Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

bloemen in courgetteplant


dxnature

Recommended Posts

Het kan zijn dat je planten tot nu toe vooral mannelijke bloemen hadden, dan moet je gewoon even geduld hebben, de vrouwelijke bloemen komen wel.

Of je vrouwelijke bloemen worden niet bestoven, het vruchtbeginsel (duidelijk te zien onder de bloem) sterft dan af. Je kunt de vrouwelijke bloemen handmatig bestuiven met een penseeltje, of je breekt een mannelijke bloem (verwijder de bloemblaadjes) en wrijf met de stamper van de mannelijke bloem voorzichtig over de stamper van de vrouwelijke.

Je moet dan iedere ochtend even naar je planten want de bloemen bloeien alleen in de ochtend.

Als je hier meer over wilt weten zoek dan eens op "courgette bestuiven" er zijn hier geloof ik meerdere topics over met uitgebreidere uitleg.

Succes.

search/gsearch_body.html?q=corgette%20bevruchten

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Courgettes zijn eenhuizig en eenslachtig (zowel mannelijke als vrouwelijke bloemen aan dezelfde plant, maar wel apart). Soms (vaak?) verschijnen er eerst alleen mannelijke bloemen. Daar komen uiteraard geen vruchten van.

Gewoon afwachten, komt wel goed.

Meer weten?: zoek rechtsboven (Google Aangepast zoeken) bijvoorbeeld op 'courgette mannelijke bloem'. Ik wens je veel leesplezier (en nu weet je dat er een zoekfunctie is).

En als je wel mini vruchten krijgt die niet verder uitgroeien, dan waren dat onbevruchte vrouwelijke bloemen. Ook gewoon afwachten. Met een penseeltje of anderszins bevruchten kan, maar is meestal niet nodig.

Edit: Jenneke was me net voor.

1120183653         2023_teeltlijst (.xlsx)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hey Ron,

 

Daar had ik ook last van met mijn patissonplant. Eerst kwamen er alleen mannelijke bloemen aan. Na twee weken kwamen pas de eerste vrouwelijke bloemen (kun je goed zien door het vruchtbeginsel). Het is dus even afwachten. Of er iets aan te doen is om de plant sneller vrouwelijke bloemen te laten aanmaken weet ik niet. Iemand anders misschien?

Link to comment
Share on other sites

Mannetjesbloemen dus, die komen inderdaad wat vroeger op. De vrouwelijke bloemen (met vruchtbeginsel) komen vanzelf, maar wel iets later. Is niks om je zorgen over te maken. Bij de pompoen en komkommer gaat het ook zo, eerst veel mannelijke bloemen en dan wat later de vrouwelijke bloemen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...