet gebruiken zodat je geen spikkels ziet. Maar ik vind de spikkels mooi, dusik gebruik zwarte peper uit zo'n molentje. Er kan van alles mis gaan met het maken van mayo, maar je moet er gewoon van uit gaan dat het goed gaat (tip van Jamie Oliver )Alles op kamer temperatuur (al is de mosterd dat bij mij nooit), en langzaam gieten/druppelen met de olie. Bij mij is het nog nooit mislukt. Ik bewaar de mayo in de koelkast, zelfs na openen is het nog erg lang goed hoor! Ik heb het nog niet zien bederven en we eten nou ook weer niet elke week patat of aardappeltjes. Net jouw recept gebruikt... wel alles in 1x samengevoegd, en met de staafmixer van onder naar boven gewerkt... een straffe mayo... komt waarschijnlijk door de straffe ingrediënten... maar wel een mooi basis-recept... de persoonlijke variatie zal komen met de herhaling.... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Lisa Geplaatst: 3 juli 2011 Geplaatst: 3 juli 2011 Vrijdagavond ook het recept van Jorieke gemaakt. Ik had nog niet eerder verse mayonaise gegeten, dus even wennen moest ik wel maar het is toch wel erg lekker. Ik heb er naderhand een klein beetje steviapoeder doorheen gedaan, niet om het zoet te maken maar om net even die wegtrekker weg te halen die ik er van kreeg toen ik het voor het eerst proefde. Toen een deel in een potje gedaan en het overige deel met wat Turkse yoghurt gemengd (dat werd de dressing voor de rijstsalade van zaterdag). Quote http://www.hobbyzaden.nlZaden te koop al vanaf 0,25 €.
Berti Geplaatst: 3 juli 2011 Geplaatst: 3 juli 2011 nog een vegan mayo recept. ongezoete sojamelk in blender doen, snuf zout en schepje mosterd erbij en deksel erop, blender aanzetten.dan gelijke hoeveelheid olie langzaam erbij gieten.zelf vind ik trouwens dat wat veel en ik doe meestal maar 50% olie of hoogstens 75%.eventueel afmaken met wat zoet maar zelf laat ik het meestal weg. blijft wel effe goed in de koelkast! twee weken was vorige keer... Quote
bart Geplaatst: 19 juli 2011 Geplaatst: 19 juli 2011 In mijn directe omgeveing heb ik een paar veganisten, die hebben me geleerd hoe je mayo zonder ei kan maken. -bodempje ongezoete sojamelk-evenveel zonnebloemolie erbij en gelijk met de staafmixer erdoor-langzaam olie bij blijven voegen en doormixen tot het in begint te dikken-schepje mosterd-peper en zout-eventueel scheutje ketchup of citroenzuur erdoor-alles weer goed erdoor mixen Als hij te dik wordt giet je tijdens het mixen weer sojamelk erbij. Wordt hij te dun dan zonnebloemolie toevoegen en mixen. #Ook kan je aan bovenstaand recept wat knoflooktenen toevoegen en bieslook, dan krijg je prima knoflooksaus. #Als je in plaats van knoflook een blikje tomatenpuree toevoegt bekom je een overheerlijke cocktailsaus. Kan je in plaats van sojamelk ook gewone melk gebruiken? Weet ik niet, maar ik denk dat het dan misschien minder lang houdbaar is..... Quote
Marieke Geplaatst: 30 juli 2011 Geplaatst: 30 juli 2011 Weet iemand misschien waarom mijn mayonaise steeds net niet dik genoeg word? Waar kan dat aan liggen? Quote ★*˚°。°*。°*。★*˚°。°*。°˚°★*˚°。°*。°*★*˚°。°*。°*★
Jorieke123 Geplaatst: 30 juli 2011 Auteur Geplaatst: 30 juli 2011 Te weinig olie? Ik had juist steeds te dikke mayo, dus ik doe er minder olie in. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
geedee Geplaatst: 30 juli 2011 Geplaatst: 30 juli 2011 Ik word helemaal enthousiast van al die recepten; hebben hier n paar kippen en krijg al die eieren niet op. Bij de volgende BBQ ga ik toch echt eigengemaakte Mayo maken en daar dan de bbq sauzen van; knoflook staat ook in de tuin dus.... Quote
Lisa Geplaatst: 2 augustus 2011 Geplaatst: 2 augustus 2011 Te weinig olie? Ik had juist steeds te dikke mayo, dus ik doe er minder olie in. Toevallig, dat had ik laatst ook. Je kan nu in de mayo die ik het laatst gemaakt had een lepel stoppen en het potje ondersteboven houden zonder dat er wat gebeurt. De vorige keer dat ik mayo maakte viel het bakje om waar de olie in zat. Er was wat uitgegaan maar niet zoveel, dus dat verklaart waarom de mayo de vorige keer beter was. Quote http://www.hobbyzaden.nlZaden te koop al vanaf 0,25 €.
Lisa Geplaatst: 2 augustus 2011 Geplaatst: 2 augustus 2011 Weet iemand misschien waarom mijn mayonaise steeds net niet dik genoeg word? Waar kan dat aan liggen? Volgende keer misschien wat meer olie erin? Wellicht net verkeerd afgemeten? Kan gebeuren natuurlijk. M'n schoonzus had een keer met kerst bavarois gemaakt. Alleen had ze in plaats van 4 dl melk er 4 liter in gedaan. Dus ja het resultaat was twijfelachtig te noemen. Dit is al een paar jaar geleden maar het verhaal komt elke kerst weer terug. Quote http://www.hobbyzaden.nlZaden te koop al vanaf 0,25 €.
greetje11 Geplaatst: 19 februari 2012 Geplaatst: 19 februari 2012 Vandaag voor het eerst mayo gemaakt. Heb alleen alle ingrediënten door drieën gedeeld.Wilde de eerste keer niet te veel maken.Hardstikke goed gelukt, maar ik zou er iets meer smaak aan willen.Meer mosterd of peper Mooie basis saus voor knoflooksaus overigens, dat ga ik ook maar eens proberen. En is er ook een light versie en heeft iemand toevallig een recept.ipv olie misschien gedeeltelijk yoghurt half om half zeg maar. Quote
Marieke Geplaatst: 19 februari 2012 Geplaatst: 19 februari 2012 je zou er heel goed worcestersause bij kunnen doen voor de smaak. Quote ★*˚°。°*。°*。★*˚°。°*。°˚°★*˚°。°*。°*★*˚°。°*。°*★
Jorieke123 Geplaatst: 19 februari 2012 Auteur Geplaatst: 19 februari 2012 Of wat mierikswortel? Beetje maar.. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
geedee Geplaatst: 19 februari 2012 Geplaatst: 19 februari 2012 En is er ook een light versie en heeft iemand toevallig een recept.ipv olie misschien gedeeltelijk yoghurt half om half zeg maar. yep dan krijg je yogonaise....heb t nog niet zelf gemaakt maar heb wel een recept gevonden voor je:http://nl.wikibooks.org/wiki/Kookboek/Yogonaise Quote
Eva Geplaatst: 19 februari 2012 Geplaatst: 19 februari 2012 hoe zit het eigenlijk met salmonella in 'rauwe' mayonaise? Quote
greetje11 Geplaatst: 20 februari 2012 Geplaatst: 20 februari 2012 Geen idee, gebruik eitjes van eigen kippen.Heb ook ergens gelezen dat het met gekookt eigeel kan.Geen idee wat dan het resultaat is. Quote
Jorieke123 Geplaatst: 20 februari 2012 Auteur Geplaatst: 20 februari 2012 Ook geen idee. Ik eet al erg lang eigen mayo, nog nooit wat van gehad Ik zou zelf dan weer geen mayo maken van supermarkt eieren, alleen van superverse net geraapte eitjes. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.