Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Als ik in recepten lees: groene tomaten, lees ik hieruit dat het onrijpe tomaten zijn?

Ik weet inmiddels ook dat er behalve rode, gele en witte, ook groenen tomaten bestaan.

Onze nieuwe habitat :

https://youtu.be/BapOVa6jPgg

Zittauer Gebirge ( Natur, Wandern, Entspannung, Ruhe )

Geplaatst:

Ik denk dat ze inderdaad de onrijpe tomaten bedoelen. Tenminste die kom ik meer tegen in recepten dan de groene tomaten rassen. Om welk recept gaat het?

Geplaatst:

Boah...onder andere groene tomaten Chutney`s, en gebakken groene tomaten.

Deze heb ik allen door mijn handen laten gaan.

 

Nu we waarschijnlijk aan het eind van de zomer toch een flinke hoeveelheid groene tomaten zullen hebben.

En ook omdat we een aantal groene gebarsten tomaten grotendeels toch willen verwerken ging ik er weer naar op zoek.

Ik vond deze vanavond, met een uitleg over onrijpe tomaten.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sind grüne Tomaten giftig?

 

Unreife Tomaten enthalten das Glykoalkaloid Solanin (manchmal auch als Tomatin bezeichnet), das ab einer Dosis von 25 mg für den Menschen toxisch und ab 400 mg tödlich ist.

 

Werden grüne Tomaten zu Konfitüre verarbeitet, wie das in Südeuropa üblich ist, sinkt der Solaningehalt im Endprodukt um etwa 35%, da die Tomaten durch Zugabe von Zucker sozusagen verdünnt werden. Das Solanin wird durch das Erhitzen allerdings nicht zerstört (so erhalten z.B. auch Kartoffelchips teilweise noch geringe Mengen Solanin!).

 

Lees de rest op:

http://www.kuechengarten.de/Gruene.html

Onze nieuwe habitat :

https://youtu.be/BapOVa6jPgg

Zittauer Gebirge ( Natur, Wandern, Entspannung, Ruhe )

Geplaatst:

Het NL voedingscentrum raadt het niet aan om groene tomaten te eten: http://www.voedingscentrum.nl/nl/eten-veiligheid/schadelijke-stoffen/natuurlijke-gifstoffen/in-planten/aardappelen-en-tomaten.aspx?highlight=tomaten

 

Het gaat natuurlijk bij die recepten om kleine hoeveelheden die je binnenkrijgt maar echt fan ben ik er niet van. Ik gooi de groene tomaten weg als ze niet meer (binnen) verder willen rijpen.

Geplaatst:

Wat zonde om ze weg te gooien, die recepten zijn er niet voor niets. Natuurlijk wel met mate eten.

En je kunt altijd proberen ze nog te laten rijpen in een zak met een appel / banaan, zoals in een ander topic geschreven. Niet geschoten is altijd mis en beter dan weggooien

Geplaatst:

Het is altijd beter om geen groene tomaten te eten. Deze vruchten komen uit de nachtschade familie, en de onrijpe vruchten van de meeste planten uit deze familie zijn giftig. Deze kunnen zelfs in vrij kleine hoeveelheden darmklachten veroorzaken.

 

Lees ook: http://nl.wikipedia.org/wiki/Nachtschadefamilie

Kijk ook eens op onze webwinkel: Fruitbomen.net, Facebook, Twitter, Instagram, Youtube

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...