Geplaatst: 7 augustus 201510 j Kan ik postelein blancheren ( licht opkoken ) en dan in de diepvries bewaren zodat ik verschillende keren een deel van de oogst kan gebruiken in mijn soep ? Welke manieren van bewaren zijn er nog voor postelein ? Het zaait zichzelf voort, maar kan men de zaadjes ook oogsten ? Bedankt voor jullie antwoordenDoke2
Geplaatst: 8 augustus 201510 j Auteur Waarschijnlijk heeft nog nooit iemand geprobeerd om postelein in te vriezen.... of is dit misschien niet gebruikelijk ??? Wacht nog op voorstellen. Bedankt
Geplaatst: 8 augustus 201510 j Postelein gebruik je toch rauw? Is dat dan nog wel lekker als het ingevroren is? Net zoals met andijvie, als die ingevroren is, kun je hem ook niet meer rauw gebruiken. Zelf geprobeerd, het wordt een beetje snotterig. Ik kweek regenwormen in mijn compostbak
Geplaatst: 8 augustus 201510 j Postelein rauw? Mm, een paar blaadjes, maar dat opzuigen van éven gekookte postelein, die zurige smaak komt dan veel beter tot zijn recht, naar mijn smaak dan.Invriezen: heb ik wel gedaan, even blancheren. Het was wel snel op na uit de vriezer, dus ik weet niet hoe het na een tijd bewaren smaakt.
Geplaatst: 8 augustus 201510 j Ik gebruik het vooral vers in slaatjes of heel even opgewarmd in soep. Nog nooit proberen in te vriezen. Zaad winnen is niet moeilijk: het krijgt bovenaan kleine zaaddoosjes die vol zitten met zaad. Even omkeren boven een zakje en je kan volgend jaar ook elders zaaien.
Geplaatst: 10 augustus 201510 j Auteur Bedankt voor jullie antwoorden,zal 't dus maar rauw gebruiken in mijn soep.
Geplaatst: 3 september 201510 j Ik heb van mijn postelein al veel ingevroren. Straks ontdooien, aanmaken met groentesaus en smullen
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.