Geplaatst: 23 mei 201114 j Ik heb een heleboel snijselderij staan. Het blijft maar groeien! Ik weet alleen niet echt wat ik er mee kan doen, behalve in de groentesoep doen.. Ik las op internet dat het zwak giftig is als je het niet kookt, dus mijn plan om er een soort pesto van te maken laat ik maar zitten. Wie heeft het ook?
Geplaatst: 23 mei 201114 j Ik heb het vorige week in de tuin geplant, nadat ik het thuis in een plat bakje had opgekweekt (ook buiten)... De ervaring moet nog gaan komen... de pol was wel goed aangeslagen.... http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 23 mei 201114 j Ik heb t ook, als verrassing gekregen omdat ik een verkeerd zakje zaden mee kreeg bij de bestelling. Ik heb t vroeg gezaaid en t komt zeer traaaaaaag omhoog. Ik heb gehoord dat je t oa in de soep kan doen, maar verder weet ik t ook niet. Good things come in small packages
Geplaatst: 23 mei 201114 j Ik doe dat al jaren overal door hoor en ik leef nog Het gaat bij mij in de sla............in de soep...........in de eiersalade, komkommersalade en ook op een boterham met kaas is het heerlijk.Qua smaak vind ik het trouwens veel weghebben van lavas dus ik denk dat het in stoofschotels ook lekker zal zijn.
Geplaatst: 23 mei 201114 j Oww in stoofschotels, lekker Kan je het eigenlijk ook vergelijken met bleekselderij dan? Want dat kan je ook zo eten en tevens gekookt. Good things come in small packages
Geplaatst: 23 mei 201114 j Kan ook in een kruidengier, algemeen versterkend voor fruitstruiken/bomen. Players only love you when they're playing.
Geplaatst: 23 mei 201114 j Ik heb t ook, als verrassing gekregen omdat ik een verkeerd zakje zaden mee kreeg bij de bestelling. Ik heb t vroeg gezaaid en t komt zeer traaaaaaag omhoog. Ik heb gehoord dat je t oa in de soep kan doen, maar verder weet ik t ook niet. Huh?? Iemand die geen selderij kent? Hoe kan dat nou??? http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 24 mei 201114 j Snijselderij Jasmin, die kende ik nog niet. Wel de bleekselderij uiteraard. En de selderij in de kant en klaar gesneden soepgroenten, is dat de snijselderij? Good things come in small packages
Geplaatst: 24 mei 201114 j Gewone bosjes selderij voor in de soep ken je toch wel?? Dan zit de wortelaanzet er nog aan. Soms kan je het ook letterlijk gesneden kopen, in het hoogseizoen, als alles hard en snel groeit... Nee, is niet hetzelfde als bleekselderij. http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 25 mei 201114 j Ok, zo te zien wordt het niet al te hoog zoals bleekselderij. Ik had t nog nooit gezien zo vers, alleen fijngesneden als soepgroete. Ben een 'cityslicker' wat dat betreft. Ja melk komt uit koeien en appels groeien in een boom Waarschijnlijk gaat t hier dan door de soep en misschien in stoofschotels, klonk erg lekker Good things come in small packages
Geplaatst: 25 mei 201114 j De smaak is wel te vergelijken met bleekselderij. Al is de bleek minder sterk en uitgesproken van smaak, en de bosjes kunnen héél straf (lekker!) en sterk smaken... voor de kippensoep....Het lijkt sprekend op de bladpeterselie, maar meestal iets donkerder van kleur, en onder nog gebonden aan een fragment wortel. Ken je de bladpeterselie wel? http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 25 mei 201114 j Persoonlijk niet, ik heb gewone peterselie staan. Maar smaakt dat zo anders dan bladpeterselie?Geen kippesoep hier, er zijn weinig dingen die ik eet maar 1 daarvan is kippesoep. Alleen al de geur van getrokken kip Good things come in small packages
Geplaatst: 1 november 201114 j Misschien een stomme vraag, maar ik kan nergens vinden of ik de snijselderij deze winter in de tuin kan laten staan. Ik meen van wel toch? Ik hoef nu toch niet te oogsten en te verwerken? blog/freggel/
Geplaatst: 1 november 201114 j ... maar ik kan nergens vinden of ik de snijselderij deze winter in de tuin kan laten staan...Moet je ook niet in het schuurtje zoeken Freggel, je kan beter googelen: http://www.marechal.be/nl/gidsen-en-brochures/infobrochures/de-grote-groenten-special/bladgewassen/selder/snijselder Even a broken clock is right twice a day
Geplaatst: 1 november 201114 j Je hebt gelijk, Koert. Google is mijn beste vriend, ik had er al op gezocht, maar kon de juiste info niet direct vinden. Bovendien kreeg ik het moestuinforum als een van de eerste hits. Maar goed. Het zal wellicht ook wel helpen als ik zoek op "snijselderij". Zonder spelfouten. In ieder geval bedankt voor je link! blog/freggel/
Geplaatst: 1 november 201114 j Ik heb ze gewoon buiten laten staan vorige winter en heb dit jaar hele bossen snijselderij weer gehad....kreeg wel al vroeg bloem erin en die heb ik er gewoon steeds uitgeknipt.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.